Телеметрията и кийлогърите не можеш да ги спреш.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Всичко за WSL2 и след него - новини, критики, подвизи
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Re: Всичко за WSL2 и след него - новини, критики, подвизи
-
- Редовен потребител
- Регистриран: съб юни 06, 2020 20:18
Всичко се спира. За пауър юзерите е оставена вратичка (засега

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Може и така да е, но има много други неща, при които линукс бие говното. Мързи ме да ги изброявам всичките, но ще спомена едно - времето за конвертиране на пълнометражен филм от 4К до 1080p е без видима загуба на качество и почти двойно по-бързо, отколкото под боза 7, а сравнено с 10-ката сигурно ще е и тройно. 

-
- Редовен потребител
Е защо го скопяваш 

-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Продължавам да следя и ровичкам тази чутовна WSL технология, за лични впечатления.
Според мен към момента WSL2 в този си вид не представлява особена заплаха за Linux в частта сървъри. Допълнителни усилия и време са необходими да се подкара стабилно и детерминирано един и същ таргет сравнено с чист Линукс. И проблемите са от страната на Windows - необходими са дописване на PowerShell скриптове и сървиси за стиковене на двете ОС в работоспособност WSL. Скоростта на дискови операции във WSL клиента също е слаба - 60-70 MB/s срещу 500 MB/s за Линукс на SSD, поне при мен е така, абе Ext4 - Майкрософтска интерпретация... Ако пък дата файловете са извън WSL VHD - там пък се е разпльоскал флегматичния NTFS.
За Линукс Десктопа заплаха в момента също няма, и тук трябва да се запускат външни за Линукс X и PulseAudio сървери. И отново PowerShell скриптове за гарантиране на детерминираност. Вярно, има потенциална опасност от разработваните в момента интеграции на X/Wayland и PulseAudio с WSL - тогава евентуално ще стане напечено, но може и да не успеят да го направят за масова лесна употреба. Все пак има неща, които не зависят от Майкрософт - а именно как да си конфигурират Windows потребителите Линукс приложения във WSL среда - изискват се познания по Линукс.
Накратко - в този си вид WSL2 e използваем единствено от Windows Power users и едновременно с това Linux Advanced потребители. Погледнато професионално - от основната таргет група - малко девелопери отговарят и на двете изисквания. А администраторите на Линукс - хич и не ги търси за WSL в този му вид за масов деплоймент.
Мисля, че и така ще си останат нещата:
за вариант масово ползване на WSL от всички редови потребители - no future
Офтопик:
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Защото мониторът ми е 1080п и няма смисъл от 4К. Освен това мразя черните ленти, а като си го конвертирам до 1080, излиза както трябва - без черни ленти отгоре и отдолу.
Споменават се Пауър юзери, но group policy е достатъчна при Pro версиите, за да правиш каквото си искаш без много тормоз. Не е съвсем идеална ситуацията, но миграцията от 7 към 10 при професионалните бизнес потребители вече започва, както винаги със закъснение, заради изтеклата преди месеци удължена поддръжка. Ще е тежка миграция поне при нас. Да не говорим за клиентската част и десктоп съпорта. Ще има яко legacy backport-инг, включително визуално. Блутут уязвимостите остават заради plantronics. Не можах да повярвам, когато им показах как сривам цялата датабаза по блутут през гост акаунт на конферетния компютър и ми отвърнаха, че заложените NDAs в контрактите ги пазят, както и дата касетите.. Пълен ташак. Всеки един от девелопърите може да ни върне в първи клас при достатъчно желание и мотивация. Между синхронизацията на cloud сървърите и касетите, които се палят много бързо и лесно, стоят стотици милиони на всеки час. Дори вратата на етажа на сървърите стои отключена от месеци заради закъснял с десетилетия ъпгрейд на access control системата, който няма да се осъществи още месеци.. Въобще, добре че съм доволен работник. 

