Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Какъв линукс ще ми препоръчате  [РЕШЕНА]

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Какъв линукс ще ми препоръчате

Мнение от Mozo »

Всичко ли си е както трябва? Аз правих ебаси сложните системи :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Прочетено: 22736 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Охх, инсталирах най накрая блутута и мишката, тоя терминал се държи като ощипана госпожица, изчезнало му е доларчето след юзера, а като пиша командите застъпва буквите с маркера и абе като заразен с вирус се държи. Инсталирах пакетите през октопи, а блудевила през падащ терминал видях мхихихи.
Така, давайте да оправиме интерфейса и да инсталирам някоя и друга програма и тогава да правиме архив.
Между другото за суап дяла трябва ли да пиша ония команди от втора страница или манджарото си го е намерило като дял, щото гледам некаква джаджа на екрана показва РАМ 0.8 гб суап 0.0
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
fifi_fifito
Дарител
Дарител
Регистриран: пон фев 10, 2014 10:17

Мнение от fifi_fifito »

ще го пипна още малко :)
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Montoya написа:Охх, инсталирах най накрая блутута и мишката, тоя терминал се държи като ощипана госпожица, изчезнало му е доларчето след юзера, а като пиша командите застъпва буквите с маркера и абе като заразен с вирус се държи. Инсталирах пакетите през октопи, а блудевила през падащ терминал видях мхихихи.
Така, давайте да оправиме интерфейса и да инсталирам някоя и друга програма и тогава да правиме архив.
Между другото за суап дяла трябва ли да пиша ония команди от втора страница или манджарото си го е намерило като дял, щото гледам некаква джаджа на екрана показва РАМ 0.8 гб суап 0.0
Дай sudo swapon -s в терминал и ще разберем :)

Терминала го оправѝ така:

Settings->Edit cirrent pofile->Appearance->Select Font->Deja Vu Sans Mono Bold или там, който ти харесва. При мен на Deja Vu Sans Mono Bold изглежда идеално, но при теб не са пачнати шрифтовете и изглежда малко зле. Напрѝ ги тия работи и кажи дали става, за да продължим :)
fifi_fifito написа:ще го пипна още малко :)
Тоест има неща, които не са наред?
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Сега е добре терминала
Едит: Е това е новата снимка, че с първата не се справих нещо
Изображение
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Добре, ако така ти харесва, ок :) Ще сменяме ли икони и изглед?
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Сменяваме, между сменяването да споменеш откъде да видя какво ми товари процесора и излезе съобщение че има ново ядро
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Стартираш Ksysguard и гледаш процесите. Ето как можеш да го извикваш с избрана от теб комбинация:

http://www.kaminata.net/izvikvane-na-ks ... 87480.html

А като пише, че има ново ядро, ъпдейтвай, поне става с две цъкания :) Обаче, ако искаш изчакай - първо влез в home, дай да се виждат скритите файлове с Alt+. или от View на dophin->Show hidden files и изтрий папката .kde4. Рестартирай. Ще ти се появи след рестарта черен екран. Цъкаш десен бутон, отиваш на настройките на десктопа и пак го правиш на Folder View. След това слагаш един нов дефолтен панел. Като приключиш пишѝ :)
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

А, да, и да не забравя - пак ще трябва да си настроиш там за дабъл клика и за празната сесия, защото така изтриваме всички настройки на графичната среда, разкарвайки и оная грозотия, която са решили да сложат от Манджаро. Това е, повече няма :mrgreen:
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

До тук добре, изпълнил съм всичко без новото ядро, обаче изчезна съобщението нещо и не знам къде да го намеря
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
fifi_fifito
Дарител
Дарител

Мнение от fifi_fifito »

Така го пипнах аз :)
Изображение
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Montoya написа:До тук добре, изпълнил съм всичко без новото ядро, обаче изчезна съобщението нещо и не знам къде да го намеря
Майната му на ядрото. Просто нотифайърът се е махнал заедно с другите неща. Ако държиш на трей иконата за уведомленията, влез в Octopi, напиши octopi и гледай за octopi-notifier. Инсталирай го и си готов с този "проблем". Аз предпочитам да го няма и си проверявам всеки ден ръчно за ъпдейти :) Сега, инсталирай първо smooth-tasks:

Код: Избери всички

yaourt -S kdeplasma-applets-smooth-tasks2 --noconfirm
Изчакваш да се компилира и да се инсталира. Тук е мястото да спомена, че smooth-tasks е чужд пакет, тоест не е от официалните настройки, затова не може да се инсталира с pacman, а го инсталираме с yaourt. При всеки друг Linux трябва да си го компилираш и инсталираш ръчно. Тук само пишеш командата, то си дърпа инструментите за компилирането, компилира го, инсталира го, а ти само гледаш. На Ubuntu и на Mint примерно свят ще ти се извие, докато инсталираш пакет, който не е към официалните хранилища. Тук обаче е лесно :)

След това влизаш в режим за едитване на панела, махаш таск мениджъра и от менюто add widgets добавяш smooth-tasks, като пишеш само tasks и то ще ти излезе. Цъкаш два пъти на него и то ще се добави. Слагаш го на мястото, където беше таск мениджъра. По същия начин можеш да си добавиш и show desktop. Наместваш всичко, както го искаш и след това влизаш в настройките на smooth-tasks с десен бутон върху новия таск бар и следваш тези шотове:

http://www.kaminata.net/post718043.html#p718043

Пишѝ като си готов, да оправим темата и иконките после и някои дребни неща :)
fifi_fifito написа:Така го пипнах аз :)
Изображение
Ти се заигра нещо май :хихикам се:
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Процесът дето ме тормози е този, мога да го спра но ми казва че е на друг потребител и не посмях
Изображение
AsusVivoBook17
Потребителски аватар
fifi_fifito
Дарител
Дарител

Мнение от fifi_fifito »

Montoya написа:Процесът дето ме тормози е този, мога да го спра но ми казва че е на друг потребител и не посмях
Аз го намирам като драйвър за принтер . :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Първо дай да направим всичко, да ъпдейтнеш, ако има нови, барабар с новото ядро и ако не се оправи, тогава ще го мислим :)

Че така като гледам още нищо не си направил - няма го smooth-tasks, няма го show desktop :p
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”