Понеже открих, че с моя първи метод лончърите, които стийм създава на десктопа, не работят (защото това реално беше Steam RIP, а не Steam Install), намерих по-лесен начин за принудително преместване, с който лончърите ще работят.
1. Деинсталирате наличния Стийм и се уверявате, че всичко що е Steam в ~/.local/share ~/.config и т.н. други места е премахнато.
2. Инсталирате наново Steam пакета (в арч е multilib/steam), като го оставяте да си се инсталира в руут, но НЕ ГО стартирате. Отивате в /usr/lib/steam, отваряте с текстов редактор (и судо) скрипта bin_steam.sh, редактирате 7-те места, където се споменава Steam и ги правите с вашата локация. Примерно, аз искам Стийм да е в /B/STEAM, а конфигът му да е в /B/STEAM/config. По подобен начин си правите и вие вашите локации.
3. Стартирате Стийм от иконата в менюто (ако не сте си я добавили на десктопа) без да пипате нищо по нея и изчаквате Стийм да напълни новата локация с всичките му файлове.
От този момент нататък ще имате напълно функциониращ и по нищо неразличаващ се Стийм от този, който съвсем наскоро деинсталирахте.
П.С. За всеки случай си направете бекъп на редактирания скрипт bin_steam.sh и готово!
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Принудителна инсталация на Стийм извън руут дяла - ето как
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Принудителна инсталация на Стийм извън руут дяла - ето как
Последна промяна от Валсо на пет май 09, 2025 14:10, променено общо 2 пъти.
Прочетено: 604 пъти
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: Принудителна инсталация на Стийм извън руут дяла - ето как
На мен не ми пука за няколко мегабайта в повече, а протоните и игрите така или иначе си има официална опция да се инсталират на друг дял, та малко ми се вижда безсмислена тази операция

Това са дяловете, които ми трябват и съм добавил само тях, иначе може всяка една директория или дял.

Това са дяловете, които ми трябват и съм добавил само тях, иначе може всяка една директория или дял.

- Fernando Sucre
- Почетен член
- Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Да, сега и аз погледнах, моята е 6.6. Но пак не ми пука, защото просто не е включен в имиджа. Инсталирам си го след това и готово. Работа за две минути.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Ти си добре, значи! Преди да изнеса Стийм изцяло извън руута, заемаше 22 ГБ - нищо, че и игрите, и протоните бяха на друг дял.Fernando Sucre написа: ↑чет май 08, 2025 11:06Не е безсмислена. И аз „ужким“ всичко съм изнесъл, обаче заема 7GB.![]()

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Редактирах първия пост с много по-лесен и по-бърз начин за принудителна смяна.
- Fernando Sucre
- Почетен член
- Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56
Мисля, че може да се промени изначално къде се инсталира пакета, като се редактира PKGBUILD файла .
@Валсо , ако искаш може да го тестваш
Не съм сигурен, че промяната е перманентна, най вероятно ще трябва да го редактираш всеки път.
@Валсо , ако искаш може да го тестваш
Не съм сигурен, че промяната е перманентна, най вероятно ще трябва да го редактираш всеки път.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Не може както го мислиш, защото при всяко стартиране Стийм проверява локациите във въпросния скрипт bin_steam.sh. Именно затова и стартира толкова бавно - проверката отнема време. И ако единия път си задал едно, а скриптът съдържа друго, скриптът override-ва твоите настройки и Стийм пак отива там, където той си знае.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 60 Отговори
- 2035 Преглеждания
-
Последно мнение от xUbuntu
пет дек 06, 2024 04:19
-
-
Нарастващите разходи изкарват турските летовници извън страната
от Mozo » пон юли 15, 2024 12:47 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 28 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон юли 15, 2024 12:47
-
-
-
България ще подкрепи центровете за мигранти извън ЕС - по примера на Италия и Албания
от Mozo » чет окт 17, 2024 12:31 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 71 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет окт 17, 2024 12:31
-
-
-
САЩ са напът да достигнат най-големия си федерален дефицит извън времена на криза
от Mozo » вт юли 23, 2024 15:03 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 59 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт юли 23, 2024 15:03
-
-
-
Правен капан: Коалициите на Доган и Пеевски остават извън борда за изборите?
от Mozo » чет сеп 05, 2024 12:54 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 49 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет сеп 05, 2024 12:54
-