Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Windows лафче

feed Всякакви програми и проблемите свързани с тях.
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Re: Windows лафче

Мнение от бат-начо »

Е, ИИ е отговорно само за 30% от тъпотиите в Уйна (по техни данни). Ще повярвам, че положението е зле когато племенница ми поиска и Линукс. Засега приплаква отвреме-навреме и търпи.
Прочетено: 15813 пъти
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Всички търпят, защото така са научени. Започват ги от най-ранна детска възраст и като големи вече си мислят, че искат и харесват. Това беше целта на Майкрософт и я постигнаха. Превърнаха използването на Windows и техните продукти в държавна политика на всяка една страна. Тук са много добри, това никой не може да им го отрече.
Изображение
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Докато могат да се ползват 7 и 10 - в 11-ката ще си правят всякакви извращения. След това... ммм трябва да поумнеят... не знам как, някак.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Няма, защото са им в кърпа вързани. Дори и свинщината Recall преглътнаха и продължават да си го ползват. Човечеството е едно огромно овче стадо, подчинено на Майкрософт. Отвратително е, но е факт...
Изображение
Потребителски аватар
ExaFlop
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: ср фев 09, 2022 07:07

Мнение от ExaFlop »

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Самият факт, че трябва да се правят подобни настройки е повече от показателен. На собствения ти компютър, на собствената ти ОС, някой ти пуска реклами. И това е само за експлоръра, а за старт менюто? А и това отговаря отчасти на Валсо, а не за онази тази тъпотия, която ми се случи онзи ден.
Изображение
Потребителски аватар
ExaFlop
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: ср фев 09, 2022 07:07

Мнение от ExaFlop »

Е, и в браузърите масово наливат реклами... И в YT те налазват и методите им стават все по-иезуитски.
Нали и браузърът е твоята машина. Каква е разликата? Никаква.
Играта на котка и мишка продължава.
wannaBe
Начинаещ
Регистриран: пон фев 24, 2025 11:34

Мнение от wannaBe »

Не искам да защитавам уиндоус, но според мен алтернативата трябва да е не просто по-добра а много по-добра за да стане смяната.

Малко хора искат да пробват нещо просто ей така да го тестват и да видят :booty:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Именно там е проблемът - навиците и претопяването от най-ранна детска възраст. Защото под компютърна грамотност се разбира работа с Windows, Microsodt Office и IE, а сега Edge - все продукти на компания монополист. И вместо хората да търсят алтернатива, за да не са зависими от огромна корпорация, която ги прави на маймуни, те сами се врат при нея. След всички тъпотии и нагло поведение е въпрос на чест човек да не ги използва и да търси алтернативи. Но явно хората чест нямат, а ине им пука,живеят в розова мъгла. Имаше там един синдром, свързан със Стокхолм :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

ExaFlop написа:
ср май 07, 2025 11:12
Е, и в браузърите масово наливат реклами... И в YT те налазват и методите им стават все по-иезуитски.
Във Firefox и базираните на него няма и никога не е имало реклами. За останалите браузъри - там вече не знам. За Мухъл Погром - в този за линукс няма, за уиндоуския - наистина не знам.
Това, за което говориш, са страници (YouTube), а не браузъри.
wannaBe
Начинаещ
Регистриран: пон фев 24, 2025 11:34

Мнение от wannaBe »

Наскоро един авер се отказа от Хром след 15 години ползване има няма. Викам му аре ползвай файрфокс, брейв това онова има много всичките стават. Вика ми "Свикнал съм брат". Спре да му работи ад блока и премина за един ден на файрфокс от раз :lol:

Та според мен трябва да има някаква същинска принуда за да се накара човек да смени и тогава става лесно и без мрънкане. Малко сме тези които сме влюбени в някаква технология :p

Аз това го разбирам, се тая по принцип на фона на голямата картина на нещата, кой браузер коя ОС. Да сме живи и здрави :усмивка1:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

ExaFlop написа:
ср май 07, 2025 11:12
Напротив, няма нищо общо - браузърът не управлява компютъра ми. За браузъра не плащам и не ми искат пари. Браузъра може и да не го ползвам, ама комютър без ОС не може. Разликата е от земята до небето.
wannaBe написа:
ср май 07, 2025 12:09
Наскоро един авер се отказа от Хром след 15 години ползване има няма. Викам му аре ползвай файрфокс, брейв това онова има много всичките стават. Вика ми "Свикнал съм брат". Спре да му работи ад блока и премина за един ден на файрфокс от раз :lol:

Та според мен трябва да има някаква същинска принуда за да се накара човек да смени и тогава става лесно и без мрънкане. Малко сме тези които сме влюбени в някаква технология :p

Аз това го разбирам, се тая по принцип на фона на голямата картина на нещата, кой браузер коя ОС. Да сме живи и здрави :усмивка1:
Chromeи той е доста зле, ама навремето го тикава по всякакви инсталатори, хората го инсталираха без да искат, той си ставаше по подразбиране без да ги пита, а след това колелото се завъртя и хората свикнаха... Същата работа като с Windows- нелоялни практики, извиване на ръце, обаче те били свикнали и затова стоят при монополиста. То поне да предлагаше нещо тоязи прословут Chrome, а то... Само с едната скорост не става. На мен и една стотна от изискванията не може да ми покрие. Та той не може нищо :dontknow:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
чет май 08, 2025 01:23
На мен и една стотна от изискванията не може да ми покрие. Та той не може нищо :dontknow:
Обаче пък яде РАМ като за световно - поне в Бозата, де. За краткото време, в което го ползвах като резервен браузър (за някоя по-капризна страница), не видях да яде количествата РАМ, в които го обвиняват. Но после го видях нагледно под Боза 10 какви ги върши: 2 таба с Тубата, 1 таб с Камината и 8 ГБ РАМ са довиждане. :lol: #-o
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Нямам наблюдения, ползвам три пъти в годината Chromium за по 2 минути и това е.
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
вт май 13, 2025 18:10
Нямам наблюдения, ползвам три пъти в годината Chromium за по 2 минути и това е.
Мисълта ми беше, че не Хром яде много РАМ, а смотаният Spyware не знае как да я управлява и затова стават такива издънки. Защото Хром под линукс яде абсолютно същата РАМ, както Firefox под линукс - никаква разлика.
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Софтуер”