mkfs-ext4 написа:Как па точно на Джама сложи магаре
Защото всеки ден дърпам тая разтропана и разкеркенечена миризлива катунарска каруца , точно като този симпатяга с дългите уши и опакия характер Та така
Това ми е от виртуалката, га пишех ревюта на програми. Стои си на сейв стейт, ей тъй, да го снимам от време на време Ама не мога долу с тия квадрати в таск бара - махам супер бара моментално, слагам си нормален куик ланч, разкарвам шоу десктоп вдясно и си ги правя правоъгълни и ги разделям да не ги комбинира със 7+ taskbar tweaker и махам джъмп листа, както и слагам нормален десен бутон за затваряне на обектите в панела. Иначе ся гледам в Plasma 5 и те наслагали само квадрати и пинване към таск бара - ужас и помия
На мен пък точно това ми харесва, таск бара с quick laucnh икони в Джама е нещо като Планк или Кайро док
Абе честно казано Джама не е толкова зле, но като свикнах на Arch + Xfce ми се струва тежък и пълен с bloatware. Ако пуснат една минимална версия и да си инсталираш само каквото ти трябва ще е супер Другата тъпня е, че има много вируси и трябва да внимаваш. Мисля тия дни да разуча Power shell-а, ако върши същата работа като терминала направо ще ми хареса
mkfs-ext4 написа:Мисля тия дни да разуча Power shell-а, ако върши същата работа като терминала направо ще ми хареса
Пфу пълен боклук е, налага ми се да пиша скриптчета и искам да си пръсна черепа с тая повърня. Инсталирах целият GNU и скриптовете почват така bash -c Аболютна помия, pipe-а е пълен кенеф, аве не е за разправяне. Няма по-гадно и неудобно нещо от Виндовс, совен това е бъгня и половина.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
Нищо не вадя Трябаше да го скриеш тоя въшкарник Тези шотове са стари и съм ги пускал вече, но пуснах тези двата само с цел да допълня илюсративно мнението си Баш с уйното ще тръгна да се фуклявя Освен това, аз почти не използвам 10-та по една камара причини, а само XP и 7-та
mkfs-ext4 написа:На мен пък точно това ми харесва, таск бара с quick laucnh икони в Джама е нещо като Планк или Кайро док
Абе честно казано Джама не е толкова зле, но като свикнах на Arch + Xfce ми се струва тежък и пълен с bloatware. Ако пуснат една минимална версия и да си инсталираш само каквото ти трябва ще е супер Другата тъпня е, че има много вируси и трябва да внимаваш. Мисля тия дни да разуча Power shell-а, ако върши същата работа като терминала направо ще ми хареса
Не ме убивайте.
Честно или нечестно, ти си знаеш, но да сравняваш, а пък камо ли да приравняваш по който и да е показател или критерии тая фъшкия към Линукс е несериозно И ти казвам това, защото и двете ги ползвам паралелно всеки ден от цифра време, години и години подред.Относно внимаването и въшките, то трябва да го правиш навсякъде, да Линукс е десетки пъти по-добре, но пак трябва да си отваряш очите и ползваш това между ушите по предназначение, защото неуязвими и непробиваеми неща няма Относно така наречения "Пауър Шел", то ако няма да се занимаваш сериозно с подобен род дейности професионално по-добре не си пълни главата с глупости Защото самото наименование е абсолютен оксиморон и пълен майтап Да се сравнява Пауър Шел с Линукс терминален емулатор е все едно някой рахитичен недорасляк, който е кинта и петдесет и 40 кила с мокри дрехи да се ежи на боец от MMA
Те кракерите Пауър Шел го използват, за да експлойтват Windows
mkfs-ext4 написа:На мен пък точно това ми харесва, таск бара с quick laucnh икони в Джама е нещо като Планк или Кайро док
Офтопик:
Не ме убивайте.
То въпросът е и доста принципен - на тия помияри не трябва да се налива вода в мелницата. Освен това няма как да ми хареса нещо толкова квадратно, сиво, плоско и грозно. Адски против тая мода съм и винаги ще бъда. Да не говорим за телеметрии, реклами в лок скрийна и старт менюто и още хиляди неща, мога да продължавам цял ден. Че и го изтипосали 20 GB току-що инсталирано гомно И, о, чудо - в Redstone 3 ще ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СМЯНА НА ТЕМИ!!! Не много, разбира се - две-три. Ти осъзнаваш ли колко е зле положението всъщност