Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

KDE vs GNOME

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Re: KDE vs GNOME

Мнение от Валсо »

Офтопик:
ROKO__ написа:
ср окт 02, 2019 21:32
Всеки е различен, аз никога повече няма да си взема лайновидия, то е същото като да изглупиш да купиш интел.
Изглупяването се състои в това да си купиш процесор на АМД. 6-ядрен на АМД има пърформанс като на 4-ядрен на интел. Страшни процесори, значи... :lol: АМД-тата, ако бяха толкова добри, нямаше всички сървъри да са с интелски процесори. :roll:
Прочетено: 10229 пъти
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст
Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20

Мнение от ROKO__ »

Валсо написа:
чет окт 03, 2019 14:36
Офтопик:
ROKO__ написа:
ср окт 02, 2019 21:32
Всеки е различен, аз никога повече няма да си взема лайновидия, то е същото като да изглупиш да купиш интел.
Изглупяването се състои в това да си купиш процесор на АМД. 6-ядрен на АМД има пърформанс като на 4-ядрен на интел. Страшни процесори, значи... :lol: АМД-тата, ако бяха толкова добри, нямаше всички сървъри да са с интелски процесори. :roll:
offtopic...
Всеки е свободен да си харчи парите за каквито ще глупости. Но да вметна че информацията ти е далеч от истината, и много отдавна не е актуална, след излизането на Ryzen.
Купувай си колкото щеш интелски процесори на 14++++++nm с маджун под капачката, над 30 уязвимости, трошлив текстолит, високи температури и други, купувай си Nvidia карти на с 0.5ГБ по-малко памет от рекламираната, на никой не му пука :>
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

ROKO__ написа:
чет окт 03, 2019 14:35
Да бе, ние с АМД, нищо не можем да пуснем като игра, Задължително трябва Интел и Лайновидия :>
Естествено, че можеш, но е твърде вероятно аз вече да съм превъртял играта, а ти още да чакаш mesa-git или следващата версия на ACO компилатора. Относно инструкциите, които пречат при някои игри и до ден днешен потребителите им не могат да ги играят.
ROKO__ написа:
чет окт 03, 2019 14:50
offtopic...
Всеки е свободен да си харчи парите за каквито ще глупости. Но да вметна че информацията ти е далеч от истината, и много отдавна не е актуална, след излизането на Ryzen.
Купувай си колкото щеш интелски процесори на 14++++++nm с маджун под капачката, над 30 уязвимости, трошлив текстолит, високи температури и други, купувай си Nvidia карти на с 0.5ГБ по-малко памет от рекламираната, на никой не му пука :>
Тук си отчасти прав, но и твоята информация е поостаряла. Този проблем с паметта беше само за едно, единствено поколение видео карти и за един, единствен модел - GTX 970. И най-вече - не беше нарочно.
Изображение
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от ROKO__ »

Mozo написа:
чет окт 03, 2019 15:28
ROKO__ написа:
чет окт 03, 2019 14:35
Да бе, ние с АМД, нищо не можем да пуснем като игра, Задължително трябва Интел и Лайновидия :>
Естествено, че можеш, но е твърде вероятно аз вече да съм превъртял играта, а ти още да чакаш mesa-git или следващата версия на ACO компилатора. Относно инструкциите, които пречат при някои игри и до ден днешен потребителите им не могат да ги играят.
ROKO__ написа:
чет окт 03, 2019 14:50
offtopic...
Тук си отчасти прав, но и твоята информация е поостаряла. Този проблем с паметта беше само за едно, единствено поколение видео карти и за един, единствен модел - GTX 970. И най-вече - не беше нарочно.
Това с GTX970 беше само за вкус, но спомни си че нагло лъжеха за характеристиките, че била 4ГБ, а се оказва 3.5.

ПС: Стига сте отваряли теми от мое име.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Кой е отварял теми от твое име???
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

ROKO__ написа:
чет окт 03, 2019 16:24
ПС: Стига сте отваряли теми от мое име.
Спрог даже не те е и споменавал, когато пусна темата интел срещу амд. А аз реших да преместя дискусията там, защото е по-подходяща темата, отколкото да спамим в неправилната и просто преместих цитата в нея, но никой не е пускал тема от твое име. А ти получаваш известие, че съм те цитирал. Толкоз. ;)
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от ROKO__ »

Mozo написа:
чет окт 03, 2019 16:52
Примерно тази, не съм я отварял аз, а пише че е започната от мен!
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

ROKO__ написа:
чет окт 03, 2019 18:48
Написал си си мнението в някоя друга тема, а после Мозо е решил да раздели темите и да направи нова, която се казва "КДЕ вс Гном". Когато разделиш тема, първото мнение от избраните става автор на темата, но реално човекът не е неин автор.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

ROKO__ написа:
чет окт 03, 2019 18:48
Mozo написа:
чет окт 03, 2019 16:52
Аа, да, както каза Валсо, просто започнахме да спамим в темата за десктопите и съм разделил темата от мнението, в което е започнал спама :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Кой беше споменал, че в KDE има бъгове, които са отворени от преди 10 години. Ето един бъг на онази секта, който е на 15 години :mrgreen:
https://gitlab.gnome.org/GNOME/gtk/issues/233
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Файл селекторът си има thumbnail view:

Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Прочети пак :lol:
Потребителски аватар
germaneca999
Дарител
Дарител
Регистриран: чет фев 01, 2018 16:34

Мнение от germaneca999 »

Не знам дали видеото е направено коректно, но го публикувам за да кажете вашето мнение.

Оптимистът вижда възможност във всяка трудност.
Човекът се учи, но не се развива. Само ученикът се развива.
Свободен е този, който не е оковал собствения си мироглед с чужди идеи!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не може да се мери GNOME с KDE, просто няма как :)
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Това клипче кърти :lol:
Тази опция я има в Dolphin и е изключена. Тоя намери с това да сравнява файловите мениджъри :evil4:
Добре са го нахранили този гномаджия в коментарите :evil4:
Нова тема Отговори

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”