Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Има алкохол, който помага в борбата с остеопорозата

Здравни съвети и любопитни факти за здравето.

Модератор: Модератори

Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 18579
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 51859
пол: Мъж

Има алкохол, който помага в борбата с остеопорозата

Мнение от шони » вт май 15, 2018 19:14

Изображение
Ново изследване на мексикански учени установи, че има алкохол, който помага в борбата с остеопорозата. Резултатите от проучването са публикувани в списание "Science Daily".

Консумацията в норми на тази спиртната напитка е поредния напредък в борбата с ужасната болест, която засяга над 200 милиона души по света.

Пиенето на този вид алкохол се оказва полезно за костите, защото съставката, от която се приготвя, подпомага за абсорбирането на калций и магнезий от костите.

Съставките от синьо агаве в текилата улесняват абсорбирането на минералите, а това е полезно за костите, защото ги поддържа в добро здраве и предпазва опорно-двигателния апарат от остеопороза.

Тестовете сред лабораторни мишки с полимери на фруктозата от кактусите агаве, сочат 50% по-високо синтезиране на протеина остеокалцин, който представлява индикатор за произвеждането на нова кост. Измереният диаметър на костите им също бил по-висок.

"Консумирането на фруктани в агавето, в съчетание с адекватна чревна микрофлора, спомага за образуването на нова кост, дори при наличието на остеопороза", обяснява на д-р Мерседес Родригес от "Center for Research and Advanced Studies"./Zdrave.to
Прочетено: 32 пъти

Нова тема Отговори

Върни се в “Всичко за здравето”