Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Първата дискретна/външна видео карта на Intel идва през 2020-а година

feed Актуални новини от IT сферата.
Информационни технологии, изчислителна техника, комуникационни мрежи, софтуер, хардуер, информатика.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 217740
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 126805
Местоположение: Somewhere In Time

Първата дискретна/външна видео карта на Intel идва през 2020-а година

Мнение от Mozo » ср юни 13, 2018 12:40


4vkqkxqaz/Intel_Discrete_Video_Cards_2020

От Intel потвърдиха плановете си да произвеждат дискретни видео карти и това ще се случи през 2020-а година. Това ще е първата видео карта на компанията, която не е вградена в процесора, каквито са всичките им видео карти към момента. Това беше потвърдено в Twitter посредством кратък туит.

Ръководител на проекта ще бъде наетият от AMD Raja Koduri, който е шеф на специално създадената с наемането му Core and Visual Computing Group към Intel. Koduri ще поведе компанията в доста сериозна битка във вече изградения пазар, доминиран от компаниите AMD и Nvidia. От Intel възнамеряват да произвеждат дискретни видео карти, които ще са насочени в различни сфери. Към коя сфера ще се насочат първо засега не е ясно, но при всички положения пазарът, а и техните два главни съперника, ще усетят промяната.


Това потвърждение дойде в лицето на изпълнителния вице президент на Data Center Group към Intel Navin Shenoy, който заяви, че стратегията на компанията е да предостави продукти за дейта центрове (изкуствен интелект, машинно обучение), заедно с клиентски решения, насочени към професионално използване и игри. Този подход е част от стратегията за засилено машинно обучение на Intel, която включва освен дискретните видео карти и собствени AI чипове, процесори от фамилията Xeon, програмируеми логически матрици (FPGA) от Altera.

Имайки предвид, че от Intel започват от нулата и досега нямат традиции в тази сфера, крайният срок 2020-а година изглежда твърде кратък. Този краен срок изглежда още по невероятен имайки предвид, че дори и в момента от Intel не могат да се похвалят с особено производителни вградени в процесорите видео карти, където AMD води парада с много успешни и мощни спрямо това, което предлага Intel модели. Поради тази причина Intel започнаха партньорство с AMD и като резултат от това през януари излязе първият Intel процесор с вградена Radeon Vega M видео карта.

Първоначалните слухове дори бяха още по-смели, като в медийното пространство се въртеше информацията, че Intel ще анонсират първата си външна видео карта на CES 2019, но от компанията така и не потвърдиха тези срокове. Още тогава беше очевидно, че това е твърде кратък срок за разработването на нов чип от нулата, имайки предвид, че обичайният цикъл е три години.

Засега от AMD и Nvidia едва ли са разтревожени особено, имайки предвид позициите им на пазара. Наскоро старши вице президентът на Data Center Group към AMD Forest Norrod заяви в интервю, че не очаква Koduri и неговият екип да са от особено значение в близките три години. Ако обаче от Intel успеят с поставения срок 2020-а година, конкурентите им може да усетят промените доста по-рано отколкото са предполагали.

Интересен ще е също така да се види и какъв ще е подходът към драйвърите за Linux. Към момента от Intel предоставят поддръжка на вградените си видео карти доста по-рано от излизането на крайните продукти и обикновено този срок е една или две години, което е много добра поддръжка за тази операционна система. Съвсем наскоро ядрото на Linux от серията в разработка 4.18 получи голям DRM ъпдейт, където беше добавена поддръжка и за вградените видео карти на Intel от 11-то поколение Intel Icelake.
Прочетено: 124 пъти
ИзображениеИзображение

Нова тема Отговори

Върни се в “IT Новини”