Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Скайп не ми зарежда  [РЕШЕНА]

feed Всякакви програми и проблемите свързани с тях.
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Re: Скайп не ми зарежда

Мнение от Mouse »

Е, не е така Моз. Откакто Тсу ми направи забележка и ми обясни принципа винаги давам оценка. Може да е след малко, ако нещо тук животните ме вдигнат от компа, но след това наваксвам. Дори се връщам да препрочета и да видя дали някъде не съм пропуснала.
Съжалявам ако някъде съм изтървала, все поглеждам и се стремя да не пропускам, особено на теб PDT_Love_18
Прочетено: 955 пъти
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
пет мар 15, 2019 22:07
Няма значение, важното е да ѝ работи Skype.
Така е, ама ако компирът ѝ е толкова дърт, колкото си представям, няма да е добра идея да се оставя това ненаситно чудовище да си развява байрака на заден план. :roll:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Mouse написа:
пет мар 15, 2019 22:20
Е, не е така Моз. Откакто Тсу ми направи забележка и ми обясни принципа винаги давам оценка. Може да е след малко, ако нещо тук животните ме вдигнат от компа, но след това наваксвам. Дори се връщам да препрочета и да видя дали някъде не съм пропуснала.
Съжалявам ако някъде съм изтървала, все поглеждам и се стремя да не пропускам, особено на теб PDT_Love_18
При положение че постът на Тсу беше след моя, чудно как намери веднага време да гласуваш за него, а за моя не. Не ми е до тъпите точки, имам си достатъчно, обаче това твое поведение само като го видиш и да започнеш да подскачаш, е доста прекалено. Не ти е дал никакво решение, говори ти общи приказки, но ти веднага търчиш да цъкаш, все едно, че е станало кой знае какво и вече проблемът ти е решен. В същото време аз се опитвам да помогна, давам ти евентуално решение, ти дори не си правиш труда да ми отговориш. Помагайте си там взаимно и те така, явно само той ти е от полза.
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

Mozo написа:
пет мар 15, 2019 19:28
Инсталирай Google Chrome и проблемът би трябвало да се реши. Предполагам, че и Chromium ще стане :-k
Mozo написа:
пет мар 15, 2019 22:07
...а ти дежурно да си цъкаш плюсове на Тсу и си мълчиш. Следващия път той ще ти прави компютъра тогава, аз се оттеглям :съгласен:
Mozo написа:
пет мар 15, 2019 23:44
При положение че постът на Тсу беше след моя...Не ти е дал никакво решение, говори ти общи приказки, но ти веднага търчиш да цъкаш, все едно, че е станало кой знае какво и вече проблемът ти е решен...Помагайте си там взаимно и те така, явно само той ти е от полза.
Абе, човек, теб да не те е ритало магаре в главата, какво те прихваща, та се държиш по този начин!?! Как по дяволите успяваш все да ме навираш у шамарите, без аз да съм се навирал там сам, отгоре на това и излизам виновен за международното положение??? Не съм бил давал решение, гласували били за мен, пренебрегвали те... Не съм длъжен да давам или правя каквото и да е, нито съм отговорен за действията или бездействията на други хора! Още по-малко пък, когато машината е инсталирана под твое давление, лично от теб и ти носиш отговорност за това, какво точно се случва на нея и с нея. Особено когато потребителят ѝ среща трудности при елементарни от наша гледна точка действия, като въртенето на профили например, изтрива профил и настава апокалипсис сега. Така че, ти сам си забърка тая паница дробено попарласъ с огромно желание, сега ще си я сърбаш и няма да мрънкаш! Аз държа ли те отговорен за машините които аз администрирам, защото аз съм ги инсталирал? НЕ, не го правя! Разбирайте си се с Мишлето, кой крив, кой прав, ама престанете с това, Цуруги тук, Цуруги там, Цуруги това и онова! Освен това не даваш никакво решение! Куцият няма поддръжка за 32 битовата си версия от началото на 2016г. насам и е качен на трупчета, линкът за сваляне е премахнат от сайта на гуглавите, като това е от една камара време вече. Има само 64 битова таква. Дори да изровиш от някое кьоше 32 битов Коптор с гюбре, това е огромен риск за сигурността на системата с размерите на озоновата дупка. Говорим за Куция все пак, най-куцият от всички куци браузъри, добре че са гуглавите, та да си лансират рошавото гардже в предните редици с нелоялни практики и удари под пояса за всички конкуренти. Такова е положението при редовна и актуална версия, а какво остава за стара такава. Скайп бачка на Хромиум, поне така се разправя из маалътъ, който Хромиум съответно има 32 битова версия, но Мишлето дали знае как да я инсталира и прочие. Затова казах да се обърне към теб, че ти трябва да го направиш като администратор, защото ти ѝ администрираш системата, която също така си инсталирал, а не аз или филанкишията.

