Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Windows лафче
Re: Windows лафче
Е, ИИ е отговорно само за 30% от тъпотиите в Уйна (по техни данни). Ще повярвам, че положението е зле когато племенница ми поиска и Линукс. Засега приплаква отвреме-навреме и търпи.
Прочетено: 15792 пъти
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Всички търпят, защото така са научени. Започват ги от най-ранна детска възраст и като големи вече си мислят, че искат и харесват. Това беше целта на Майкрософт и я постигнаха. Превърнаха използването на Windows и техните продукти в държавна политика на всяка една страна. Тук са много добри, това никой не може да им го отрече.

Докато могат да се ползват 7 и 10 - в 11-ката ще си правят всякакви извращения. След това... ммм трябва да поумнеят... не знам как, някак.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Няма, защото са им в кърпа вързани. Дори и свинщината Recall преглътнаха и продължават да си го ползват. Човечеството е едно огромно овче стадо, подчинено на Майкрософт. Отвратително е, но е факт...

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Самият факт, че трябва да се правят подобни настройки е повече от показателен. На собствения ти компютър, на собствената ти ОС, някой ти пуска реклами. И това е само за експлоръра, а за старт менюто? А и това отговаря отчасти на Валсо, а не за онази тази тъпотия, която ми се случи онзи ден.

Е, и в браузърите масово наливат реклами... И в YT те налазват и методите им стават все по-иезуитски.
Нали и браузърът е твоята машина. Каква е разликата? Никаква.
Играта на котка и мишка продължава.
Нали и браузърът е твоята машина. Каква е разликата? Никаква.
Играта на котка и мишка продължава.
Не искам да защитавам уиндоус, но според мен алтернативата трябва да е не просто по-добра а много по-добра за да стане смяната.
Малко хора искат да пробват нещо просто ей така да го тестват и да видят
Малко хора искат да пробват нещо просто ей така да го тестват и да видят

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Именно там е проблемът - навиците и претопяването от най-ранна детска възраст. Защото под компютърна грамотност се разбира работа с Windows, Microsodt Office и IE, а сега Edge - все продукти на компания монополист. И вместо хората да търсят алтернатива, за да не са зависими от огромна корпорация, която ги прави на маймуни, те сами се врат при нея. След всички тъпотии и нагло поведение е въпрос на чест човек да не ги използва и да търси алтернативи. Но явно хората чест нямат, а ине им пука,живеят в розова мъгла. Имаше там един синдром, свързан със Стокхолм 

- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Във Firefox и базираните на него няма и никога не е имало реклами. За останалите браузъри - там вече не знам. За Мухъл Погром - в този за линукс няма, за уиндоуския - наистина не знам.
Това, за което говориш, са страници (YouTube), а не браузъри.
Наскоро един авер се отказа от Хром след 15 години ползване има няма. Викам му аре ползвай файрфокс, брейв това онова има много всичките стават. Вика ми "Свикнал съм брат". Спре да му работи ад блока и премина за един ден на файрфокс от раз
Та според мен трябва да има някаква същинска принуда за да се накара човек да смени и тогава става лесно и без мрънкане. Малко сме тези които сме влюбени в някаква технология
Аз това го разбирам, се тая по принцип на фона на голямата картина на нещата, кой браузер коя ОС. Да сме живи и здрави

Та според мен трябва да има някаква същинска принуда за да се накара човек да смени и тогава става лесно и без мрънкане. Малко сме тези които сме влюбени в някаква технология

Аз това го разбирам, се тая по принцип на фона на голямата картина на нещата, кой браузер коя ОС. Да сме живи и здрави

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Напротив, няма нищо общо - браузърът не управлява компютъра ми. За браузъра не плащам и не ми искат пари. Браузъра може и да не го ползвам, ама комютър без ОС не може. Разликата е от земята до небето.
Chromeи той е доста зле, ама навремето го тикава по всякакви инсталатори, хората го инсталираха без да искат, той си ставаше по подразбиране без да ги пита, а след това колелото се завъртя и хората свикнаха... Същата работа като с Windows- нелоялни практики, извиване на ръце, обаче те били свикнали и затова стоят при монополиста. То поне да предлагаше нещо тоязи прословут Chrome, а то... Само с едната скорост не става. На мен и една стотна от изискванията не може да ми покрие. Та той не може нищоwannaBe написа: ↑ср май 07, 2025 12:09Наскоро един авер се отказа от Хром след 15 години ползване има няма. Викам му аре ползвай файрфокс, брейв това онова има много всичките стават. Вика ми "Свикнал съм брат". Спре да му работи ад блока и премина за един ден на файрфокс от раз![]()
Та според мен трябва да има някаква същинска принуда за да се накара човек да смени и тогава става лесно и без мрънкане. Малко сме тези които сме влюбени в някаква технология![]()
Аз това го разбирам, се тая по принцип на фона на голямата картина на нещата, кой браузер коя ОС. Да сме живи и здрави![]()

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Обаче пък яде РАМ като за световно - поне в Бозата, де. За краткото време, в което го ползвах като резервен браузър (за някоя по-капризна страница), не видях да яде количествата РАМ, в които го обвиняват. Но после го видях нагледно под Боза 10 какви ги върши: 2 таба с Тубата, 1 таб с Камината и 8 ГБ РАМ са довиждане.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Мисълта ми беше, че не Хром яде много РАМ, а смотаният Spyware не знае как да я управлява и затова стават такива издънки. Защото Хром под линукс яде абсолютно същата РАМ, както Firefox под линукс - никаква разлика.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение