Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Всичко за WSL2 и след него - новини, критики, подвизи

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
тед
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон май 08, 2017 18:33

Re: Всичко за WSL2 и след него - новини, критики, подвизи

Мнение от тед »

Валсо написа:
нед юни 07, 2020 16:58
В Канелата като стане някой бъг, максимум 1 седмица и пускат ъпдейт с фикс. А тия "сериозните" горе вече 5-та година не са го оправили... :lol: =;
Обикновено нормалния човек нещо което не му харесва не го ползва, а ти що за човек си не те знам, хем не ти харесва хем го ползваш...
Прочетено: 3820 пъти
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

тед написа:
нед юни 07, 2020 17:04
Обикновено нормалния човек нещо което не му харесва не го ползва, а ти що за човек си не те знам, хем не ти харесва хем го ползваш...
Ползвах КДЕ точно 30 дни миналата година горе-долу по това време, защото в една от по-старите версии канеладжиите бяха ос*али нещо много яко и средата се чупеше малко след стартиране и трябваше да чакам това да бъде оправено. След това си се върнах на Канелата. Е, вярно, отне им месец, но го оправиха. Пак по-добре от 5-те години неоправени бъгове. :lol: :evil4: :evil4:
Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор
Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от beggginer »

Валсо написа:
нед юни 07, 2020 16:58
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=354802

В Канелата като стане някой бъг, максимум 1 седмица и пускат ъпдейт с фикс. А тия "сериозните" горе вече 5-та година не са го оправили... :lol: =;
Ако апликация не може да се форсира в нейтив резолюция, а трябва да мине през тази по подразбиране на пълен екран, винаги премества иконите при мен. Това е било от ден 1 и никога не ме е притеснявало. Че е бъг, бъг е.
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

А мен ме притеснява, при това много и яката ме дразни. Несериозно е това :tard:
Изображение
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00

Мнение от Тамболианеца »

Mozo написа:
нед юни 07, 2020 16:31
KDE си има търсене в менюто от незапомнени времена :-s
Можеш и да не помниш имена, системата има контекстно търсене:
Или аз нещо не разбирам какво си искал да кажеш?
Не съм казвал, че няма, но маниерът на запускане на програмите в КДЕ е чрез цъканици по дървовидното меню.
Ако има и 5/100 потребителя да стартират програми през сърча, ще е подвиг.
В Гном3 нещата са диаметрално противоположни като практика на пускане на програми от потребителите.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ще каже човек, че проучване си правил :p
Няма такъв маниер - предоставени са ти двата варианта, ползваш, който те кефи. Не съм търсил от години по менюта - пиша, и то излиза :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Като гледам точката на монтиране и ми става смешно. :lol:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Щом и подобни сайтове взеха да се надпреварват да ми показват дриснята във всяка една статия и скрийншот, Тамболианеца е прав, на зле отиват нещата...
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Те нещата отдавна са отишли на зле, след като ентърпрайза избра GTK/GNOME. Фактите го доказват - 2% пазарен дял години наред. Микрошпек не са виновни за това харакири ;)
От друга гледна точка, това си е реклама на Linux. Може би ползвателите след време ще мигрират към Linux от чисто любопитство. Проблемът е, че като видят колко недъгави са ГТК и ГНОМЕ (от Ubuntu, Fedora, Mint и т.н.), то ще се върнат обратно на WSL...
Много малко разработчици използват Linux в България. Повечето са на macOS, заради XCode, или просто си използват Windows...
Курчевски
Регистриран
Регистриран: пон май 18, 2020 19:53

Мнение от Курчевски »

Стига сте мрънкали! Да посрещнем с широки обятия нашите нови мулти-милиардни господари. Мъни мъни мъни, живота е пари мъни мъни мъни, и виртуалки с Линукси :mrgreen:
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от Тамболианеца »

@Shaker
Еми да! На кривата ракета KDE, Gnome & GTK са и виновни. Ако наистина KDE е читав фреймурк що не се наложи, м? Както примерно го прави 'смотаното' Xfce?
Ми да, марсианците са виновни!!
Между-другото, не се ли усещаш, че почваш да прекаляваш с храчките си по Gnome & GTK?
Последна промяна от Тамболианеца на пон юни 08, 2020 11:30, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Най-вече са виновни Windows потребителите. То бива, бива промити мозъци, но толкова зле никога не съм очаквал, че може да бъде :sad:
Изображение
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от Тамболианеца »

@Mozo

Нещата не са толкова черни, ако се замислиш.
Задай си въпроса, кои ще ползват този WSL2? Аз виждам две групи, и двете са от професионалисти:
- първата - преминалите на Тъмната страна по собствено желание професионалисти от Линукс, не смятам че ще са много;
- втората - принудените да преминат към Тъмната страна Линукс професионалисти поради фирмени и корпоративни политики.

Какво ще правят масовите редови потребители - ами общо взето-нищо. Причината - ползването на WSL2 изисква задълбочени познания и по Linux и по Windows.
Защото като инсталация Linux идва гол и неконфигуриран, а като Windows ще има и допълнителни натъкмявания и алтерантиви за орязани Линукс функционалности, т.е. допълнителен overhead за постигане на една крайна цел:
- тези, които сега са на Линукс и разбират по-надълбоко, първи ще усетят ограниченията и overhead-a и ще теглят една майна на WSL2, т.е. ще се повтори технологичната Cygwin ситуация;
- тези, които сега са на Линукс и не ползват командна линия - на тях пък ще им е много по-трудно да си настроят Линукс под WSL2, отколкото чист Линукс - те ще се колебаещите се, но ако си харесват който и да е Linux десктоп - няма да се върнат на Windows, така ги виждам аз;
- тези, които сега са на Windows, не са пипали Линукс и самонадеяно си мислят, че ще ползват WSL2 като заместител - тея ги забрави, те нямат никакви шансове да рабоят пълноценно с WSL2 и няма да го правят, защото им лисват познания по Linux.
Последна промяна от Тамболианеца на пон юни 08, 2020 11:36, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Може и така да е, но вече все по-често в коментарите под статиите в различни чужди сайтове срещам изказванияа от рода на - бях дуъл буут, но вече не, ползвам WSL2...
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”