Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Пералня с проблеми

Хоби, интереси, съвети
Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване
Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19

Пералня с проблеми

Мнение от Льо »

Пералнята ми е хубава, но не пускам темата за да се хваля, а защото имам периодичен проблем с мухъл по нея. Та, там където се сипва прашоляка и течността за пране, ми трупа плесен, която периодично стръжа с четка за зъби. Днес обаче, изкормих дозатора, без щети разбира се, щото си има бутон за сваляне. Накиснах го във вода с Доместос и си го лъснах с удобство. Обаче, като погледнах вътре, където влиза дозатора .... ми прималя, взех фенер и светнаАх, лелееее, вътре биде черно и мазно, до де погледа ми стига. Удължих четката, потопих я в Доместоса и жули, жули, пол час. Дойде ми и блажна идея, та разредих 300мл. Доместос в 20 кила вода и през дозатора налях машината, пуснах я на къс пас програма - 30мин. и на 40 градуса, да се помятка на воля.
Въпросът ми е следния - Е ли е възможно да си прецакам хубавата пералня с тая смивка или някое уплътнение да даде фира или е проблем, че я пуснах без дрехи или нещо друго?

Допис. Сега като се извърти и е останала пяна от белината, ще я врътна и с едни парцали. Принципно, от белината не ми се вярва да стане фал, ама хич не съм наясно с пералните.
Прочетено: 4002 пъти
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Re: Пералня с проблеми

Мнение от Montoya »

Няма страшно Льо. Принципно като си купиш нова пералня препоръчват да се пусне веднъж да извърти пълна програма без дрехи. Не знам защо така препоръчват, но съм го чел в някои перални като съм монтирал навремето
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Нищо ѝ няма, те са правени да държат на препарати, няма с чай от лайка да пере :p
Изображение
Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Montoya написа:
пет сеп 28, 2018 21:13
Няма страшно Льо. Принципно като си купиш нова пералня препоръчват да се пусне веднъж да извърти пълна програма без дрехи. Не знам защо така препоръчват, но съм го чел в някои перални като съм монтирал навремето
Mozo написа:
пет сеп 28, 2018 21:16
Нищо ѝ няма, те са правени да държат на препарати, няма с чай от лайка да пере :p
Щом пишете, значи и перете :p Вашите мухлясват ли при дозатора и кво ги правите ако е така? Що мухлясва мамка ѝ :banghead:
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

Льо написа:
пет сеп 28, 2018 21:03
Пералнята ми е хубава, но...
Няма проблем, нито с едното, нито с другото, Льо. Но това г@вно/белина, както и всички нейни производни/ никога не го ползвам, пера силно замърсените дрехи на 90ºC само с прах за пране/ако дрехите позволяват/, или ги накисвам с прах и след това пера в пералнята на по-щадяща температура. Относно мухъла, проветрявай си пералнята след пране и оставяй люка леко открехнат;)
Льо написа:
пет сеп 28, 2018 21:18
Щом пишете, значи и перете :p
Ще се учудиш какви работи мога, а и правя, освен че пера... Мога да шия на машина на професионално ниво, гладя, шия, та дори мога да бродирам. Преди време бродирах гоблени за кеф. Па и некои други работи, извън готвенето, дето имам тапия и съм го бачкал преди бая лазарнициИзображение Чекам паветата от мачовците :разбиващо кроше: Изображение :разбиващо кроше: :toothy10: :p

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Tsurugi написа:
пет сеп 28, 2018 21:22
Няма проблем, нито с едното, нито с другото, Льо. Но това г@вно/белина, както и всички нейни производни/ никога не го ползвам, пера силно замърсените дрехи на 90ºC само с прах за пране/ако дрехите позволяват/, или ги накисвам с прах и след това пера в пералнята на по-щадяща температура. Относно мухъла, проветрявай си пералнята след пране и оставяй люка леко открехнат;)
Винаги след като дрънне звънеца, тичам да я отворя и да извадя дрехите. Стои отворена постоянно, но на 4-5 месеца, дозатора почернява от плесен. Помещението е с отворена врата и през отдушника има постоянна циркулация на въздух. Много ми е странна тая работа.
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Какво е това помещение? Ако е нещо малко, сбутано в някое кьоше, може само да си мислиш че се проветрява, а всъщност да се спарва, като партенките на някой дърт кашик. Ако пералнята е стара "проблемът" може да не е сегашен, а наследен и да се револвира сам. Демек трябва да се разглоби таралясника и да се почисти из основи, а след това да се поддържа в нормално състояние с текуща адекватна грижа.

