Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Владислав Горанов: Български "Магнитски" ще е отказ от суверенитет

Нещо, което ви е направило впечатление и искате да споделите своето мнение.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Владислав Горанов: Български "Магнитски" ще е отказ от суверенитет

Мнение от Mozo »

Да се преотстъпи суверенитета например на руската или на американската страна да могат да санкционират ваши граждани и това да има преки последствия на вашата територия, според мен, е отказ от суверенитет и то глупав такъв. Това заяви Владислав Горанов, бивш министър на финансите, в студиото на БТВ, а коментарът му е по повод зададен въпрос дали ГЕРБ ще подкрепи закон, който да забранява на български граждани, санкционира за корупция от държави партньори, да управляват публични средства, т.е. въвеждане и в българското законодателство норми, които прилагат на родна почва Глобалния закон Магнитски.

"Ако в България ме хванат да шофирам пиян, аз ще си понеса последиците. Ако в България извършва едно определено законово нарушение, аз ще мина през процедура, свързана с доказване на вина, едно състезание пред съда и в крайна сметка ще бъде осъден или не. Може ли да приемете чужда юрисдикция и то само на база на показанията на хора със съмнителна репутация (Васил Божков - безл.ред) и да ви върна и към онзи запис, който изтече, в който самият Кирил Петков обяснява кой как се дава на "Магнитски", с тези аргументи може ли да се допусне чужда юрисдикция да санкционира ваши граждани", запита Горанов.

https://news.bg/politics/vladislav-gora ... nitet.html
Прочетено: 38 пъти
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Любопитни новини”