Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Google ще добавят Windows 10 поддръжка при Pixelbook

feed Актуални новини от IT сферата.
Информационни технологии, изчислителна техника, комуникационни мрежи, софтуер, хардуер, информатика.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 217740
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 126805
Местоположение: Somewhere In Time

Google ще добавят Windows 10 поддръжка при Pixelbook

Мнение от Mozo » чет юни 14, 2018 14:07


57vn167uz/Google_Pixelbook_Windows_10_support

От Google всячески се стараят да разчупят стереотипа около Chromebook, че това е просто лаптоп, който използва браузър за сърфиране в интернет. Поради тази причина от компанията правят различни усилия да подобрят операционната система Chrome OS, която управлява Chromebook и част от тях са добавянето на поддръжка за Android и Linux приложения.

Сега обаче излезе информация от XDA, според която изглежда, че развитието на Chromebook, в частност Pixelbook, минава на следващ етап и от Google работят върху добавянето на поддръжка за Windows 10. Новината идва под формата на споменаване от страна на разработчиците на AltOS, операционна система, за която се вярва, че ще подпомогне появата на Windows при Pixelbook, на WHCK (Windows Hardware Certification Kit) и HLK (Windows Hardware Lab Kit), което означава, че от Google искат да получат сертификат за съвместимост с Windows 10 от Microsoft.

Ако това се случи, потребителите, които искат да използват тази операционна система няма да има нужда да правят различни неоторизирани промени и ще могат да я използват безпрепятствено и официално. За да се случи това обаче трябва да се осигури съвместим хардуер заедно с подписани и сертифицирани драйвъри. Това са много добри новини за Microsoft, защото, ако се случат, тяхното желание Windows 10 да се използва навсякъде ще бъде удовлетворено в още една сфера, а двете компании ще се превърнат в партньори вместо в съперници.

Остава да видим как ще бъде осъществена поддръжката за Windows 10, но имайки предвид и желанието на Google да наложат Chrome OS, едва ли ще дадат възможност за премахването ѝ. По-вероятният вариант е да се въведе опция за дуъл буут, като потребителят ще може да избира между двете операционни Chrome OS и Windows.
Прочетено: 124 пъти
ИзображениеИзображение

Нова тема Отговори

Върни се в “IT Новини”