Не. Този, дето разработва Crystal инсталатора.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Вашият десктоп
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Re: Вашият десктоп
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Еми като избереш някаква десктоп среда, нормално би било тя да идва с някакъв терминал за нея си - примерно канелата да идва с гном терминал. Само че във въпросната версия на инсталатора това не беше направено и независимо дали инсталираш канела или плазма, след това нямаш терминал. Нямаше и софтуер за инсталиране на пакети, така че по никой начин не можеш да инсталираш каквото и да било друго. За капак нямаше даже и уеб браузър. Ако имаше, да кажем, че можеше да свалиш терминал от арч репото и да го "инсталираш" ръчно (с копиране на съответните директории където трябва в руут-а), но като нямаше нито браузър, нито терминал, нито графичен пакетен мениджър от типа на памак, нямаше как да докараш терминал.

А новата версия на кристалния инсталатор пък има други нови проблеми още в самото начало на процеса, така че в скоро време едва ли ще видим използваем кристален инсталатор.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Знам, ама това не променя факта, че кристалът все още не става. 

Наистина не е нормално, поне xterm да не сложат. Опита ли да излезеш от Х и да инсталираш някакъв графичен терминал от tty?Валсо написа: ↑пет фев 24, 2023 00:53Еми като избереш някаква десктоп среда, нормално би било тя да идва с някакъв терминал за нея си - примерно канелата да идва с гном терминал. Само че във въпросната версия на инсталатора това не беше направено и независимо дали инсталираш канела или плазма, след това нямаш терминал. Нямаше и софтуер за инсталиране на пакети, така че по никой начин не можеш да инсталираш каквото и да било друго. За капак нямаше даже и уеб браузър. Ако имаше, да кажем, че можеше да свалиш терминал от арч репото и да го "инсталираш" ръчно (с копиране на съответните директории където трябва в руут-а), но като нямаше нито браузър, нито терминал, нито графичен пакетен мениджър от типа на памак, нямаше как да докараш терминал.![]()
А новата версия на кристалния инсталатор пък има други нови проблеми още в самото начало на процеса, така че в скоро време едва ли ще видим използваем кристален инсталатор.![]()
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
За това не се бях сетил. Ама то като нямаше дори уеб браузър, нямаше как да потърся из нета как да изляза от X сесията.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Когато аз си инсталирам Arch през официалния текстови инсталатор и ми изгрее средата, съм в същото положение, ако забравя да инсталирам konsole преди това
Гола среда, без нищо - няма такъв кеф. Не е никакъв проблем обаче, оправя се за секунди 

Винаги почвай от Ctrl+Alt+F1. Ако не стане, почваш да редиш F бутоните. Няколко терминала са. Вписваш, се, както се вписваш в мениджърите на вход за графичните среди. Потребителско име и парола.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Това си го изпратих на себе си със Saved Messages в Телеграм, че иначе може да го забравя. По-често ми се налага да използвам Ctrl+Alt+Backspace, което не ми се е налагало да използвам от 6 месеца насам, така че смятай колко "често" ще изпадам в ситуация да се налага да излизам от X сесията.

- Fernando Sucre
- Почетен член
- Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56
Тъй, тъй, ся шъ видиш къв кеф е ако не ти работи обикновената конзола.Валсо написа: ↑пет фев 24, 2023 23:45.....
Това си го изпратих на себе си със Saved Messages в Телеграм, че иначе може да го забравя. По-често ми се налага да използвам Ctrl+Alt+Backspace, което не ми се е налагало да използвам от 6 месеца насам, така че смятай колко "често" ще изпадам в ситуация да се налага да излизам от X сесията.![]()

- elementaryos
- Почетен член
- Регистриран: пон окт 03, 2016 17:36
- elementaryos
- Почетен член
- Регистриран: пон окт 03, 2016 17:36
Само аз си пиша и експериментирам- човек без работа
Инсталирах един Artix. Видях, че има инструкции за текстова инсталация и реших да пробвам.
Ако някой иска Арч, но с openrc това е дистрото. Инсталира се бързо и работи стабилно.

Инсталирах един Artix. Видях, че има инструкции за текстова инсталация и реших да пробвам.
Ако някой иска Арч, но с openrc това е дистрото. Инсталира се бързо и работи стабилно.

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Пиши, пиши, аз нямам време да експериментирам. Инсталирах онзи ден една Nobara, ама има проблем с NVIDIA, при това сериозен, гледам ги, от половин година се борят с тези проблеми, уж ги оправят, ама все не са оправени, та не снимах и десктопа

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Не е само с openrc, можеш да си го избереш с какъв инит искаш да е:elementaryos написа: ↑чет мар 16, 2023 21:55Само аз си пиша и експериментирам- човек без работа![]()
![]()
![]()
![]()
http://ftp.ntua.gr/pub/linux/artix-iso/