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Tsurugi написа:
пет сеп 28, 2018 21:39
Какво е това помещение? Ако е нещо малко, сбутано в някое кьоше, може само да си мислиш че се проветрява, а всъщност да се спарва, като партенките на някой дърт кашик. Ако пералнята е стара "проблемът" може да не е сегашен, а наследен и да се револвира сам. Демек трябва да се разглоби таралясника и да се почисти из основи, а след това да се поддържа в нормално състояние с текуща адекватна грижа.
Стара е, рециклирана, щото нова от тая марка не мога да купя. Де викаш, може и да си носи проблема, мдаа. Помещението е тоалетна, която не ползвам и си стои отворена, като до нея е входната врата, която пък не е уплътнена и фири покрай касата, мне не ми се вярва да е спарено ,щото и не е, по-вероятно е да си носи плесента от швабия. Врътнах и две програми, едната с белина, другата с прах, след месец ще повторя с нещо по-силно даже, стига да намеря какво - може с препарат за печки. Тия плесени са опасни, а не ми се мре зарад пералня, па била тя и неква суперска уж.
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Пера рядко, но мухлясва. Пеницилин, какво да го правиш. Това дето отива надолу май е един гумен маркуч и може да се извади не много трудно да си го измиеш
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Montoya написа:
пет сеп 28, 2018 21:52
Пера рядко, но мухлясва. Пеницилин, какво да го правиш. Това дето отива надолу май е един гумен маркуч и може да се извади не много трудно да си го измиеш
На маркуча, майната му, така или иначе си е обратна вода там, пък и бая препарати минават, та трябва да е чист, аз пера три пъти седмично, с много пенител. Не ми се занимава с маркуча и ще пусна една пералня на 95 градуса, да му издуха налепа. :twisted:
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Tsurugi написа:Мога да шия на машина на професионално ниво, гладя, шия, та дори мога да бродирам. Преди време бродирах гоблени за кеф. Па и некои други работи, извън готвенето, дето имам тапия и съм го бачкал
Като чета какви неща можете те, Монти и Льо, почвам да си мисля къде са ми ръцете ... завряни ... :-k :???:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване

Мнение от Льо »

Мистър Цу, кви неща може, не моем му се закачи на кутрето даже. Жив и здрав да е, а ний жа са учим от мъдростта му и ако грешим, ша на вкарва в правия път с учебната тояжка, сори мистър ама и забравИх името :)
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Мнение от Mouse »

Е, браво :clap: Пуснахте ми мухата. Моята също почернява там където се слага праха и омекотителя. Само него чистя периодично защото не мога да разглобявам като вас.
Ако пусна една на макс градуси дали ще почисти по навътре или само ще пълня ямата?
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Льо написа:
пет сеп 28, 2018 21:50
Tsurugi написа:
пет сеп 28, 2018 21:39
Стара е, рециклирана, щото нова от тая марка не мога да купя. Де викаш, може и да си носи проблема, мдаа. Помещението е тоалетна, която не ползвам и си стои отворена, като до нея е входната врата, която пък не е уплътнена и фири покрай касата, мне не ми се вярва да е спарено ,щото и не е, по-вероятно е да си носи плесента от швабия. Врътнах и две програми, едната с белина, другата с прах, след месец ще повторя с нещо по-силно даже, стига да намеря какво - може с препарат за печки. Тия плесени са опасни, а не ми се мре зарад пералня, па била тя и неква суперска уж.
Без препарат за печки! Това е обезмаслител, а и ще ти направи маса поразии. Можеш да почистиш пералнята със сода за хляб и оцет, освен другите иширети, без обезмаслителя. На прима виста, та да не драскам, те - ТУК.
Офтопик:
Готин котак в стил стиймпънк, Льо :headbang: , само дето тоя надпис е отврЪт [-( , те ти почистен и арен :thumbright: Изображение
Изображение

Льо написа:
пет сеп 28, 2018 22:51
Мистър Цу, кви неща може, не моем му се закачи на кутрето даже. Жив и здрав да е, а ний жа са учим от мъдростта му и ако грешим, ша на вкарва в правия път с учебната тояжка, сори мистър ама и забравИх името :)
Мистър Льо, на учебната тояжка се вика показалка :evil3: Изображение :p Твърде високо мнение имате за моите скромни възможности, сърИзображениеИзображениеИзображение
spoiler:
Офтопик:
Nibelung написа:
пет сеп 28, 2018 22:26
Tsurugi написа:Мога да шия на машина на професионално ниво, гладя, шия, та дори мога да бродирам. Преди време бродирах гоблени за кеф. Па и некои други работи, извън готвенето, дето имам тапия и съм го бачкал
Като чета какви неща можете те, Монти и Льо, почвам да си мисля къде са ми ръцете ... завряни ... :-k :???:
Всичко се учи, Ниб :съгласен: , при достатъчно мотивация и мерак естествено :thumbright: Никой не се е родил научен, аз също не правя изключение от правилотоИзображение

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

И за мен много хора си мислят, че мога да държа само мишка, но остават доста изненадани на моменти :lol: :lol: :lol: И да - шия и бродирам, с шевна машина за последно си правих калъф за ел. цигарата, собствено производство :p Та както сте го подкарали, май е време да пусна и една тема с абсолютно самоделното ми ново бюро :lol: :lol: :lol:
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Свободно време”