Обикновено нормалния човек нещо което не му харесва не го ползва, а ти що за човек си не те знам, хем не ти харесва хем го ползваш...
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Всичко за WSL2 и след него - новини, критики, подвизи
Re: Всичко за WSL2 и след него - новини, критики, подвизи
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Ползвах КДЕ точно 30 дни миналата година горе-долу по това време, защото в една от по-старите версии канеладжиите бяха ос*али нещо много яко и средата се чупеше малко след стартиране и трябваше да чакам това да бъде оправено. След това си се върнах на Канелата. Е, вярно, отне им месец, но го оправиха. Пак по-добре от 5-те години неоправени бъгове.

Ако апликация не може да се форсира в нейтив резолюция, а трябва да мине през тази по подразбиране на пълен екран, винаги премества иконите при мен. Това е било от ден 1 и никога не ме е притеснявало. Че е бъг, бъг е.Валсо написа: ↑нед юни 07, 2020 16:58https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=354802
В Канелата като стане някой бъг, максимум 1 седмица и пускат ъпдейт с фикс. А тия "сериозните" горе вече 5-та година не са го оправили...![]()
![]()
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
А мен ме притеснява, при това много и яката ме дразни. Несериозно е това 

-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Не съм казвал, че няма, но маниерът на запускане на програмите в КДЕ е чрез цъканици по дървовидното меню.
Ако има и 5/100 потребителя да стартират програми през сърча, ще е подвиг.
В Гном3 нещата са диаметрално противоположни като практика на пускане на програми от потребителите.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Ще каже човек, че проучване си правил
Няма такъв маниер - предоставени са ти двата варианта, ползваш, който те кефи. Не съм търсил от години по менюта - пиша, и то излиза

Няма такъв маниер - предоставени са ти двата варианта, ползваш, който те кефи. Не съм търсил от години по менюта - пиша, и то излиза

- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Като гледам точката на монтиране и ми става смешно. 

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Щом и подобни сайтове взеха да се надпреварват да ми показват дриснята във всяка една статия и скрийншот, Тамболианеца е прав, на зле отиват нещата...

Те нещата отдавна са отишли на зле, след като ентърпрайза избра GTK/GNOME. Фактите го доказват - 2% пазарен дял години наред. Микрошпек не са виновни за това харакири
От друга гледна точка, това си е реклама на Linux. Може би ползвателите след време ще мигрират към Linux от чисто любопитство. Проблемът е, че като видят колко недъгави са ГТК и ГНОМЕ (от Ubuntu, Fedora, Mint и т.н.), то ще се върнат обратно на WSL...
Много малко разработчици използват Linux в България. Повечето са на macOS, заради XCode, или просто си използват Windows...

От друга гледна точка, това си е реклама на Linux. Може би ползвателите след време ще мигрират към Linux от чисто любопитство. Проблемът е, че като видят колко недъгави са ГТК и ГНОМЕ (от Ubuntu, Fedora, Mint и т.н.), то ще се върнат обратно на WSL...
Много малко разработчици използват Linux в България. Повечето са на macOS, заради XCode, или просто си използват Windows...
Стига сте мрънкали! Да посрещнем с широки обятия нашите нови мулти-милиардни господари. Мъни мъни мъни, живота е пари мъни мъни мъни, и виртуалки с Линукси 

-
- Пристрастéн
@Shaker
Еми да! На кривата ракета KDE, Gnome & GTK са и виновни. Ако наистина KDE е читав фреймурк що не се наложи, м? Както примерно го прави 'смотаното' Xfce?
Ми да, марсианците са виновни!!
Между-другото, не се ли усещаш, че почваш да прекаляваш с храчките си по Gnome & GTK?
Еми да! На кривата ракета KDE, Gnome & GTK са и виновни. Ако наистина KDE е читав фреймурк що не се наложи, м? Както примерно го прави 'смотаното' Xfce?
Ми да, марсианците са виновни!!
Между-другото, не се ли усещаш, че почваш да прекаляваш с храчките си по Gnome & GTK?
Последна промяна от Тамболианеца на пон юни 08, 2020 11:30, променено общо 1 път.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Най-вече са виновни Windows потребителите. То бива, бива промити мозъци, но толкова зле никога не съм очаквал, че може да бъде 

