Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Градинарство - въпроси, мнения и препоръки

Споделен проблем - половин проблем.
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Re: Градинарство - въпроси, мнения и препоръки

Мнение от Mouse »

За днес свърших около 90% от предвидената си програма максимум. Трудно се копае брате, тежък е селския труд. И то на почва некопана няколко години, ама се справям малко по малко. Чудя се как някои хора си изкарват с това прехраната :shock:
Още като направих темата, се чудех кога ще ми мине мерака и ще вляза в нормален режим на действие? Никога не съм си падала по градинарство, копане, плевене и други подобни глупости. Ама сега ме е хванала щръклицата да видя дали ще мога да се справя. Ще ми е кеф да изкарам 10 мои домата и 5 чушки. Просто да се убедя, че мога. Не че някога ще мога да поддържам пространство за повече.
Определено ме е налазил вирус :toothy10:
Прочетено: 15919 пъти
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Днес, момчето което носи поръчките (в случая пилета и яйца от неговата ферма), оправи машината и май ще мога да продължа с кастренето ако намеря въже, за да я връзвам и тегля/спускам. Като видя счепуния бел оправи и него, изправи и един изкривен да имам в резерв и за капак (да провери правата лопата) изкопа последните два реда от предвиденото за деня. Имало и други свестни хора на света, освен вас приятели.
:headbang:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Браво на пичагата :headbang:
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

"Браво" ама на втория клон даде същия дефект. Сега ще търся фирма :sad:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Опа-а, аз открих сезона. Съседите от кога, но аз днес. Прекопах боднатия чесън есентес .... ма той взел та поникнал, за моя чуденка :evil4: Оплевих го, като позахладнее ще го полея .... и стига за днес. Все пак това са три лехички .... много работа е :toothy10: С кеф съм станала голям мързел ;) Ама то е защото нямам компания, някой да ми припява докато робатя .... причини да искаш :mrgreen: :mrgreen:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Ай честито :mrgreen: :p
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Те с тоя бизнес, не мога да ти помогна. Бъкел не разбирам,а и мразя мотиката като инструмент.
Преди десетина години на село, събрах всичката земеделска техника и отрезах дръжките за печката, желязото отиде на вторични :mrgreen:
Баба и дядо ми се сърдиха цяло тримесечие :twisted:
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Да се отчета по моята тема :evil4:
Окосих всичко, което голямата косачка хващаше. На снимката е половината защото се усетих първо да обера глухарчетата за още една доза сладко ;)

Изображение

Посадих 8 гнезда стар фасул и 4 за зелен и до тук. Когато мога ще си купувам, не е за мен кърската работа ...... Днес посадих две лехи с краставички. Хубави семена от една съседска баба и ми дожаля да станат фира.
Това ще е.
Имам и една малка косачка, нещо с корда, но не знам как работи. Едно приятелче се нави да дойде петък да сложи корда, да ми покаже и ако успея да го придумам да окоси около дърветата и пътеките. Толкоз. От мен селски труженик няма да стане. По къщата - да (до някъде), но двора > който иска го давам без аренда :mrgreen: Да си копа и сади на воля :toothy10: :toothy10:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Нема се зориш, не бързаш заникъде :mrgreen:
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Ако някой, с елементарни познания по градинарство, види какви ги върша в градината ще се хване за главата.
Тъй като знаете, че не помня и садя каквото ми падне: два реда стар фасул, ред лук, ред за зелен фасул. На другото място: 2 реда краставици, ред зелен фасул, ред лук, на третото: два реда зелен фасул, ред лук. Сега докато не поникне нещо абсурд да си спомня след няколко дена къде какво съм засяла :toothy10:
Принципно знам, че се правят на блокове (дори да са само няколко реда), после съответно другата култура и се знае, че лукът е тук, краставиците - там, а фасулът - нейде си. Ама аз садя по настроение и колкото сили имам. Така че ще има изненади след две-три седмици :evil4: :evil4: Е, ако нещо изобщо поникне де :toothy10:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Нищо, те за салата, а ти салатата си я спретнала предварително :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Поздравления Шон :thumbright: Те това твоето е работа :clap: Аз се изморих само докато го прочета :toothy10:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16

Мнение от шони »

Mouse написа:Поздравления Шон :thumbright: Те това твоето е работа :clap: Аз се изморих само докато го прочета :toothy10:
Изобщо не е работа, а хоби и някаква тръпка. Нямам и грам време да се занимавам по-сериозно. Добре че е майка ми/на 73 г. е/ и понякога на 4 крака, та да се грижи за градинката.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Не можах да докарам градинарството до хоби или тръпка. Работа, която не ми е по мерак, бързо ме уморява. Бабата (майка ми), почти лазейки за 2 седмици свърши повече работа от мен за две пролети. То чисти ягодите, то скуба трева там където машината не хваща, помага ми да насадя доматите и тиквичките (три корена общо :mrgreen: ). Ама като поникнат разните му там мои насаждения (ако поникнат изобщо) ще се поФаля :lol:
Нещо съм в дупка щом и писането не ми върви. В главата ми е празно като въздух под налягане, без налягането :evil4:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Нищо, нали се занимаваш с нещо :toothy10: :toothy10: :toothy10: