Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Samba 4.9 ще дойде с множество промени. Вижте някои от тях

feed Актуални новини от IT сферата.
Информационни технологии, изчислителна техника, комуникационни мрежи, софтуер, хардуер, информатика.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 218930
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 130772
Местоположение: Somewhere In Time

Samba 4.9 ще дойде с множество промени. Вижте някои от тях

Мнение от Mozo » чет юли 12, 2018 13:47


Изображение

Samba представлява имплементация с отворен код за мрежовия протокол Server Message Block (SMB) и работи безпроблемно при Linux базираните операционни системи, UNIX, BSD, Solaris и Mac OS X и други. Samba присъства по подразбиране в почти всяка Linux дистрибуция. Samba е това, което ви трябва, ако искате да прехвърляте файлове между Microsoft Windows клиенти и Linux/UNIX базирани хостове, да използвате Windows споделен ресурс, принтиране и печат, а също така може да се интегрира като член на домейн, контролер на домейн или като част от Active Directory домейн.

Сега, с излизането на първото preview издание на Samba 4.9, екипът, който стои зад разработването на този толкова полезен продукт, сподели с общността какво можем да очакваме от следващото голямо издание. Разработчиците предупреждават потребителите, че тази версия е все още в разработка и не е предвидена за стабилна работа, а проблемите трябва да се съобщават на https://bugzilla.samba.org/

Някои от интересните функции, които виждаме при първото preview издание на Samba 4.9 и които ще намерят място във финалното издание са поддръжка за преименуване на Samba домейн, поддръжка за Password Settings Objects (PSOs) / Fine-Grained Password Policies (FGPP), подобрение на възможностите на samba-tool computer sub-command, добавен е експериментален LMDB LDB бекенд за бази данни с размер по-голям от 4GB.

Добавен е локален плъгин за MIT Kerberos, добавена е възможност за създаване на резервно копие на домейна чрез новата команда Samba Tool, добавена е одит поддръжка, промените при паролите при AD DC вече се записват в дебъг логовете на Samba под формата на 'dsdb_password_audit' дебъг клас и като 'dsdb_password_json_audit' за JSON форматираните данни, добавени са автоматично покритие на сайтовете и различни GetDCName подобрения и още.

Пълния списък с промените можете да видите в официалния анонс.
Прочетено: 60 пъти
ИзображениеИзображение

Нова тема Отговори

Върни се в “IT Новини”