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Mozo написа:
пет мар 15, 2019 23:44
При положение че постът на Тсу беше след моя, чудно как намери веднага време да гласуваш за него, а за моя не. Не ми е до тъпите точки, имам си достатъчно, обаче това твое поведение само като го видиш и да започнеш да подскачаш, е доста прекалено. Не ти е дал никакво решение, говори ти общи приказки, но ти веднага търчиш да цъкаш, все едно, че е станало кой знае какво и вече проблемът ти е решен. В същото време аз се опитвам да помогна, давам ти евентуално решение, ти дори не си правиш труда да ми отговориш. Помагайте си там взаимно и те така, явно само той ти е от полза.
Моля те, не се сърди PDT_Love_18 Понякога, дори съм писала, че не виждам горния пост, а само последния. Или сте писали едновременно (то това и по часа се вижда), или аз просто не съм скролнала нагоре, но в никакъв случай не е нарочно или със замисъл. Тсу дава страхотни идеи, но аз не мога да се възползвам от тях. Реално ти вършиш всичко по моята щайга. Това го оценявам безкрайно и с николко точки не може да се оцени защото е безценно!
Сега пак се набутахме в кавги и то заради мен, а това никак не го искам. Баси, хем толкова внимавам да не опуща нещо, а пак е станало. Искренно съжалявам :поклон: :гуш: :гуш:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
cprog
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юли 19, 2015 08:19

Мнение от cprog »

Скайп може да ползваш и от таблета, където би трябвало да работи без проблем.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Tsurugi написа:
съб мар 16, 2019 02:07
...
В никакъв случай не съм те обвинявал за нищо, ти нямаш абсолютно никаква вина, че да го правя. Просто Маус не се усеща, а за това не си виновен ти.
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

cprog написа:
съб мар 16, 2019 09:09
Скайп може да ползваш и от таблета, където би трябвало да работи без проблем.
Точно това започнах да пиша когато видях на cprog поста (пак със закъснение). Та се върнах да се поправя.
Съвсем забравих за таблета и да, от там скайп си работи. Рядко го ползвам и както обикновено докато ми загрее реотана .... :oops:
Само дето Хрома пък на таблета не зарежда. Имам качена Мозила и сега от нея пиша, че компа ми пак нещо се бъгна.
Мозо, прав си ама не се сърди като ме знаеш колко съм .... завеяно тъпа =P~
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Re: Скайп не ми зарежда  [РЕШЕНА]

Мнение от Mouse »

Имам си вече скайп :117:
Благодаря на Мозо :поклон: :поклон: :гуш: PDT_Love_18 PDT_Love_18 Половин ден загуби момчето защото там при мен нещо не било както се очаквало и трябваше да търси и сваля програми .... също не разбирам какво точно - ама резултатът е налица. Страхотен си Мозо :headbang: :headbang:

И най-важното!!!! Няма да се купува друг лаптоп защото моят имал допълнителен слот за РАМ памет. Дори ми намери точно каква трябва да е по модела на Делчето ми и ..... други параметри ... Чак ми намери и линка \:D/ Обадих се на момичето, утре ще прати чипа и в други ден ще отида до Горублян да си го взема.

Слагането ще стане на първата ни форумна среща, че иначе прати ми ... насам-натам ... не е работа.
Та! Моля, по-бързо се организирайте за форумната среща, че му отворих още работа на Мозо :booty: :mrgreen:
Еха-а, невероятен си :headbang: PDT_Love_18 PDT_Love_18 Много съм щастлива :114: :117:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Моля, за нищо :гуш: :гуш: :гуш: Да, беше бая зор, но стана :)

Да обясня за другите - пакетът за Arch Linux използва main.js в реално време и редактирането му оправя проблема с глупостите на Майкрософт да ограничават по браузър и операционна система. При Debian и Mint обаче main.js се използва само при компилирането на пакета, а след това не може да се променя динамично просто защото го няма. Това ок, ще го компилираме и готово! Изтегляме сорса, внасяме промяната в main.js, компилираме, правим .deb пакет и инсталираме. Да, ама не - версията по подразбиране в Debian/Mint/Ubuntu е твърде стара и не иска да се компилира. В частност при Mint 18.3 версията е 4.x. Това хубаво, инсталираме версия 11, не дава никакви грешки, отново тръгваш да компилираш, чакаш 20 минути, отново се дъни... Оказа се, че нищо не е инсталирало, а си е оставяло старата версия, а причината, е че версии 10 и 11 не се предлагат вече за 32-битови системи.
За пръв път работя с electron и нямам идея за неговите грешки, но нищо не подсказваше, че проблемът е в старата версия. На всичкото отгоре, за да стане още по-интересно, разработчикът е написал в Read me, че по подразбиране package.json създава .deb, но всъщност е объркал и файлът по подразбиране е настроен за .rpm. Оп, отидоха още два часа. На всичкото отгоре не може да се компилира 1.6.1, защото и да стане, после не тръгва на x86 системи, та се сваля сорс кодът на 1.5.0 - тотална забава :lol: :lol: :lol:

Най-накрая се светнах де, готово е, а когато вече се знае, няма нищо сложно:

https://github.com/stanfieldr/ghetto-sk ... -473675861

Тъпото е, че една компилация на компютъра на Маус отнема половин час :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

:toothy10: Голямо приключение е било, особено с половинчасовата компилация. Все пак поздравления, че си имал нервите и търпението да го направиш. :усмивка1:
Което ме подсеща да задам един сигурно тъп въпрос, но все пак ще го задам: нямаше ли да е по-лесно с

Код: Избери всички

$ alien packagename.rpm
отколкото да чакаш още половин час за компилирането в дебиански пакет?
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не, не става така, защото се използва electron за пакетирането, а не се извършва нормалното компилиране, с което сме свикнали :)
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Софтуер”