-
- Пристрастéн
@Mozo
Нещата не са толкова черни, ако се замислиш.
Задай си въпроса, кои ще ползват този WSL2? Аз виждам две групи, и двете са от професионалисти:
- първата - преминалите на Тъмната страна по собствено желание професионалисти от Линукс, не смятам че ще са много;
- втората - принудените да преминат към Тъмната страна Линукс професионалисти поради фирмени и корпоративни политики.
Какво ще правят масовите редови потребители - ами общо взето-нищо. Причината - ползването на WSL2 изисква задълбочени познания и по Linux и по Windows.
Защото като инсталация Linux идва гол и неконфигуриран, а като Windows ще има и допълнителни натъкмявания и алтерантиви за орязани Линукс функционалности, т.е. допълнителен overhead за постигане на една крайна цел:
- тези, които сега са на Линукс и разбират по-надълбоко, първи ще усетят ограниченията и overhead-a и ще теглят една майна на WSL2, т.е. ще се повтори технологичната Cygwin ситуация;
- тези, които сега са на Линукс и не ползват командна линия - на тях пък ще им е много по-трудно да си настроят Линукс под WSL2, отколкото чист Линукс - те ще се колебаещите се, но ако си харесват който и да е Linux десктоп - няма да се върнат на Windows, така ги виждам аз;
- тези, които сега са на Windows, не са пипали Линукс и самонадеяно си мислят, че ще ползват WSL2 като заместител - тея ги забрави, те нямат никакви шансове да рабоят пълноценно с WSL2 и няма да го правят, защото им лисват познания по Linux.
Нещата не са толкова черни, ако се замислиш.
Задай си въпроса, кои ще ползват този WSL2? Аз виждам две групи, и двете са от професионалисти:
- първата - преминалите на Тъмната страна по собствено желание професионалисти от Линукс, не смятам че ще са много;
- втората - принудените да преминат към Тъмната страна Линукс професионалисти поради фирмени и корпоративни политики.
Какво ще правят масовите редови потребители - ами общо взето-нищо. Причината - ползването на WSL2 изисква задълбочени познания и по Linux и по Windows.
Защото като инсталация Linux идва гол и неконфигуриран, а като Windows ще има и допълнителни натъкмявания и алтерантиви за орязани Линукс функционалности, т.е. допълнителен overhead за постигане на една крайна цел:
- тези, които сега са на Линукс и разбират по-надълбоко, първи ще усетят ограниченията и overhead-a и ще теглят една майна на WSL2, т.е. ще се повтори технологичната Cygwin ситуация;
- тези, които сега са на Линукс и не ползват командна линия - на тях пък ще им е много по-трудно да си настроят Линукс под WSL2, отколкото чист Линукс - те ще се колебаещите се, но ако си харесват който и да е Linux десктоп - няма да се върнат на Windows, така ги виждам аз;
- тези, които сега са на Windows, не са пипали Линукс и самонадеяно си мислят, че ще ползват WSL2 като заместител - тея ги забрави, те нямат никакви шансове да рабоят пълноценно с WSL2 и няма да го правят, защото им лисват познания по Linux.
Последна промяна от Тамболианеца на пон юни 08, 2020 11:36, променено общо 1 път.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Може и така да е, но вече все по-често в коментарите под статиите в различни чужди сайтове срещам изказванияа от рода на - бях дуъл буут, но вече не, ползвам WSL2...

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 0 Отговори
- 34 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт юли 16, 2024 12:20
-
- 0 Отговори
- 284 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт сеп 17, 2024 14:53
-
-
Тревожни новини: Не е ясно в какъв размер ще са януарските пенсии? (СНИМКИ)
от Mozo » чет яну 02, 2025 11:57 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 128 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет яну 02, 2025 11:57
-
-
-
В чувал за отпадъци са намерени бюлетини: Янаки Стоилов с новини от кухнята на Конституционния съд
от Mozo » пет мар 14, 2025 11:56 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 179 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет мар 14, 2025 11:56
-
-
-
Добри новини: Правителството прие програмата за превенция и защита от домашното насилие
от Mozo » пет сеп 27, 2024 16:11 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 87 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет сеп 27, 2024 16:11
-