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Първоначално си помислих, че бачкаш в телепойнт, ама после се сетих, че такава древност и безумие там няма, та явно е някъде другаде. Ама ми е интересно какво ще стане, ако някой способен ви хакне през синия зъб отвън и който не е на договор при вас. Щото синият зъб има обхват (ако не ме лъже паметта) 10-12 метра - предостатъчно разстояние, за да ви хакне външен човек с нужните познания и тия non-disclosure agreements няма да важат в случая.beggginer написа: ↑пет юни 19, 2020 22:28Споменават се Пауър юзери, но group policy е достатъчна при Pro версиите, за да правиш каквото си искаш без много тормоз. Не е съвсем идеална ситуацията, но миграцията от 7 към 10 при професионалните бизнес потребители вече започва, както винаги със закъснение, заради изтеклата преди месеци удължена поддръжка. Ще е тежка миграция поне при нас. Да не говорим за клиентската част и десктоп съпорта. Ще има яко legacy backport-инг, включително визуално. Блутут уязвимостите остават заради plantronics. Не можах да повярвам, когато им показах как сривам цялата датабаза по блутут през гост акаунт на конферетния компютър и ми отвърнаха, че заложените NDAs в контрактите ги пазят, както и дата касетите.. Пълен ташак. Всеки един от девелопърите може да ни върне в първи клас при достатъчно желание и мотивация. Между синхронизацията на cloud сървърите и касетите, които се палят много бързо и лесно, стоят стотици милиони на всеки час. Дори вратата на етажа на сървърите стои отключена от месеци заради закъснял с десетилетия ъпгрейд на access control системата, който няма да се осъществи още месеци.. Въобще, добре че съм доволен работник.![]()
-
- Редовен потребител
Не знам доколко е надежден тоя груп полиси, аз ползвам една програмка ехекит, с нея се спират сървиси които по принцип не може, и досега не се е случвало "някак си" да се пуснат сами след времеbeggginer написа: ↑пет юни 19, 2020 22:28Споменават се Пауър юзери, но group policy е достатъчна при Pro версиите, за да правиш каквото си искаш без много тормоз. Не е съвсем идеална ситуацията, но миграцията от 7 към 10 при професионалните бизнес потребители вече започва, както винаги със закъснение, заради изтеклата преди месеци удължена поддръжка. Ще е тежка миграция поне при нас. Да не говорим за клиентската част и десктоп съпорта. Ще има яко legacy backport-инг, включително визуално. Блутут уязвимостите остават заради plantronics. Не можах да повярвам, когато им показах как сривам цялата датабаза по блутут през гост акаунт на конферетния компютър и ми отвърнаха, че заложените NDAs в контрактите ги пазят, както и дата касетите.. Пълен ташак. Всеки един от девелопърите може да ни върне в първи клас при достатъчно желание и мотивация. Между синхронизацията на cloud сървърите и касетите, които се палят много бързо и лесно, стоят стотици милиони на всеки час. Дори вратата на етажа на сървърите стои отключена от месеци заради закъснял с десетилетия ъпгрейд на access control системата, който няма да се осъществи още месеци.. Въобще, добре че съм доволен работник.![]()

Пускат се сами по няколко начина. Ако се спрат методично и коректно с правилните права, няма проблем.
-
- Редовен потребител
Радвам се, че е така, защото си един от малкото адекватни хора в българските форуми за технологии (има и други такива в този форум, нека не се обиждат, че не споменавамТамболианеца написа: ↑пет юни 19, 2020 21:58Продължавам да следя и ровичкам тази чутовна WSL технология, за лични впечатления.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Само най-тъпите и неграмотните хуйбунту овце, които нямат нищо против Микрошит да знаят абсолютно всеки клавиш, който са натиснали, както и да им крадат личните и платежни данни.
Това е прайваси полисито на Микрошит в първата година след излизането на Говно 10. После го промениха да не е толкова подробно, но това не означава, че са спрели да ти крадат личните и платежни данни.

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Валсо, гледам, че това го развяваш от няколко години и все си викам ще ти дойде акълът, но явно няма да стане, та ще ти го кажа вече - всеки един оператор, който работи с разплащания, ти събира тази информация. Всеки един сайт, където си платил не с PayPal, а с карта, събира тази информация. Иначе не може да извърши трансфера 

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Само че тези сайтове не продават данните ти на трети страни, а Микрошит точно това правят.Mozo написа: ↑нед юни 21, 2020 01:18Валсо, гледам, че това го развяваш от няколко години и все си викам ще ти дойде акълът, но явно няма да стане, та ще ти го кажа вече - всеки един оператор, който работи с разплащания, ти събира тази информация. Всеки един сайт, където си платил не с PayPal, а с карта, събира тази информация. Иначе не може да извърши трансфера![]()
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Да, бе, Кеймбридж Аналитика е някаква пренебрежима случайност
Всички го правят 

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 0 Отговори
- 34 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт юли 16, 2024 12:20
-
- 0 Отговори
- 284 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт сеп 17, 2024 14:53
-
-
Тревожни новини: Не е ясно в какъв размер ще са януарските пенсии? (СНИМКИ)
от Mozo » чет яну 02, 2025 11:57 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 128 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет яну 02, 2025 11:57
-
-
-
В чувал за отпадъци са намерени бюлетини: Янаки Стоилов с новини от кухнята на Конституционния съд
от Mozo » пет мар 14, 2025 11:56 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 179 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет мар 14, 2025 11:56
-
-
-
Добри новини: Правителството прие програмата за превенция и защита от домашното насилие
от Mozo » пет сеп 27, 2024 16:11 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 87 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет сеп 27, 2024 16:11
-