Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

KDE vs GNOME

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст
Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20

KDE vs GNOME

Мнение от ROKO__ »

Нещо с КДЕ помията няма да се разберем, и скоро ще се върна пак, на най-доброто -> Gnome Shell

https://46.35.184.11/files/gentoo-gnome-ivybridge/
Вътре има и снимки, и готова инсталирана система за който иска да си я бодне в някой свободен дял, има и описание как става.
Прочетено: 10192 пъти
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Вашият десктоп

Мнение от Mozo »

Айде сега, помия - това, че цял живот си карал само на GNOME и не можеш да свикнеш с KDE, не я прави помия :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от ROKO__ »

Mozo написа:
ср сеп 11, 2019 23:39
Айде сега, помия - това, че цял живот си карал само на GNOME и не можеш да свикнеш с KDE, не я прави помия :thumbright:
След като тук е на мода всеки да троли и да обижда, както ще дам пример с един, дето бе написал...
Кои са тия лудите гласували за Гном?! Та така.
На мен ми е все тая, просто КДЕ не е правилния избор за мен.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Доста по-културен отговор :lol: :lol: :lol: А и освен Валсо друг не хули и не обижда, хортуваме си съвсем човешки :evil3:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
Помия чак не е, по-скоро е манджа с грозде. Ако разработчиците влагаха същото време и усилия, които влагат за добавяне на нови функции, за да оправят наличните бъгове и човек да има стабилна и небъгава среда, тогава можеше да имаме по-различно мнение за КДЕ. За момента единственият плюс, който виждам в КДЕ-то е това, че при него флипингът работи, но този плюс далеч не е достатъчен, за да мина на КДЕ завинаги. :lol: Замислям се дали да не си инсталирам допълнително (на друг партишън) Арч с КДЕ (само с видео драйвър и Стийм), за да мога да играя 2-те игри, които са силно зависими от VSync (или иначе казано от флипинга) и да не се налага да пускам Бозата за тях.
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

ROKO__ написа:
чет сеп 12, 2019 09:13
Mozo написа:
След като тук е на мода всеки да троли и да обижда, както ще дам пример с един, дето бе написал...
Много добре знам, че визирате мен. Последно използвах GNOME, паралелно с KDE, когато версията беше 3.26. Откакто излезе 3.28 с онези новости като премахването на иконите от десктопа и мемъри лийка, аз тотално я зачеркнах тази графична среда. Та да се върна в миналото, когато използвах GNOME. Процесорът ми в покой беше над 20%, RAM паметта беше заета с около 1.5-2GB. Анимациите на графичната среда лагваха гадно, даже и скролирането в браузъра ми лагваше. А пък понякога Full HD филмите не ставаха за гледане, защото по някое време някаква индексация на GNOME ми товареше процесора и твърдия диск. Повече от половината екстеншъни не работеха, заради проблем със съвместимостта. Темите, които харесвах, изглеждаха ужасно на някои GTK програми, а пък на други - не, но с Adwaita нямах никакви проблеми. Софтуерът за GNOME беше (със сигурност и сега е така) толкова осакатен, че само някакви прости неща можеш да правиш, все едно използвах macOS. Отделно четох в интернет, че са махнали някоя полезна функция. Та ако GNOME беше единствената графична среда за Linux, то щях да мина на macOS или на Windows. Радвам се, че не е така, ами има доста графични среди. Единствените плюсове на GNOME, според мен, са:
- С тази графична среда много добре се работи с тъчскрийн;
- GNOME Evolution е по-добър от Kontact.
Та @ROKO__ мога да си троля колкото си искам GNOME, защото тази графична среда става само за кофата за боклук и защото Linux корпорациите я натрапват на потребителите като macOS и Windows. Третото нещо, за което не мога да понасям GNOME, че е силно корпоративно зависима. Общността вместо да слуша потребителите си, те слушат комапниите зад тях (Red Hat и Canonical).
В момента използвам XFCE. Тя супер удобна и функционална графична среда и е по-добра от GNOME.
Щом Ви харесва GNOME - ползвайте си я графичната среда, ама да пишете глупости като правите сравнения (GNOME с KDE) - това ми идва в повече.
Потребителски аватар
Nico
Ветеран
Ветеран
Регистриран: чет авг 29, 2019 19:22

Мнение от Nico »

Според мен не трябва да се правят сравнения.Всичко си има предимства и недостатъци.
Изображение
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Правилно, иначе нямаше да има толкова голям брой среди.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Nico
Ветеран
Ветеран

