Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
KDE vs GNOME
- ROKO__
- Ентусиаст
- Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20
KDE vs GNOME
Нещо с КДЕ помията няма да се разберем, и скоро ще се върна пак, на най-доброто -> Gnome Shell
https://46.35.184.11/files/gentoo-gnome-ivybridge/
Вътре има и снимки, и готова инсталирана система за който иска да си я бодне в някой свободен дял, има и описание как става.
Прочетено: 10189 пъти
https://46.35.184.11/files/gentoo-gnome-ivybridge/
Вътре има и снимки, и готова инсталирана система за който иска да си я бодне в някой свободен дял, има и описание как става.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: Вашият десктоп
Айде сега, помия - това, че цял живот си карал само на GNOME и не можеш да свикнеш с KDE, не я прави помия 

- ROKO__
- Ентусиаст
След като тук е на мода всеки да троли и да обижда, както ще дам пример с един, дето бе написал...
Кои са тия лудите гласували за Гном?! Та така.
На мен ми е все тая, просто КДЕ не е правилния избор за мен.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Доста по-културен отговор
А и освен Валсо друг не хули и не обижда, хортуваме си съвсем човешки 

- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Помия чак не е, по-скоро е манджа с грозде. Ако разработчиците влагаха същото време и усилия, които влагат за добавяне на нови функции, за да оправят наличните бъгове и човек да има стабилна и небъгава среда, тогава можеше да имаме по-различно мнение за КДЕ. За момента единственият плюс, който виждам в КДЕ-то е това, че при него флипингът работи, но този плюс далеч не е достатъчен, за да мина на КДЕ завинаги.

Много добре знам, че визирате мен. Последно използвах GNOME, паралелно с KDE, когато версията беше 3.26. Откакто излезе 3.28 с онези новости като премахването на иконите от десктопа и мемъри лийка, аз тотално я зачеркнах тази графична среда. Та да се върна в миналото, когато използвах GNOME. Процесорът ми в покой беше над 20%, RAM паметта беше заета с около 1.5-2GB. Анимациите на графичната среда лагваха гадно, даже и скролирането в браузъра ми лагваше. А пък понякога Full HD филмите не ставаха за гледане, защото по някое време някаква индексация на GNOME ми товареше процесора и твърдия диск. Повече от половината екстеншъни не работеха, заради проблем със съвместимостта. Темите, които харесвах, изглеждаха ужасно на някои GTK програми, а пък на други - не, но с Adwaita нямах никакви проблеми. Софтуерът за GNOME беше (със сигурност и сега е така) толкова осакатен, че само някакви прости неща можеш да правиш, все едно използвах macOS. Отделно четох в интернет, че са махнали някоя полезна функция. Та ако GNOME беше единствената графична среда за Linux, то щях да мина на macOS или на Windows. Радвам се, че не е така, ами има доста графични среди. Единствените плюсове на GNOME, според мен, са:
- С тази графична среда много добре се работи с тъчскрийн;
- GNOME Evolution е по-добър от Kontact.
Та @ROKO__ мога да си троля колкото си искам GNOME, защото тази графична среда става само за кофата за боклук и защото Linux корпорациите я натрапват на потребителите като macOS и Windows. Третото нещо, за което не мога да понасям GNOME, че е силно корпоративно зависима. Общността вместо да слуша потребителите си, те слушат комапниите зад тях (Red Hat и Canonical).
В момента използвам XFCE. Тя супер удобна и функционална графична среда и е по-добра от GNOME.
Щом Ви харесва GNOME - ползвайте си я графичната среда, ама да пишете глупости като правите сравнения (GNOME с KDE) - това ми идва в повече.
Според мен не трябва да се правят сравнения.Всичко си има предимства и недостатъци.
- ROKO__
- Ентусиаст
Без извинение ще кажа, че глупостите ти ги пишеш.Shaker написа: ↑пет сеп 13, 2019 18:15Много добре знам, че визирате мен. Последно използвах GNOME, паралелно с KDE, когато версията беше 3.26. Откакто излезе 3.28 с онези новости като премахването на иконите от десктопа и мемъри лийка, аз тотално я зачеркнах тази графична среда. Та да се върна в миналото, когато използвах GNOME. Процесорът ми в покой беше над 20%, RAM паметта беше заета с около 1.5-2GB. Анимациите на графичната среда лагваха гадно, даже и скролирането в браузъра ми лагваше. А пък понякога Full HD филмите не ставаха за гледане, защото по някое време някаква индексация на GNOME ми товареше процесора и твърдия диск. Повече от половината екстеншъни не работеха, заради проблем със съвместимостта. Темите, които харесвах, изглеждаха ужасно на някои GTK програми, а пък на други - не, но с Adwaita нямах никакви проблеми. Софтуерът за GNOME беше (със сигурност и сега е така) толкова осакатен, че само някакви прости неща можеш да правиш, все едно използвах macOS. Отделно четох в интернет, че са махнали някоя полезна функция. Та ако GNOME беше единствената графична среда за Linux, то щях да мина на macOS или на Windows. Радвам се, че не е така, ами има доста графични среди. Единствените плюсове на GNOME, според мен, са:
- С тази графична среда много добре се работи с тъчскрийн;
- GNOME Evolution е по-добър от Kontact.
Та @ROKO__ мога да си троля колкото си искам GNOME, защото тази графична среда става само за кофата за боклук и защото Linux корпорациите я натрапват на потребителите като macOS и Windows. Третото нещо, за което не мога да понасям GNOME, че е силно корпоративно зависима. Общността вместо да слуша потребителите си, те слушат комапниите зад тях (Red Hat и Canonical).
В момента използвам XFCE. Тя супер удобна и функционална графична среда и е по-добра от GNOME.
Щом Ви харесва GNOME - ползвайте си я графичната среда, ама да пишете глупости като правите сравнения (GNOME с KDE) - това ми идва в повече.
Това което описваш намирисва на Нвидия, а не на Гном.
Навремето по тази причина изхвърлих Нвидия в кофата за боклук, и спрях да имам описаните проблеми с гном.
Разширения? Нямам оплаквания, работят си.
Теми, също нямам оплаквания.
Процесор, тук ще ме извиняваш, но КДЕ е мелачка за процесор, дреме ми за малко повече използвана РАМ, с 24ГБ съм. Интересува ме процесора да е свободен. Коя е тая корпоративна зависимост? Стига с тия глупости.
И още за КДЕ, няма друга такава среда, дето собствените ѝ компоненти редовно да кръшкат.. И все да излизат прозорци от типа.. Оо не КДЕ се изрина, и да те ритне до конзолата. Та, отиваш директно в списъка ми с блокирани, не ми се четат недодяланите ти коментари.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Това с процесора кога е било, защото при 4 и 5 нямам подобен проблем и не ми яде процесора. Пускам скрийншоти за доказателство 

- ROKO__
- Ентусиаст
Винаги е било, не случайно и не се препоръчва за лаптопи.
Просто му отговорих в негов стил.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Ок, кажи при какви условия да направя скрийншот, за да видим дали е вярно, защото аз считам, че не е.

- ROKO__
- Ентусиаст
Същото смятам и аз за гном, тъй като на моята машина той използва много по-малко процесор от КДЕ.
Та е безсмислено,българщината е сериозен проблем на болното ни общество.
Принципа.. Моето е най-добро..