Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
Re: Линукс лафче
Проиграй го, изпълни примерно
и после отвори терминал с десен бутон във тая отворена като root папка. Смени немо с делфина.
Успех!
Код: Избери всички
nemo admin:///etc
Успех!
Селски, Начо Селски.
А freetube вече си работи. Имаше ден-два забавяне за оправяне на простотиите на гуглавия.
Последна промяна от бат-начо на чет фев 27, 2025 18:31, променено общо 1 път.
Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Интересно, с ролинг 6.13.х и/или 6.12.13+ ЛТС (NV 570.86.16-2) процесорът и видеокартата са със 7 до 15 градуса по-горещи в idle режим, отколкото с 6.12.10 ролинг и същата версия или по-висока ЛТС за едни и същи неща, които правя в idle, демек, всичко без игри.
То и друго забелязах, още при 6.6 версиите на ролинг и ЛТС - ако версията на кърнела е излязла СЛЕД последната версия на видеодрайвъра, хардуерът пак е по-горещ, отколкото би трябвало. Ако примерно енвидията е излязла на 30 януари 2025, а кърнелът е излязъл на 1 февруари - печка. Ако инсталирам кърнел, който е излязъл 1 ден преди да пуснат енвидията, хардуерът е толкова хладен, колкото трябва да бъде (27-29° за професора и 28-30° за видеокартата).
Докато с тези версии
И при двата случая няма значение дали съм ъпдейтнал микрокода на интел.
То и друго забелязах, още при 6.6 версиите на ролинг и ЛТС - ако версията на кърнела е излязла СЛЕД последната версия на видеодрайвъра, хардуерът пак е по-горещ, отколкото би трябвало. Ако примерно енвидията е излязла на 30 януари 2025, а кърнелът е излязъл на 1 февруари - печка. Ако инсталирам кърнел, който е излязъл 1 ден преди да пуснат енвидията, хардуерът е толкова хладен, колкото трябва да бъде (27-29° за професора и 28-30° за видеокартата).
Докато с тези версии
професорът не пада под 38°, а видеокарта не пада под 42°.ролинг 6.13.х и/или 6.12.13+ ЛТС
В момента разпределението ми е така. Страх лозе пази, са казали.

Не знам как и кое помага в сегашния ми статус, ама копирането става за секунди. Та дори и да не е пълноправно uefi - има някаква полза от цялата галимация.

Не знам как и кое помага в сегашния ми статус, ама копирането става за секунди. Та дори и да не е пълноправно uefi - има някаква полза от цялата галимация.
Селски, Начо Селски.
- Fernando Sucre
- Почетен член
- Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56
Възможно е, ама не мога да ти кажа защо. Може да са един куп неща. Неадекватно управление на вентилаторите, друг фирмуер, друг шедюлер или просто нещо не сработва като хората и софтуерът прави нежелани операции.Валсо написа: ↑чет фев 27, 2025 18:25Интересно, с ролинг 6.13.х и/или 6.12.13+ ЛТС (NV 570.86.16-2) процесорът и видеокартата са със 7 до 15 градуса по-горещи в idle режим, отколкото с 6.12.10 ролинг и същата версия или по-висока ЛТС за едни и същи неща, които правя в idle, демек, всичко без игри.
.....
професорът не пада под 38°, а видеокарта не пада под 42°.
- Fernando Sucre
- Почетен член
- Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56
Че к'о му е странното? Имаш един излишен партишън - MS Reserved. Другото ти е що-годе задоволително.
Гледай да не бараш ESI дяла, че UEFI-то може да се гъзира. Под бараш, разбирам местиш, преоразмеряваш или сменяш номера на дяла.
Няма непълноправно UEFI. Всички са куци, някои много повече от други.

А ефито е така - и всичките са убунтувското grubx64.efi (профилактично).

Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Вентилаторите си въртят с едни и същи обороти - и на професора, и на видеото. На видеото ги задавам ръчно на 35%, иначе видеокартата няма да слезе под 55 градуса в idle заради дебилния "Zero RPM" режим.Fernando Sucre написа: ↑чет фев 27, 2025 20:20Възможно е, ама не мога да ти кажа защо. Може да са един куп неща. Неадекватно управление на вентилаторите, друг фирмуер, друг шедюлер или просто нещо не сработва като хората и софтуерът прави нежелани операции.

С нормални ядра (като това 6.12.10, примерно), където процесорът се отчита правилно с 27 до 30 градуса, 35-38 градуса ги вдига само ако пусна някоя по-тежичка игра или му пусна стрес тест, който товари всичките 20 треда на 100% и процесорът тръгне на 4500 мегахерца.
Въ тия години, дето живеем, си има правила - има си квота за ммм жендъри, квота за хейтъри, квота за разбирачи от Линух, квота за нерабирачи от Линух, квота за квото се сетите... Ни можи да сме встрани от животъ, такъф какъфто е! Ку ни вярвате - вижте въф ЛицеКнигата.
Та, идеята ми е - ний тука надхвърляме с три аршина и две педи квота за Линух разбирачи и трябва да се разредим (а.к.а. да влезем в нормите на ЕС) - затова ...... (тука не знам - требе да вземем некво ришение, колкот пу-скору, по-дубре, преди ония, лошите, да ни налазят).
Та, идеята ми е - ний тука надхвърляме с три аршина и две педи квота за Линух разбирачи и трябва да се разредим (а.к.а. да влезем в нормите на ЕС) - затова ...... (тука не знам - требе да вземем некво ришение, колкот пу-скору, по-дубре, преди ония, лошите, да ни налазят).

Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Аз много добре разбирам защо е създаден тоя режим и той не е за пестене на ток. Колко ток могат да ти изхарчат два вентилатора, които са максимум 20 вата?

Само че с 35% скорост на вентилаторите над 58° не вдига по време на игра, извън игра е 30-32° и "инженерите" духат супата.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Мамо, глупост след глупост
Сега познай - GTX имат модели, които също са на този принцип и моята беше именно такава - Strix. Така че поредната ти конспирация отиде у кофата 
В момента 4090 стои на 46 градуса със спрени вентилатори и това е напълно нормална температура, която не води до никакви последици. Това, че си си купил карта с калпаво охлаждане в пасивен режим, не е проблем на Nvidia, а само твой. Те дават референтния дизайн, останалото са усилия на съответния вендор. Позапознай се малко с материята, че се излагаш.

В момента 4090 стои на 46 градуса със спрени вентилатори и това е напълно нормална температура, която не води до никакви последици. Това, че си си купил карта с калпаво охлаждане в пасивен режим, не е проблем на Nvidia, а само твой. Те дават референтния дизайн, останалото са усилия на съответния вендор. Позапознай се малко с материята, че се излагаш.

Въ сащност - това се полочава (админа) кога се прайш на гявол и бараш по време на инсталацията в таргет-папките.

Т.е. информация на ухо - нема никви проблеми, освен ако сам не си ги причиниш.
Селски, Начо Селски.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1252 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4127 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 316 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 4854 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4467 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-