Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Вашият десктоп
Re: Вашият десктоп
Имах предвид, че самият инсталатор е bloatware. Винаги съм бил на мнението, че Арч няма нужда от графични инсталатори. Ако имаше нужда щеше да има.
Прочетено: 321895 пъти
- Tsurugi
- VIP
- Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10
Офтопик:
OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>
剣リナックスをとともに武士
Инсталацията е най-лесната част. Просто следваш стъпките от Уики-то и си готов. Да, за някой който досега е бил на Джам или Убунту изглежда страшно понеже няма графика, но не е така.
Трудното идва после, защото за всичко трябва да се ровиш в Уики-то и да го настройваш сам.
А така или иначе Арч не е дистрибуция за начинаещи, макар че аз започнах с Убунту и след 1 месец вече бях на Арч...аз и сега се смятам за начинаещ, значи не е толкова трудно
Макар, че тук малко си противореча
Да кажем, че става за начинаещи, но ако имат желание и време да четат
За да не е офтопик:

Още съм със стоково Xfce и не искам да го бутам
Трудното идва после, защото за всичко трябва да се ровиш в Уики-то и да го настройваш сам.
А така или иначе Арч не е дистрибуция за начинаещи, макар че аз започнах с Убунту и след 1 месец вече бях на Арч...аз и сега се смятам за начинаещ, значи не е толкова трудно

Макар, че тук малко си противореча

За да не е офтопик:
Още съм със стоково Xfce и не искам да го бутам

- Tsurugi
- VIP
Офтопик:
剣リナックスをとともに武士
Защото е с КДЕ. Има GUI за всичкоTsurugi написа:Вземете да се разберете с Мозmkfs-ext4 написа:Инсталацията е най-лесната част.....Трудното идва после....., защото той разправя точно обратното.....
![]()
![]()

Не е така. Като инсталираш Убунту имаш работеща система. Като инсталираш Арч имаш бели букви на черен фонTsurugi написа:Това важи не простo за Арч, а въобще за Линуксmkfs-ext4 написа:......ако имат желание и време да четат......
![]()
, който го мързи да чете и мисли става ревльо и хейтър - Линукс хейтър
![]()
![]()
![]()

За елементарно нещо, като да се свържеш с wifi, трябва да отвориш уикито и да видиш как става. Нещо което в Убунту го има готово още в процеса на инсталация.
Имам ли икони - имам. Имам ли теми - имам. Защо да слагам нови - това е bloatwareTsurugi написа:Щот' те е шубе, а го не строшишmkfs-ext4 написа:Още съм със стоково Xfce и не искам да го бутам![]()
![]()
XFCE
![]()
![]()
![]()

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
След като се инсталира и настрои, Arch е най-лесното дистро, което съм използвал. Кое не може да се разбере 

Mozo написа:След като се инсталира и настрои, Arch е най-лесното дистро, което съм използвал. Кое не може да се разбере

Това е друго. И съм съгласен. Но докато се настрои е по-трудно от другите.
Даже по-скоро не е трудно, а изисква време и четене.
- Tsurugi
- VIP
Офтопик:
剣リナックスをとともに武士
Офтопик:
- Tsurugi
- VIP
Офтопик:
剣リナックスをとともに武士
- fifi_fifito
- Дарител
- Регистриран: пон фев 10, 2014 10:17
- hunter4o83
- Почетен член
- Регистриран: пон авг 01, 2016 19:24
Ето я Стотинката малко съм я по разкрасил с черната тема на Мате и една темичка за папките

Ново дете в семейството. Към комплекта с теми за Openbox, добавих една, имитираща Plastik на KDE3.
http://s19.postimg.org/k6n4zte9f/Plastik1.png
http://s19.postimg.org/c2jm8th83/Plastik2.png
Може би я направих прекалено тъмна, но смяната на цвета е работа за няколко минути, докато десетките анимации на различни нива ми отнемат в пъти повече време. Трябва да бъдат синхронизирани за всяко състояние, защото в противен случай се получава разлика в цветовете на фона и текста на различните бутони.
http://s19.postimg.org/k6n4zte9f/Plastik1.png
http://s19.postimg.org/c2jm8th83/Plastik2.png
Може би я направих прекалено тъмна, но смяната на цвета е работа за няколко минути, докато десетките анимации на различни нива ми отнемат в пъти повече време. Трябва да бъдат синхронизирани за всяко състояние, защото в противен случай се получава разлика в цветовете на фона и текста на различните бутони.