Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Смятате ли, че е добре да се криминализира превъртането на километражите на коли втора употреба?

Барометър на общественото мнение :) .
Нова тема Отговори

Смятате ли, че е добре да се криминализира превъртането на километражите на коли втора употреба?

1. Да
5
50%
2. Не
4
40%
3. Не мога да преценя
1
10%

Общо гласове: 10

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Прочетено: 510 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Re: Смятате ли, че е добре да се криминализира превъртането на километражите на коли втора употреба?

Мнение от Montoya »

Да, особено за новия внос коли в авто къщите. Друга бира е как това ще се контролира и доказва
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член
Регистриран: съб фев 28, 2015 10:45

Re: Смятате ли, че е добре да се криминализира превъртането на километражите на коли втора употреба?

Мнение от Diananet »

Абе хората са намерили тарикатски начин за будалкане, защо трябва да им пречим? Ами постарали са се, вложили са усилия. Това е похвално. То така с усилия един бодигард стана шеф на МРБ, т.е Мутринска Реипублика България. Бог да я пази!
Почнеш ли да лепиш пари по монитора, докато слушаш музика в youtube - лягай си! Много си пиян!
Потребителски аватар
Freyja
Доктор
Доктор
Регистриран: ср ное 02, 2011 10:52

Мнение от Freyja »

Ами,по принцип всяка манипулация с цел заблуда или укривателство би трябвало да е наказуема като криминално деяние,ама то превъртяно/непревъртяно ти ако разбираш в какво състояние ти е колата когато я купуваш,какво значение има...
Те жени с по 5 деца се предлагат за девствени булки по циганските пазари,ама който разбира ще свали от цената. :mrgreen:
“We watch, we listen, and we remember.The past is already written. The ink is dry.”(the Three-Eyed Raven)
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Freyja написа:Те жени с по 5 деца се предлагат за девствени булки
:toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
MalamiR
Металист
Металист
Регистриран: нед мар 15, 2009 17:28

Мнение от MalamiR »

Montoya написа:Да, особено за новия внос коли в авто къщите. Друга бира е как това ще се контролира и доказва
И аз съм "За!", но както Монти вече е казал - нямам идея как може да се докаже подобно нещо. Дано измислят добри варианти. :thumbright:

Throw me to the wolves and I will return leading the pack!

Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Ами на новите коли единствено с диагностична апаратура от производителя, за да могат да се прочетат данните в чипа на ЕКУ-то. Щото те като връщат, бъзикат таблото, обаче не могат да променят записа в ЕКУ
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Лесно се хващат вече, ама няма кой да ги гони... Пък и той ще ти каже не бях аз, преди мен са бърникали и чиста работата 8-[
Изображение
Потребителски аватар
Ненчо Еремиев
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед ное 09, 2008 19:10

Мнение от Ненчо Еремиев »

Против съм.
Баламите като верват, нека купуват.
Дядо Нено
Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване
Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19

Мнение от Льо »

Нема смисъл. То е ясно, че колата не е нова. Ако я купиш от мърляч, може и на 5 км. да е и да и е изтекъл пясъка.

Ако искате да си проверите късмета, купете кола на старо!
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16

Мнение от шони »

Не мога да преценя. Според човека/купувача/ си е. Някои си искат да живеят в заблуда и да си мислят, че колата им е мноооого запазена, па макар и това да се дължи единствено на пребоядисването или пастирането.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола
Регистриран: чет авг 23, 2007 12:21

Мнение от Ми_ми »

Що за задачка бихме поставили на законотворците? Не е ли по-разумно да се криминализират други деяния и изобщо други закони да се приемат?! Щото като разгледаме и дефинираме прецизно деянието "превъртане на километраж" с цел да се въведе в заблуда купувачът и от това продавачът да извлече неследваща му се облага - то отиваме в хипотезата за измама - нали така - еми, че то измамата от край време си е криминализирано деяние - ти докажи, че си бил измамен, а то член си има, по който да се подведе измамникът :) :) :)

" Заговори, че да те видя." - Сократ

Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Анкети”