...Не, не съм вече с LMDE Mate. Дебиан с моето си Мате е.
Има дублиране на Канелени и такива от Мате програми, което не искам, в творението на немеца.
....
П.П. Тия дни "доста поскитах", но двете големи графични среди не би си причинил сам.
И аз точно това взех да ти се чудя. Да е Cinnamon, да кажеш доста капризно, може би няма да тръгне на друга дистрибуция. Но Mate си върви на нормалния Debian. Даже, почти навсякъде. Пък и на Минт, основният му коз е работния плот.
Значи Ментата не си начесаха крастата да имат техни си универсални приложения за поддържаните от тях среди. Хикс-райдъра е с "баща" atril, xed - pluma и gthumb - на нещо си беше прототипа.
Но да ми натрапят типично гномски приложения (от Канелата) заедно с типичните от Мате (и да са очевадно видими) - то те са си изпълнили урока от някой блог "как да сложим Мате на нещо Канелино" и се "хвалят" с получения резултат. За ЛМДЕ Мате говоря, неофициалната сборка.
Иначе сборката изглежда корава, поне би издържала до края на поддръжката на Дебиан 11 без някакви особени сътресения. Немеца и без друго залага на Мате, даже и във варианта за Мента с LXDE (което е "хитро", стига наистина power-managera да сработва без проблем с LXDE).
В добавка - защо съм с Мате - Ивайло и некои други казват, че е ресурсо икономично. Пробвах Канелата, издържах с нея (за мен - прекалено много), а те доста се родеят. И викам - сега е момента... За мен, да, това е моята графична среда ако имах малко по-корав комп (вероятно ще имам, ако държах повече на това, сега е комп колко да има). Върна ме буквално в "детството ми" в Линукса. И затова ще поостане повечко и аз не знам колко с Мате.
.....
В добавка - защо съм с Мате - Ивайло и некои други казват, че е ресурсо икономично. Пробвах Канелата, издържах с нея (за мен - прекалено много), а те доста се родеят. И викам - сега е момента... За мен, да, това е моята графична среда ако имах малко по-корав комп (вероятно ще имам, ако държах повече на това, сега е комп колко да има). Върна ме буквално в "детството ми" в Линукса. И затова ще поостане повечко и аз не знам колко с Мате.
За Mate правилно казват.
Сред минусите е малко под въпрос, дали ще могат да я поддържат за новите GTK+ библиотеки.
А нашите и двамата знаят и се гордеят и редовно питат за какво им е бил Windows То вече не е нещо ново де, сигурно ще станат 7-8 години откак ги мигрирах