Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Вашият десктоп
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: Вашият десктоп
Лъжите ги плещиш ти постоянно, при това и очевидно си вярваш, но това не ги прави по-малки лъжи. В часност не ми сравнявай неща от хиляда и балканската със съвременни компоненти, които го бият с моного и само в твоята глава са блестящи и хубави. Няма нищо, което Dolphin да не може спрямо другите файлови мениджъри, но виж, обратното не е точно така.
Прочетено: 318942 пъти

- Tsurugi
- VIP
- Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10
VOYAGER 9 Debian Stretch * XFCE.

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>
剣リナックスをとともに武士
- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
Моето мнение за теб си е едно и също от години и нищо не може да го промени.Mozo написа:Лъжите ги плещиш ти постоянно, при това и очевидно си вярваш, но това не ги прави по-малки лъжи.
В часност не ми сравнявай неща от хиляда и балканската със съвременни компоненти, които го бият с моного и само в твоята глава са блестящи и хубави. Няма нищо, което Dolphin да не може спрямо другите файлови мениджъри, но виж, обратното не е точно така.
Обратното, сигурен съм, също е вярно.

Ползвам неща, които са много стабилни, много леки, бързи и могат всичко, което поискам. Тежките, натруфени, тромави, кичозни творения на Плазмошизотата, от които изпадаш в захлас (докато не ти махнат някоя настройка или не я заключат

Само дето никога няма да можеш да посочиш нещо смислено и незаменимо от "плазмите".
Не защото не искаш, а защото не можеш

Ний тука сички парле ву франсе

- hunter4o83
- Почетен член
- Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24
Тсу го признавам за номер едно ,значи всичко изпипива до най малкоя детаил.Но скоро ще го стигна обещавамTsurugi написа:VOYAGER 9 Debian Stretch * XFCE.

- Tsurugi
- VIP
Не знам дали съм номер едно, няма да седна да споря.Но проявеният от теб хъс може само да ме радва

剣リナックスをとともに武士
- hunter4o83
- Почетен член
- Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24
Какви са тия икони в лявата страна на десктопа ?Tsurugi написа:VOYAGER 9 Debian Stretch * XFCE.
![]()
Във връзка с Dolphin. Промяната на разстоянието между иконите, функция на файловия мениджър ли е или на KDE? По спомен, променях разстоянието не от настройките на Dolphin, а от настройките на systemsettings. За съжаления, тази опция липсва в останалите графични среди и е единственото, което ми липсва от екстрите на KDE.Mozo написа:Няма нищо, което Dolphin да не може спрямо другите файлови мениджъри, но виж, обратното не е точно така.
Последна промяна от cybercop на чет юни 29, 2017 11:27, променено общо 1 път.
- Tsurugi
- VIP
Превключвател на работните пространства и стартери, това са два панела обединени от мен в един и препозиционирани, но типични за десктопа на френското дистро Вояджър.yogle написа:Какви са тия икони в лявата страна на десктопа ?Tsurugi написа:VOYAGER 9 Debian Stretch * XFCE.
![]()
剣リナックスをとともに武士
Разгледах доста чудесни оформления за декстопи .Аз отскоро съм в тази материя .т.е начинаещ съм .В момента се уча на Mint XFCE -18.02 . Имам желание да си сложа на декстопа приложение един аналогов часовник без рамка само стрелки и тази на секундите, цифри 3,6,9,12 може и римски и чертички вместо другите цифри.Еди познат има такъв на смарта си Samsung. Никъде не видях такъв или подобен в темата или съм го пропуснал.Споделям твърдението ,че операционната с-ма освен стабилна , трябва и да е красива.
- Tsurugi
- VIP
Начините за постигането на това са страшно много - конки, луа скриптове, живи анимирани тапети и още много други.Ако ти харесва долния шот на един от моите десктопи, то можеш да ползваш Screenlets.

ЕДИТ/добавено/:Ето и без рамки:
Този е от Screenlets, рамката е заради Комптън, но при желание може да се махне, надписът също се маха.

А това е един много особен секунден часовник, но това вече е конки с луа.

Можеш да инсталираш Conky Manager:
-или така:
conky-manager-latest-amd64.deb
Official Theme Pack #1 (15 MB)
След което добавяш този пакет часовници:

Conky Analog-Packs
Код: Избери всички
$ sudo add-apt-repository ppa:screenlets/ppa
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install screenlets screenlets-pack-all
ЕДИТ/добавено/:Ето и без рамки:
Този е от Screenlets, рамката е заради Комптън, но при желание може да се махне, надписът също се маха.
А това е един много особен секунден часовник, но това вече е конки с луа.
Можеш да инсталираш Conky Manager:
$ sudo apt-add-repository -y ppa:teejee2008/ppa
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install conky-manager
conky-manager-latest-amd64.deb
Official Theme Pack #1 (15 MB)
След което добавяш този пакет часовници:
Conky Analog-Packs
Последна промяна от Tsurugi на чет юни 29, 2017 23:47, променено общо 1 път.
剣リナックスをとともに武士
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Ако искаш красиво, инсталирай KDE. По дефолт е доста грозна, но може да се направи както пожелаеш и не стои така модулно като другите. Всъщност има и хора, на които и дефолтният вид им харесва, може пък и на теб да ти хареса, но аз не съм от тяхac28 написа:Разгледах доста чудесни оформления за декстопи .Аз отскоро съм в тази материя .т.е начинаещ съм .В момента се уча на Mint XFCE -18.02 . Имам желание да си сложа на декстопа приложение един аналогов часовник без рамка само стрелки и тази на секундите, цифри 3,6,9,12 може и римски и чертички вместо другите цифри.Еди познат има такъв на смарта си Samsung. Никъде не видях такъв или подобен в темата или съм го пропуснал.Споделям твърдението ,че операционната с-ма освен стабилна , трябва и да е красива.

- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
Aко искаш красиво, можеш да инсталираш каквото си искаш.Mozo написа:Aко искаш красиво, инсталирай KDE
Само вкус и майсторлък се искат, за да е красиво

Ний тука сички парле ву франсе