Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Следващата операционна система на Майкрософт ще се фокусира върху сигурността

feed Актуални новини от IT сферата.
Информационни технологии, изчислителна техника, комуникационни мрежи, софтуер, хардуер, информатика.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 218654
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 130022
Местоположение: Somewhere In Time

Следващата операционна система на Майкрософт ще се фокусира върху сигурността

Мнение от Mozo » чет юли 12, 2018 15:11


Изображение

Ново прессъобщение показва бъдещите планове на Майкрософт за новата им операционна система от ново поколение. Операционната система се създава в партньорство с големите компании Synaptics и AMD и според новото съобщение тя ще е фокусирана върху биометричната сигурност и ще включва в себе си Windows Hello.

Целта на този проект е да предостави на потребителите и индустрията една операционна система, която поставя нови стандарти в биометричната пръстова идентификация и усилена криптография при преносимите компютри, които ще използват Ryzen Mobile от следващо поколение на AMD и операционната система на Майкрософт.

В прессъобщението не се споменават почти никакви детайли, а се очертават само основните посоки за развитието на операционната система. Засега е ясно, че ще бъдат използвани мобилните процесори на AMD и сензорите за пръстови отпечатъци на Synaptics, които ще идват заедно с мощния комплект от инструменти SentryPoint™, които ще защитават потребителската идентичност.

Допълнително от Synaptic предоставят SecureLink, който комбинира поддръжка за TLS протокола с ECC удостоверяване и AES криптиране, както и PurePrint™ анти-спууф технологията, която ще намали риска при фалшифициране на пръстовите отпечатъци, вдигайки сигурността на още по-високо ниво. Драйвърите за PurePrint ще се актуализират постоянно, за да могат да отговорят на новите спууфинг технологии.

Засега не ни остава нищо друго освен да изчакаме в бъдеще да бъде публикувана повече информация относно новата сигурна операционна система на Майкрософт, когато вероятно ще станат известни повече детайли около този проект. Интересен и повдигащ вежди е фактът, че големи компании като Synaptic и AMD са решили да участват в затворен проект, при наличието на доста по-сигурната отворена система Linux, която се е доказала във времето и може много по-лесно да бъде надградена, но вероятно за това има причина, която към момента също не е ясна.

Повече информация можете да получите от прессъобщението на Synaptic.
Прочетено: 70 пъти
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 218654
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 130022
Местоположение: Somewhere In Time

Re: Следващата операционна система на Майкрософт ще се фокусира върху сигурността

Мнение от Mozo » чет юли 12, 2018 15:14

Майкрософт и AMD - чудесна комбинация :lol: :lol: :lol:
ИзображениеИзображение

Нова тема Отговори

Върни се в “IT Новини”