Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

KDE vs GNOME

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
тед
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон май 08, 2017 18:33

Re: KDE vs GNOME

Мнение от тед »

@ROKO__
1-во Аз съм момиче, това си го пише в профила ми.
2-ро Никъде не съм споменала за кой се отнася коментарът ми ! Това че съм писала след твоя коментар НЕ означава че се отнася за теб, НО да той се отнася и за теб.
3-то Този форум си има правила, и всеки е длъжен да ги спазва, без значение дали даден потребител е дарил на форума някакви сума пари или е допринесъл с нещо друго за развитието на форума, има няколко потребители тук които са дарили някаква сума пари, и си мислят че форума е на баща им, и може да правят да пишат каквото си поискат, не е нужно да споменавам имена или никове, сами може да се сетите кои са тези образи...
Просто спазвайте правилата, не е толкова трудно.
Прочетено: 10190 пъти
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Не знам защо сте цензурирали коментарите на @ROKO__, но не е правилно според мен. Дори и да ме обидил с нещо, то и аз го обидих директно и индиректно като ползвател на GNOME. Той, за мен, разбира много от Linux и си предпочита да използва GNOME. Това си е избрал от много отдавна. Може той да е прав за него си, а пък аз - за себе си. Нека спорът продължи нормално. Като се върна назад с постовете си, наистина съм прекалил и си заслужавам напълно наказанието. Все пак тук не ми е бащиния и да си правя каквото искам.
Ако @ROKO__ иска, можем да продължим спора, спазвайки добрият тон, ако @Mozo иска, може да заключи темата.
Потребителски аватар
cprog
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юли 19, 2015 08:19

Мнение от cprog »

Shaker написа:
пон сеп 16, 2019 06:29
Не знам защо сте цензурирали коментарите на @ROKO__, но не е правилно според мен. Дори и да ме обидил с нещо, то и аз го обидих директно и индиректно като ползвател на GNOME. Той, за мен, разбира много от Linux и си предпочита да използва GNOME. Това си е избрал от много отдавна. Може той да е прав за него си, а пък аз - за себе си. Нека спорът продължи нормално. Като се върна назад с постовете си, наистина съм прекалил и си заслужавам напълно наказанието. Все пак тук не ми е бащиния и да си правя каквото искам.
Ако @ROKO__ иска, можем да продължим спора, спазвайки добрият тон, ако @Mozo иска, може да заключи темата.
На мен лично ще ми е интересно да продължи с факти и примери.
Например инсталирах този и този плазмоид за КДЕ с тази и тази версия съм, не работи при тези и тези обстоятелства. Със скриншотове, терминал и всичко релевантно.
Минусът на тоя подход е, че иска много работа и време.
Например съвсем непровокативно, а за целите на темата да попитам @ROKO__
как той би сложил флагчета за езика в лентата, ако трябва.
Правилно ли помня, че се ползват emoji за флаг, а не истински картинки. Или греша ?
Mетодът е описан тук: https://askubuntu.com/questions/1070231 ... r-in-gnome
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Потребителски аватар
Nico
Ветеран
Ветеран
Регистриран: чет авг 29, 2019 19:22

Мнение от Nico »

Такива теми да се сравнява нещо си със друго нещо са безмислени според мен.Всеки да ползва каквото му харесва и да не натрапва на другите това което му харесва.
Изображение
Потребителски аватар
cprog
Почетен член
Почетен член

Мнение от cprog »

Nico написа:
пон сеп 16, 2019 10:55
Такива теми да се сравнява нещо си със друго нещо са безмислени според мен.Всеки да ползва каквото му харесва и да не натрапва на другите това което му харесва.
Бях чел някъде, че искат да ги обединят двете среди и да станат някога едно.
Аз лично подкрепям такава женитба . Та тогава няма как ще се интересуваме взаимно от двете страни :)
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Това е много правилно решение, но не ми се вярва да стане. Двете среди са много различни и имат различни архитектури...
Потребителски аватар
cprog
Почетен член
Почетен член

Мнение от cprog »

Shaker написа:
пон сеп 16, 2019 12:02
Това е много правилно решение, но не ми се вярва да стане. Двете среди са много различни и имат различни архитектури...
Ще метнат още някакъв свързващ слой и готово :)
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

cprog написа:
пон сеп 16, 2019 11:52
Бях чел някъде, че искат да ги обединят двете среди и да станат някога едно.
Аз лично подкрепям такава женитба . Та тогава няма как ще се интересуваме взаимно от двете страни :)
Ако това стане, добавям cinnamon в игнора на пакман или минавам на друга среда и кдейците дгд! :roll:
cybercop
Ветеран
Ветеран
Регистриран: чет юни 04, 2015 19:27

Мнение от cybercop »

Shaker написа:
пон сеп 16, 2019 12:02
Супер ще е. Все едно обединяването на RazorQt и LXDE, но на четвърта степен. За десет години ще успеят да направят нещо, което да работи горе-долу прилично. И, тогава стотината потребители на това творение в световен мащаб, ще бъдат много доволни.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Така като гледам полезен ход няма освен да продължим да си хейтим :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст
Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20

Мнение от ROKO__ »

cprog написа:
пон сеп 16, 2019 08:38
Shaker написа:
пон сеп 16, 2019 06:29
На мен лично ще ми е интересно да продължи с факти и примери.
Например инсталирах този и този плазмоид за КДЕ с тази и тази версия съм, не работи при тези и тези обстоятелства. Със скриншотове, терминал и всичко релевантно.
Минусът на тоя подход е, че иска много работа и време.
Например съвсем непровокативно, а за целите на темата да попитам @ROKO__
как той би сложил флагчета за езика в лентата, ако трябва.
Правилно ли помня, че се ползват emoji за флаг, а не истински картинки. Или греша ?
Mетодът е описан тук: https://askubuntu.com/questions/1070231 ... r-in-gnome
dconf-editor: /org/gnome/libgnomekbd/indicator/show-flags
Но не гарантирам нищо, не ми се е налагало да слагам флагчета. Но не че не може. В убунту отдавна го правят с ibus.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
Потребителски аватар
cprog
Почетен член
Почетен член

Мнение от cprog »

Mozo написа:
пон сеп 16, 2019 14:44
Така като гледам полезен ход няма освен да продължим да си хейтим :lol: :lol: :lol:
Аха цялата база на форума е пред да я запълним :mrgreen:
cybercop
Ветеран
Ветеран
Регистриран: чет юни 04, 2015 19:27

Мнение от cybercop »

Mozo написа:
пон сеп 16, 2019 14:44
Тема с такова име предполага ли друго ? Относно обединяването на масло и вода, всички са виждали резултата. С огромен разход на енергия и купчина добавки, получаваш отровен маргарин.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Да де, ама когато ти трябва висше, за да сложиш икона на десктопа или да сложиш флагче на езика, започваш да се замисляш в средата на 50-тте години на миналия век ли си или живееш в 21-и :mrgreen:

Изображение
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Коментарите ги оставям на вас :tard:

http://ubuntuhandbook.org/index.php/201 ... ntu-19-04/
Нова тема Отговори