Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

System76 ще оптимизират Pop!_OS, следвайки модела на Clear Linux

feed Актуални новини от IT сферата.
Информационни технологии, изчислителна техника, комуникационни мрежи, софтуер, хардуер, информатика.
Правила на форума
Поради реконструкция на сайта, за известно време няма да бъдат добавяни IT новини в раздела.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 283958
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334677
Местоположение: Somewhere In Time

System76 ще оптимизират Pop!_OS, следвайки модела на Clear Linux

Мнение от Mozo »


Изображение

След като производителят на лаптопи System76 обяви, че ще създава своя собствена Linux дистрибуция Pop!_OS, която е базирана на Ubuntu, те започнаха усилено да правят различни подобрения, за да могат да я предлагат предварително инсталирана на техните лаптопи. Като големи промени могат да се отбележат премахването на Intel Management Engine (ME), създаването на собствен инсталатор, както и различни HiDPI подобрения.

Сега от екипа са решили да обърнат внимание на високата производителност, която постига дистрибуцията Clear Linux, за да предложат на клиентите си възможно най-голяма бързина. Това ще стане с наетия преди няколко месеца Sriram Ramkrishna, който преди работеше за Open-Source Technology Center на Intel и то именно върху Clear Linux. Ramkrishna се е свързал със своите бивши колеги и те ще проучат възможността за оптимизацията на Pop!_OS.

Разработчикът изявява намеренията си в мейл листа на Clear Linux, като споменава, че ще бъдат разглеждани възможностите за оптимизация за повече мощност и по-високо бързодействие, които вече са постигнати от Clear Linux.

Подобно решение има своята логика, защото в повечето случаи Clear Linux е на върха по производителност в различните тестове. Този ход за Pop!_OS е много добър не само защото на клиентите ще се предлага оптимизиран продукт, но по този начин подобна оптимизация може да се превърне в тенденция и другите дистрибуции могат да я последват.
Прочетено: 136 пъти
Изображение
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “IT Новини”