Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Re: Вашият десктоп

Мнение от бат-начо »

Аз го имам тоя "проблем" независимо от графичната среда. Т.е. е настройка (на мен не ми пречи) която пуска звука да кажем със 75% от силата. А дали е от Лисика или от системата не съм се интересувал.

Сега се поинтересувах https://support.mozilla.org/en-US/questions/1381885
https://askubuntu.com/questions/1257380 ... untu-20-04
И ако е вярно, че Гном не го прави, излиза че е от "пулса" проблема, щото е с pipewire.
Прочетено: 321492 пъти
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член
Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24

Мнение от hunter4o83 »

На един и същ Лаптоп и едни и същи слушалки под КДЕ,Гном и Канела при мен най-добре се чува на Гном на не го дори не се налага да усилвам допълнително браузъра. Единствено съм разрешил усилването над 100% и звукът е перфектен. Ада Лаптопа ми е Huawei с AMD RYZEN може да е и от него :angel4:

Изображение
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член

Мнение от hunter4o83 »

Валсо написа:
чет юни 05, 2025 03:55
hunter4o83 написа:
чет юни 05, 2025 02:59
Направи един тест и ще видиш как в Канела Мозилата е намалена по подразбиране и когато я усилиш на макс след смяна на песен в Ютуб се намаля сама. в Плазма и Гном го няма това чудо.
Аз нямам такъв проблем в нито една дистрибуция, а Канелата я използвам от 10 години - от също време, което използвам и линукс.
Пусни си един Гном може и Убунту не го инсталирай и в Лайв режим от флашката ще видиш разликата аз слушам през слушалки които са вързани през Блутут и разликата е голяма, това е една от причините да използвам все по рядко Канела.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

hunter4o83 написа:
чет юни 05, 2025 02:59
Mozo написа:
чет юни 05, 2025 02:41
Звукът не би трябвало да зависи от графичната среда :)
Направи един тест и ще видиш как в Канела Мозилата е намалена по подразбиране и когато я усилиш на макс след смяна на песен в Ютуб се намаля сама. в Плазма и Гном го няма това чудо.
Е, това е опция, не е качество на звука. Отзад все се използва един и същ бекенд :)
Офтопик:
ЮтЮб PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

hunter4o83 написа:
чет юни 05, 2025 11:29
Пусни си един Гном може и Убунту не го инсталирай и в Лайв режим от флашката ще видиш разликата аз слушам през слушалки които са вързани през Блутут и разликата е голяма, това е една от причините да използвам все по рядко Канела.
Да не забравяме кой преди време обвини плазмата, че му е счупила лаптопа и след инсталиране на плазма лаптопът му не искал да тръгва. :lol:
Та в този ред на мисли, според мен проблемите, които описваш, не са до десктоп, а или до някой плъгин с грешни/дефектни настройки, което е много вероятно, защото лично съм се сблъсквал с такива под линукс, или по-малко вероятният вариант - проблем със задклавиатурното устройство.
То аз вече рядко гледам клиповете директно от Тубата, но дори и тогава звукът си остава на същото ниво, на което съм го задал последно. Канела 6.0.4, Firefox 138.
Потребителски аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член

Мнение от hunter4o83 »

Валсо написа:
чет юни 05, 2025 19:23
hunter4o83 написа:
чет юни 05, 2025 11:29
Да не забравяме кой преди време обвини плазмата, че му е счупила лаптопа и след инсталиране на плазма лаптопът му не искал да тръгва. :lol:
Та в този ред на мисли, според мен проблемите, които описваш, не са до десктоп, а или до някой плъгин с грешни/дефектни настройки, което е много вероятно, защото лично съм се сблъсквал с такива под линукс, или по-малко вероятният вариант - проблем със задклавиатурното устройство.
То аз вече рядко гледам клиповете директно от Тубата, но дори и тогава звукът си остава на същото ниво, на което съм го задал последно. Канела 6.0.4, Firefox 138.
Да тогава ми изгоря ССД-то. и ти казах да пробваш не да спориш като радио. разликата в силата и качеството на звукът е видима дори за мен. На една флашка в лайф режим можеш да се убедиш сам. А задклавиатурното си ми е добре не съм аз този който си троши насила ситсемата и кълне програмистите. Пробвай и тогава спори за всичко което пиша съм го пробвал.
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Не абсолютно винаги. В повечето случаи се случва със звука. Хънт, явно зависи и как е подредбата на железото и какво е под капака.
Относно твоя случай - вярвам че е станало от стечения на обстоятелства. Точно както на племеницата ми си замина есесдито, само че с Уйн. Подразбиращите настройки са добри... освен в редките случаи когато не са (и коствено помагат да се случи случката преждевременно, но не са главния грешник). Диска е бил "тръгнал" и е щяло да се случи.
А защо с КДЕ е станало - тука си имам недоказуема теория. Според която следващия ти заминал си ССД пак ще е с КДЕ. Съдбата си прави шеги. А ти открай време си имаш предубеденост. Но защо се случва - никой не знае, но се случва.
Аз по същия начин бягах от pclinuxos, защото ми разказа играта (с моя помощ и на няколко пъти, всеки път когато решах да и дам шанс). Но не мога да кажа, че те са виновни. :lol: Да, виновни са, че аз ги разбирах криво и когато разбирах вярно - беше късно, а аз изнервен.
Освен това си доказал, че не си "консерва" (по Калин Орела), виждаш положителни неща там където ние не виждаме и не харесваме.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст
Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20

Мнение от ROKO__ »

Пробвай и тогава спори за всичко което пиша съм го пробвал.
:evil4: :evil4: :evil4:

Точно той да чете да помисли и да пробва?

Той е тук само да кълне и да обижда всеки който е с различно мнение (Особено ако не ползваш Интел/Невия комбинацията със Гном десктоп, тогава става вече тролска война :D)
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Добре пич (това е към мене), какво не харесваше преди? Ама сега клекна, и даже всичко ти харесва, и единичното кликване, и вертикалния панел, и тъмната тема.

Изображение
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56

Мнение от Fernando Sucre »

бат-начо написа:
пон юни 09, 2025 20:09
Добре пич (това е към мене), какво не харесваше преди? Ама сега клекна, и даже всичко ти харесва, и единичното кликване, и вертикалния панел, и тъмната тема.
.....
Кое дистро е?
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Как кое, не се ли познава само с поглед - Бънсен. Сега е малко по-различно, щото прехвърлих имането на компа на нетбука, но е почти същото, само му са кръгли флаговете. С почти подразбиращи настройки го ползвам.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член

бат-начо написа:
ср юни 11, 2025 18:33
Как кое, не се ли познава само с поглед - Бънсен. Сега е малко по-различно, щото прехвърлих имането на компа на нетбука, но е почти същото, само му са кръгли флаговете. С почти подразбиращи настройки го ползвам.
Досетих се, ама исках да питам, защото имаш навика да ги „човъркаш“. :lol:
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Не, нацяло съм се предал и карам по инерция, само инсталирам едно-друго и не настройвам нищо (добре - почти нищо).

Изображение
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член

бат-начо написа:
ср юни 11, 2025 20:49
Не, нацяло съм се предал и карам по инерция, само инсталирам едно-друго и не настройвам нищо (добре - почти нищо).
.....
И аз така. Обаче, никога не съм бил супер фен на GUI промените/настройките.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Fernando Sucre написа:
чет юни 12, 2025 10:51
Обаче, никога не съм бил супер фен на GUI промените/настройките.
И аз така - ако инсталирам на чисто, половин година няма да ми стигне да си оправя всичко :lol: :lol: :lol:
Изображение
Нова тема Отговори

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”