Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Предложете як Линукс.

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
hot_bastard
Начинаещ
Регистриран: нед ное 03, 2019 19:31

Re: Предложете як Линукс.

Мнение от hot_bastard »

Валсо написа:
чет ное 07, 2019 14:16
hot_bastard написа:
чет ное 07, 2019 10:37
звука под windows 7 с realtek аудио драйвери от трети страни (realtek.cz) е по-хубав отколкото под Линукс, защото там въобще няма такива
Глупости на търкалета и за двата цвята! :toothy10: :toothy10: :toothy10: Не само, че е мега зле звукът в Бозиндоус, ами има и драйвър от трета страна, който се инсталира заедно с линукс, но ти не знаеш как да си го избереш! Нарича се ALSA (Advanced Linux Systrem for Audio или нещо такова означаваше) и в настройките за аудио се появява като "Analog surround x.x output", където "x.x" са цифри - от 2.0 до 7.1 или до колкото звуковата ти карта поддържа.
ALSA е драйвер от трета страна, но аз съм трол, аха, интересно чувство за хумор имате тук :roll:
Mozo написа:
чет ное 07, 2019 10:54
а мен не ми пука, имам PCI-E USB хедър и включвам временно мишката там, когато веднъж в годината ми се наложи да го пусна това нещо. А го държа само за да си извадя съдържанието на някоя игра репак, чиито инсталатор не тръгва с Wine. И да, ползвам виртулка за тази цел, но някои особено големи игри от по 100GB отнемат по 12-13 часа във виртуалка а на реална 30-40 минути :lol: :lol: :lol:
Мозич, що не си купиш една щайга втора употреба и на нея да ползваш 7цата ако трябва :roll:
Прочетено: 4043 пъти
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Защо, след като може да е на една машина и след това да не местя 100GB с външни хардове, за да я играя на текущата?
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

hot_bastard написа:
чет ное 07, 2019 15:29
ALSA е драйвер от трета страна, но аз съм трол, аха, интересно чувство за хумор имате тук :roll:
Да, от трета страна е. Ама ти явно и това не знаеш какво означава - софтуер, който се разработва от екип, различен от този, който разработва операционната система. В случая АЛСА се разработва от съвсем различен екип от тези, които разработват дистрибуциите. Единствената причина да се инсталира заедно с дистрибуцията (и то не с всички) е тази, че разработчикът на дистрибуцията е решил да включи и АЛСА, за да даде на потребителите избор кой аудио драйвър искат да ползват - нещо, с което Говняндоус не може да се похвали. Включен е по простата причина, че както всичко друго в Линукс, така и АЛСА е с отворен код, съответно се разпространява свободно и всеки разработчик на дистрибуция е свободен да го включи в своята.
Ако мислиш, че АЛСА се разработва от екип на дадена дистрибуция (примерно Минт или ако щеш - Дебиан), пусни им един бъг репорт за АЛСА и виж какво ще ти отговорят. По всяка вероятност ще ти дадат линк за страницата на АЛСА, защото този драйвър няма нищо общо с разработчиците на дадената дистрибуция.
Както Мозила разработва Файърфокс за Уиндоус и Мозила нямат нищо общо с Майкрософт (идиотите, които разработват Говняндоус), така и разработчикът на АЛСА няма нищо общо с програмистите, които пишат дадената дистрибуция.
Сега схвана ли, троле?
hot_bastard
Начинаещ

Мнение от hot_bastard »

Валсо, в издирването на драйвери за уиндоус 7 си по-добър отколкото в това непонятно добиче и тъмна Индия с която си се захванал - Линуксчето :evil4:
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

hot_bastard написа:
чет ное 07, 2019 19:16
непонятно добиче и тъмна Индия с която си се захванал - Линуксчето :evil4:
Изображение
hot_bastard
Начинаещ

Мнение от hot_bastard »

Слабо, слабо, можеш повече :lol:
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб май 18, 2019 22:35

Мнение от petie »

hot_bastard написа:
пет ное 08, 2019 11:33
Слабо, слабо, можеш повече :lol:
О и ти дай повече жега
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Това би могло да помогне на @Валсо все някога.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Да, той постоянно има драми :mrgreen:
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми