Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Вашият десктоп
Re: Вашият десктоп
Аз го имам тоя "проблем" независимо от графичната среда. Т.е. е настройка (на мен не ми пречи) която пуска звука да кажем със 75% от силата. А дали е от Лисика или от системата не съм се интересувал.
Сега се поинтересувах https://support.mozilla.org/en-US/questions/1381885
https://askubuntu.com/questions/1257380 ... untu-20-04
И ако е вярно, че Гном не го прави, излиза че е от "пулса" проблема, щото е с pipewire.
Прочетено: 321492 пъти
Сега се поинтересувах https://support.mozilla.org/en-US/questions/1381885
https://askubuntu.com/questions/1257380 ... untu-20-04
И ако е вярно, че Гном не го прави, излиза че е от "пулса" проблема, щото е с pipewire.
Селски, Начо Селски.
- hunter4o83
- Почетен член
- Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24
- hunter4o83
- Почетен член
Пусни си един Гном може и Убунту не го инсталирай и в Лайв режим от флашката ще видиш разликата аз слушам през слушалки които са вързани през Блутут и разликата е голяма, това е една от причините да използвам все по рядко Канела.Валсо написа: ↑чет юни 05, 2025 03:55Аз нямам такъв проблем в нито една дистрибуция, а Канелата я използвам от 10 години - от също време, което използвам и линукс.hunter4o83 написа: ↑чет юни 05, 2025 02:59Направи един тест и ще видиш как в Канела Мозилата е намалена по подразбиране и когато я усилиш на макс след смяна на песен в Ютуб се намаля сама. в Плазма и Гном го няма това чудо.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Е, това е опция, не е качество на звука. Отзад все се използва един и същ бекендhunter4o83 написа: ↑чет юни 05, 2025 02:59Направи един тест и ще видиш как в Канела Мозилата е намалена по подразбиране и когато я усилиш на макс след смяна на песен в Ютуб се намаля сама. в Плазма и Гном го няма това чудо.

Офтопик:

- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Да не забравяме кой преди време обвини плазмата, че му е счупила лаптопа и след инсталиране на плазма лаптопът му не искал да тръгва.hunter4o83 написа: ↑чет юни 05, 2025 11:29Пусни си един Гном може и Убунту не го инсталирай и в Лайв режим от флашката ще видиш разликата аз слушам през слушалки които са вързани през Блутут и разликата е голяма, това е една от причините да използвам все по рядко Канела.