Мнение от Nico »

бат-начо написа:
пет сеп 13, 2019 21:39
Правилно, иначе нямаше да има толкова голям брой среди.
За щастие.
Изображение
Потребителски аватар
Nico
Ветеран
Ветеран

Мнение от Nico »

А не като при уиндоус,една.
Изображение
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от ROKO__ »

Shaker написа:
пет сеп 13, 2019 18:15
ROKO__ написа:
чет сеп 12, 2019 09:13
Mozo написа:
Много добре знам, че визирате мен. Последно използвах GNOME, паралелно с KDE, когато версията беше 3.26. Откакто излезе 3.28 с онези новости като премахването на иконите от десктопа и мемъри лийка, аз тотално я зачеркнах тази графична среда. Та да се върна в миналото, когато използвах GNOME. Процесорът ми в покой беше над 20%, RAM паметта беше заета с около 1.5-2GB. Анимациите на графичната среда лагваха гадно, даже и скролирането в браузъра ми лагваше. А пък понякога Full HD филмите не ставаха за гледане, защото по някое време някаква индексация на GNOME ми товареше процесора и твърдия диск. Повече от половината екстеншъни не работеха, заради проблем със съвместимостта. Темите, които харесвах, изглеждаха ужасно на някои GTK програми, а пък на други - не, но с Adwaita нямах никакви проблеми. Софтуерът за GNOME беше (със сигурност и сега е така) толкова осакатен, че само някакви прости неща можеш да правиш, все едно използвах macOS. Отделно четох в интернет, че са махнали някоя полезна функция. Та ако GNOME беше единствената графична среда за Linux, то щях да мина на macOS или на Windows. Радвам се, че не е така, ами има доста графични среди. Единствените плюсове на GNOME, според мен, са:
- С тази графична среда много добре се работи с тъчскрийн;
- GNOME Evolution е по-добър от Kontact.
Та @ROKO__ мога да си троля колкото си искам GNOME, защото тази графична среда става само за кофата за боклук и защото Linux корпорациите я натрапват на потребителите като macOS и Windows. Третото нещо, за което не мога да понасям GNOME, че е силно корпоративно зависима. Общността вместо да слуша потребителите си, те слушат комапниите зад тях (Red Hat и Canonical).
В момента използвам XFCE. Тя супер удобна и функционална графична среда и е по-добра от GNOME.
Щом Ви харесва GNOME - ползвайте си я графичната среда, ама да пишете глупости като правите сравнения (GNOME с KDE) - това ми идва в повече.
Без извинение ще кажа, че глупостите ти ги пишеш.
Това което описваш намирисва на Нвидия, а не на Гном.
Навремето по тази причина изхвърлих Нвидия в кофата за боклук, и спрях да имам описаните проблеми с гном.
Разширения? Нямам оплаквания, работят си.
Теми, също нямам оплаквания.
Процесор, тук ще ме извиняваш, но КДЕ е мелачка за процесор, дреме ми за малко повече използвана РАМ, с 24ГБ съм. Интересува ме процесора да е свободен. Коя е тая корпоративна зависимост? Стига с тия глупости.
И още за КДЕ, няма друга такава среда, дето собствените ѝ компоненти редовно да кръшкат.. И все да излизат прозорци от типа.. Оо не КДЕ се изрина, и да те ритне до конзолата. Та, отиваш директно в списъка ми с блокирани, не ми се четат недодяланите ти коментари.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Това с процесора кога е било, защото при 4 и 5 нямам подобен проблем и не ми яде процесора. Пускам скрийншоти за доказателство :)
Изображение
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от ROKO__ »

Mozo написа:
съб сеп 14, 2019 00:28
Това с процесора кога е било, защото при 4 и 5 нямам подобен проблем и не ми яде процесора. Пускам скрийншоти за доказателство :)
Винаги е било, не случайно и не се препоръчва за лаптопи.
Просто му отговорих в негов стил.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ок, кажи при какви условия да направя скрийншот, за да видим дали е вярно, защото аз считам, че не е.
Изображение
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от ROKO__ »

Mozo написа:
съб сеп 14, 2019 10:08
Ок, кажи при какви условия да направя скрийншот, за да видим дали е вярно, защото аз считам, че не е.
Същото смятам и аз за гном, тъй като на моята машина той използва много по-малко процесор от КДЕ.
Та е безсмислено,българщината е сериозен проблем на болното ни общество.
Принципа.. Моето е най-добро..
Нова тема Отговори

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”