Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
plasma 5 или какво искаме за съвършен десктоп
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: plasma 5 или какво искаме за съвършен десктоп
Имам проблем, който не знам дали е глобален или само при мен. Изчезна ми фийдбек курсорът. Онова, дето можеш да си го настроиш да е подскачаща иконка, докато отваряш приложение или да е нещо друго, при мен беше подскачащата иконка. Май след ъпгрейда до 5.17 изчезна тотално. Сега е много неприятно, защото стартирам да речем някоя игра или браузъра и не знам дали съм цъкнал на иконката, защото по нищоне разбирам, че се извършва някаква дейност. При вас как е?

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Кога по-точно пробва Plasma 5.17, че се изказваш толкова компетентно?

Потвърждавам и при мен така.Mozo написа: ↑нед окт 27, 2019 00:17Имам проблем, който не знам дали е глобален или само при мен. Изчезна ми фийдбек курсорът. Онова, дето можеш да си го настроиш да е подскачаща иконка, докато отваряш приложение или да е нещо друго, при мен беше подскачащата иконка. Май след ъпгрейда до 5.17 изчезна тотално. Сега е много неприятно, защото стартирам да речем някоя игра или браузъра и не знам дали съм цъкнал на иконката, защото по нищоне разбирам, че се извършва някаква дейност. При вас как е?
А настройката по дефолт е зададена.

Следователно е най-вероятно бъг.
Да допълня при мен в таскбара има анимация на стартиращия се прозорец на приложението.
Това може да се ползва като индикация.
Aнимацията е въртящо се кръгче.
Последна промяна от cprog на нед окт 27, 2019 03:45, променено общо 1 път.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Виждаш ли колко е "готино" някой да си говори наизуст и да твърди, че проблемът си е в теб без да има представа какво точно си правил?
СтранноMozo написа: ↑нед окт 27, 2019 00:17Имам проблем, който не знам дали е глобален или само при мен. Изчезна ми фийдбек курсорът. Онова, дето можеш да си го настроиш да е подскачаща иконка, докато отваряш приложение или да е нещо друго, при мен беше подскачащата иконка. Май след ъпгрейда до 5.17 изчезна тотално. Сега е много неприятно, защото стартирам да речем някоя игра или браузъра и не знам дали съм цъкнал на иконката, защото по нищоне разбирам, че се извършва някаква дейност. При вас как е?

Аз го нямам този проблем. Прилагам скрийншот:

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Да, при мен фийдбекът в панела също работи, но винаги го спирам, защото хич не ми харесваcprog написа: ↑нед окт 27, 2019 02:19Потвърждавам и при мен така.Mozo написа: ↑нед окт 27, 2019 00:17Имам проблем, който не знам дали е глобален или само при мен. Изчезна ми фийдбек курсорът. Онова, дето можеш да си го настроиш да е подскачаща иконка, докато отваряш приложение или да е нещо друго, при мен беше подскачащата иконка. Май след ъпгрейда до 5.17 изчезна тотално. Сега е много неприятно, защото стартирам да речем някоя игра или браузъра и не знам дали съм цъкнал на иконката, защото по нищоне разбирам, че се извършва някаква дейност. При вас как е?
А настройката по дефолт е зададена.
Следователно е най-вероятно бъг.
Да допълня при мен в таскбара има анимация на стартиращия се прозорец на приложението.
Това може да се ползва като индикация.
Aнимацията е въртящо се кръгче.

Само дето ти го правиш с цел заяждане, а аз ти казвам истината.
И сега стана тя каквато станаShaker написа: ↑нед окт 27, 2019 06:16СтранноMozo написа: ↑нед окт 27, 2019 00:17Имам проблем, който не знам дали е глобален или само при мен. Изчезна ми фийдбек курсорът. Онова, дето можеш да си го настроиш да е подскачаща иконка, докато отваряш приложение или да е нещо друго, при мен беше подскачащата иконка. Май след ъпгрейда до 5.17 изчезна тотално. Сега е много неприятно, защото стартирам да речем някоя игра или браузъра и не знам дали съм цъкнал на иконката, защото по нищоне разбирам, че се извършва някаква дейност. При вас как е?![]()
Аз го нямам този проблем. Прилагам скрийншот:
![]()

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Не е от темата и от декорацията на прозорците, току-що пробвах.

И при мен си го има
Нямам идея от какво може да е.

от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Ужас, лоша работа... Кажи в кой раздел да пусна бъг доклад 

И при всичките ли не работи, използвал ли си къстъм курсори? Настройката е в ~/.config/klaunchrc BusyCursorSettings виж дали има true на Bouncing или на Blinking, ако по някакъв начин си наиграл правата на файла, може да има проблем.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
При всичките опции не работи, да, само онова в панела бачка. Иначе в графичните настройки е настроено да го има, а и във файла е ок:

Не, нямам къстъм курсори и никога не съм използвал. Използвам си Oxygen White. Пробвах и с други, и на мен ми мина през акъла, ама не помага. Пробвах да вдигна таймута в текстовия файл, пак не помага

Не, нямам къстъм курсори и никога не съм използвал. Използвам си Oxygen White. Пробвах и с други, и на мен ми мина през акъла, ама не помага. Пробвах да вдигна таймута в текстовия файл, пак не помага

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Странен проблем с шорткътите под Plasma
от cprog » пон авг 26, 2024 08:13 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 11 Отговори
- 463 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт авг 27, 2024 15:05
-
-
-
НС реши: Искаме конвергентен доклад за влизане в еврозоната на 1 юли 2025 г.
от Mozo » пет юли 26, 2024 15:05 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 46 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет юли 26, 2024 15:05
-
-
-
Кирил Домусчиев: Искаме български специалисти да се върнат от чужбина и да работят в нашите компании
от Mozo » чет дек 12, 2024 11:55 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 238 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет дек 12, 2024 11:56
-
-
- 0 Отговори
- 93 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон юни 10, 2024 13:51