Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
p4p
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед ное 29, 2015 01:35

Re: Вашият десктоп

Мнение от p4p »

mkfs-ext4 написа:...
Сложи neofetch и може да махнеш discover и свързаните с него. :)

Изображение
Прочетено: 321982 пъти
Потребителски аватар
fifi_fifito
Дарител
Дарител
Регистриран: пон фев 10, 2014 10:17

Мнение от fifi_fifito »

:)
Изображение
Изображение
mkfs-ext4
Ветеран
Ветеран
Регистриран: нед фев 12, 2017 14:08

Мнение от mkfs-ext4 »

Какво разбирате вие :mrgreen: :mrgreen: :evil4:
http://i.imgur.com/REBHsk9.png
Потребителски аватар
p4p
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед ное 29, 2015 01:35

Мнение от p4p »

mkfs-ext4 написа:Какво разбирате вие :mrgreen: :mrgreen: :evil4:
Аз стигнах само до Win7. Следващите версии са ми напълно непознати. :)
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

Офтопик:
mkfs-ext4 написа:Какво разбирате вие :mrgreen: :mrgreen: :evil4:
Разбираме доста повече от теб :evil3: Изображение/Ама специално за уйното, това не е повод за особена гордост :evil3: Изображение/.Тоя убавец на първия шот съм азИзображение, пръв разбирач :evil3: Изображение :headbang:
spoiler:
Изображение
Изображение

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Manjaro "Fringilla" * 16.10.3 * XFCE EditionИзображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Малка заигравка с неща на Одри КавазакиИзображение
spoiler:
Изображение

Изображение

剣リナックスをとともに武士

mkfs-ext4
Ветеран
Ветеран

Мнение от mkfs-ext4 »

Офтопик:
Как па точно на Джама сложи магаре :lol:
Иначе ХФЦЕ-то е уникално... :salute: :headbang:
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

БлагодаряИзображение
Офтопик:
mkfs-ext4 написа:Как па точно на Джама сложи магаре :lol:
Защото всеки ден дърпам тая разтропана и разкеркенечена миризлива катунарска каруца :evil3: Изображение, точно като този симпатяга с дългите уши и опакия характер :booty: Изображение :toothy10: Та така :thumbright: Изображение

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Ся десетки ли ще вадим :lol: :lol: :lol:

Изображение

Това ми е от виртуалката, га пишех ревюта на програми. Стои си на сейв стейт, ей тъй, да го снимам от време на време :lol: :lol: :lol: Ама не мога долу с тия квадрати в таск бара - махам супер бара моментално, слагам си нормален куик ланч, разкарвам шоу десктоп вдясно и си ги правя правоъгълни и ги разделям да не ги комбинира със 7+ taskbar tweaker и махам джъмп листа, както и слагам нормален десен бутон за затваряне на обектите в панела. Иначе ся гледам в Plasma 5 и те наслагали само квадрати и пинване към таск бара - ужас и помия #-o
Изображение
mkfs-ext4
Ветеран
Ветеран

Мнение от mkfs-ext4 »

На мен пък точно това ми харесва, таск бара с quick laucnh икони в Джама е нещо като Планк или Кайро док :lol: :mrgreen:
Абе честно казано Джама не е толкова зле, но като свикнах на Arch + Xfce ми се струва тежък и пълен с bloatware. Ако пуснат една минимална версия и да си инсталираш само каквото ти трябва ще е супер ;) Другата тъпня е, че има много вируси и трябва да внимаваш. Мисля тия дни да разуча Power shell-а, ако върши същата работа като терминала направо ще ми хареса :mrgreen:
Офтопик:
Не ме убивайте. :evil4:
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

mkfs-ext4 написа:Мисля тия дни да разуча Power shell-а, ако върши същата работа като терминала направо ще ми хареса :mrgreen:
Пфу пълен боклук е, налага ми се да пиша скриптчета и искам да си пръсна черепа с тая повърня. Инсталирах целият GNU и скриптовете почват така bash -c :toothy10: Аболютна помия, pipe-а е пълен кенеф, аве не е за разправяне. Няма по-гадно и неудобно нещо от Виндовс, совен това е бъгня и половина.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Офтопик:
Mozo написа:Ся десетки ли ще вадим :lol: :lol: :lol:
Нищо не вадя :booty: ИзображениеТрябаше да го скриеш тоя въшкарник :evil3: :thumbright: Тези шотове са стари и съм ги пускал вече, но пуснах тези двата само с цел да допълня илюсративно мнението си :evil3: :съгласен: Баш с уйното ще тръгна да се фуклявя :booty: ИзображениеОсвен това, аз почти не използвам 10-та по една камара причини, а само XP и 7-та :evil3: :thumbright: Изображение
mkfs-ext4 написа:На мен пък точно това ми харесва, таск бара с quick laucnh икони в Джама е нещо като Планк или Кайро док :lol: :mrgreen:
Абе честно казано Джама не е толкова зле, но като свикнах на Arch + Xfce ми се струва тежък и пълен с bloatware. Ако пуснат една минимална версия и да си инсталираш само каквото ти трябва ще е супер ;) Другата тъпня е, че има много вируси и трябва да внимаваш. Мисля тия дни да разуча Power shell-а, ако върши същата работа като терминала направо ще ми хареса :mrgreen:
Честно или нечестно, ти си знаеш, но да сравняваш, а пък камо ли да приравняваш по който и да е показател или критерии тая фъшкия към Линукс е несериозно :evil3: :-s И ти казвам това, защото и двете ги ползвам паралелно всеки ден от цифра време, години и години подред.Относно внимаването и въшките, то трябва да го правиш навсякъде, да Линукс е десетки пъти по-добре, но пак трябва да си отваряш очите и ползваш това между ушите по предназначение, защото неуязвими и непробиваеми неща няма :evil3: [-X ИзображениеОтносно така наречения "Пауър Шел", то ако няма да се занимаваш сериозно с подобен род дейности професионално по-добре не си пълни главата с глупости :evil3: Защото самото наименование е абсолютен оксиморон и пълен майтап :booty: :evil4: Да се сравнява Пауър Шел с Линукс терминален емулатор е все едно някой рахитичен недорасляк, който е кинта и петдесет и 40 кила с мокри дрехи да се ежи на боец от MMA :разбиващо кроше: :насинен: :разбиващо кроше: :разбих се: :evil4: :разбих се:

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Те кракерите Пауър Шел го използват, за да експлойтват Windows :lol: :lol: :lol:
mkfs-ext4 написа:На мен пък точно това ми харесва, таск бара с quick laucnh икони в Джама е нещо като Планк или Кайро док :lol: :mrgreen:
Офтопик:
То въпросът е и доста принципен - на тия помияри не трябва да се налива вода в мелницата. Освен това няма как да ми хареса нещо толкова квадратно, сиво, плоско и грозно. Адски против тая мода съм и винаги ще бъда. Да не говорим за телеметрии, реклами в лок скрийна и старт менюто и още хиляди неща, мога да продължавам цял ден. Че и го изтипосали 20 GB току-що инсталирано гомно [-( И, о, чудо - в Redstone 3 ще ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СМЯНА НА ТЕМИ!!! Не много, разбира се - две-три. Ти осъзнаваш ли колко е зле положението всъщност :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Mozo написа:...И, о, чудо - в Redstone 3 ще ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СМЯНА НА ТЕМИ!!! Не много, разбира се - две-три...
:booty: Изображение :booty:

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Свобода, ръираш ли :lol: :lol: :lol:
Изображение