Та в този ред на мисли, според мен проблемите, които описваш, не са до десктоп, а или до някой плъгин с грешни/дефектни настройки, което е много вероятно, защото лично съм се сблъсквал с такива под линукс, или по-малко вероятният вариант - проблем със задклавиатурното устройство.
То аз вече рядко гледам клиповете директно от Тубата, но дори и тогава звукът си остава на същото ниво, на което съм го задал последно. Канела 6.0.4, Firefox 138.
- hunter4o83
- Почетен член
Да тогава ми изгоря ССД-то. и ти казах да пробваш не да спориш като радио. разликата в силата и качеството на звукът е видима дори за мен. На една флашка в лайф режим можеш да се убедиш сам. А задклавиатурното си ми е добре не съм аз този който си троши насила ситсемата и кълне програмистите. Пробвай и тогава спори за всичко което пиша съм го пробвал.Валсо написа: ↑чет юни 05, 2025 19:23Да не забравяме кой преди време обвини плазмата, че му е счупила лаптопа и след инсталиране на плазма лаптопът му не искал да тръгва.hunter4o83 написа: ↑чет юни 05, 2025 11:29Пусни си един Гном може и Убунту не го инсталирай и в Лайв режим от флашката ще видиш разликата аз слушам през слушалки които са вързани през Блутут и разликата е голяма, това е една от причините да използвам все по рядко Канела.![]()
Та в този ред на мисли, според мен проблемите, които описваш, не са до десктоп, а или до някой плъгин с грешни/дефектни настройки, което е много вероятно, защото лично съм се сблъсквал с такива под линукс, или по-малко вероятният вариант - проблем със задклавиатурното устройство.
То аз вече рядко гледам клиповете директно от Тубата, но дори и тогава звукът си остава на същото ниво, на което съм го задал последно. Канела 6.0.4, Firefox 138.
Не абсолютно винаги. В повечето случаи се случва със звука. Хънт, явно зависи и как е подредбата на железото и какво е под капака.
Относно твоя случай - вярвам че е станало от стечения на обстоятелства. Точно както на племеницата ми си замина есесдито, само че с Уйн. Подразбиращите настройки са добри... освен в редките случаи когато не са (и коствено помагат да се случи случката преждевременно, но не са главния грешник). Диска е бил "тръгнал" и е щяло да се случи.
А защо с КДЕ е станало - тука си имам недоказуема теория. Според която следващия ти заминал си ССД пак ще е с КДЕ. Съдбата си прави шеги. А ти открай време си имаш предубеденост. Но защо се случва - никой не знае, но се случва.
Аз по същия начин бягах от pclinuxos, защото ми разказа играта (с моя помощ и на няколко пъти, всеки път когато решах да и дам шанс). Но не мога да кажа, че те са виновни.
Да, виновни са, че аз ги разбирах криво и когато разбирах вярно - беше късно, а аз изнервен.
Освен това си доказал, че не си "консерва" (по Калин Орела), виждаш положителни неща там където ние не виждаме и не харесваме.
Относно твоя случай - вярвам че е станало от стечения на обстоятелства. Точно както на племеницата ми си замина есесдито, само че с Уйн. Подразбиращите настройки са добри... освен в редките случаи когато не са (и коствено помагат да се случи случката преждевременно, но не са главния грешник). Диска е бил "тръгнал" и е щяло да се случи.
А защо с КДЕ е станало - тука си имам недоказуема теория. Според която следващия ти заминал си ССД пак ще е с КДЕ. Съдбата си прави шеги. А ти открай време си имаш предубеденост. Но защо се случва - никой не знае, но се случва.
Аз по същия начин бягах от pclinuxos, защото ми разказа играта (с моя помощ и на няколко пъти, всеки път когато решах да и дам шанс). Но не мога да кажа, че те са виновни.

Освен това си доказал, че не си "консерва" (по Калин Орела), виждаш положителни неща там където ние не виждаме и не харесваме.
Селски, Начо Селски.
- ROKO__
- Ентусиаст
- Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20
Пробвай и тогава спори за всичко което пиша съм го пробвал.

Точно той да чете да помисли и да пробва?
Той е тук само да кълне и да обижда всеки който е с различно мнение (Особено ако не ползваш Интел/Невия комбинацията със Гном десктоп, тогава става вече тролска война :D)
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
ОС: Gentoo
Добре пич (това е към мене), какво не харесваше преди? Ама сега клекна, и даже всичко ти харесва, и единичното кликване, и вертикалния панел, и тъмната тема.

Селски, Начо Селски.
- Fernando Sucre
- Почетен член
- Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56
Кое дистро е?
Как кое, не се ли познава само с поглед - Бънсен. Сега е малко по-различно, щото прехвърлих имането на компа на нетбука, но е почти същото, само му са кръгли флаговете. С почти подразбиращи настройки го ползвам.
Селски, Начо Селски.
- Fernando Sucre
- Почетен член
Досетих се, ама исках да питам, защото имаш навика да ги „човъркаш“.

Не, нацяло съм се предал и карам по инерция, само инсталирам едно-друго и не настройвам нищо (добре - почти нищо).

Селски, Начо Селски.
- Fernando Sucre
- Почетен член
И аз така. Обаче, никога не съм бил супер фен на GUI промените/настройките.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
И аз така - ако инсталирам на чисто, половин година няма да ми стигне да си оправя всичкоFernando Sucre написа: ↑чет юни 12, 2025 10:51Обаче, никога не съм бил супер фен на GUI промените/настройките.