Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Обучението на албус сивиръс потър в Хогуортс и битката с избягалите смъртожадни и Долорес Ъмбридж

Всички таланти под един покрив.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
дейви джоунс
Ветеран
Ветеран
Мнения: 1168
Регистриран: вт юни 21, 2011 11:12
Репутация: 1818
пол: Жена
Местоположение: гр. Сливен
Контакти:

Обучението на албус сивиръс потър в Хогуортс и битката с избягалите смъртожадни и Долорес Ъмбридж

Мнение от дейви джоунс »

Обучението на албус сивиръс потър в Хогуортс и битката с избягалите смъртожадни и Долорес Ъмбридж
това е втората ми история :усмивка1:

- След като влака пристигна в Хогуортс бъдещите ученици слязоха от него и се заоглеждаха наоколо, изучавайки новото място на което бяха попаднали. Никога преди не бяха идвали тук и вълнeнието изостряше сетивата им така, че поглъщаха всяка гледка с жадни погледи, наслаждавайки се на чудесата от които бяха заобиколени.
- - Наредете се в колона и вървете след мен- заръча им Хагрид да ги поведе по пътя до лодките.
- Когато пристигнаха до кея с лодките там Хагрид им каза:
- - Качвайте се по четирима в лодка за да балансирате тежестта и да не изпопадате във водата.
- Албус и Джеймс се качиха в една от лодките, в която бяха седнали сина на Драко и още едно момче. Хагрид се качи сам в по предна лодка и бавно ги поведе към замъка. По време на пътуването учениците с отворени усти гледаха дивните прелести и очарователната красота на езерото. Един от учениците, любопитно се наведе към водата, за да изучи с поглед дълбочината на водите.
- - Не се навеждай толкова. - посъветва го Хагрид. - Водите са дълбоки, и ако паднеш, трудно ще те извадя, преди водните чудовища да се те погълнали.
- Момчето се стресна и с подскок се върна на мястото си.
- - Там.... видях нещо! - извика то изплашено.
- Хагрид се усмихна и се обърна напред към пътя. . Лодките не бяха обикновени, тях ги теглиха някакви мистериозни създания, чиито гръбни перки на моменти се виждаха над повърхността на водата, и колкото и страшни да изглеждаха, от горе, те бяха кротки и добронамерени. .Децата пътуваха още 10 минути с лодките по езерото, които през цялото време не спираха да се наслаждават на заобикалящите ги гледки и чудати явления. Когато пристигнаха пред замъка, Хагрид ги поведе по пътека, която ги отведе до входната врата на замъка. Беше достатъчно Хагрид да застане пред нея с великанското си тяло, за да се отвори сама.
- - Влизайте! - подкани ги с усмивка той.
- . Там ги очакваше Минерва магконакъл. Тя стоеше пред вратата и с дружелюбна усмивка ги приветства:
- - Добре дошли в Хогуортс! След малко ще влезете при съучениците си и ще бъдете разпределени по домовете- каза тя – Те са Грифиндор, Слидерин, Хафълпаф и Рейвънклоу. Последвайте ме.
И тя ги заведе в една стая и им каза да чакат там и се отдалечи. Те влязоха там и зачакаха с нетърпение. Синът на Драко видя Албус, Джеймс и Хюго и отиде при тях.
- Здравеите аз се казвам Скорпио – отвърна той – а вие как се казвате
- Аз се казвам Албус Сивиръс Потър – отвърна Албус – А това е по – големият ми брат Джеймс, той е в Грифиндор и нашия приятел Хюго.
- Приятно ни е да се запознаем – отвърнаха Джеймс и Хюго.
- Щом си по – голям какво правиш тук, защо не си при съучениците си в голямата зала - попита Скорпио – кой курс си?
- Защото исках да съм до брат си в първия му ден в Хогуортс – отвърна Джеймс – аз съм във втори курс.
- Много добре – отвърна Скорпио – искате ли да станем приятели
- Искаме да сме приятели – отвърнаха и тримата
- Добре тогава – отвърна той – отсега нататък ще сме приятели, независимо в кой дом ще се озовем. Носят се слухове че Грифиндор и Слидерин са станали добри приятели и вече няма вражда между тях
- Наистина ли? – ахнаха всички ученици
- Точно така - изведнъж те чуха гласове и уплашени се обърнаха да видят откъде дойдоха тези гласове.
Към тях се носеха два призрака – Почтибезглавия ник духът бродник на Грифиндор и Кървавия барон – духът бродник на Слидерин
- Преди слидерин и грифиндор бяха врагове и съществуваше вражда между тях – отвърна почтибезглавия ник – сега е различно те се сприятелиха и вече не враждуват помежду си.
След това те си отидоха и след тях влезе Минерва Макгонакъл и им каза да я последват в голямата зала. Когато влязоха в залата Джеймс каза чао на Албус и отиде при съучениците си на грифиндорската маса.
Другите ученици в колона по двама отидоха с Минерва Макгонакъл до височайшата маса и застанаха с лице към учителите. Минерва Макгонакъл сложи едно трикрако столче върху него сложи разпределителната шапка. През това време Снейп видя Албус и му се усмихна и Албус му се усмихна, защото го познаваше – Снейп и Минерва му бяха кръстници.
Минерва взе един пергамент с имената на учениците
- След като кажа имената ви вие ще си сложите тази шапка за да може да бъдете разпределени по домовете – каза тя.
- Скорпио Малфой – извика тя
Скорпио притеснено отиде и седна на столчето, когато Минерва сложи шапката на главата му тя веднага извика
- Слидерин
Скорпио отиде при масата на Слидерин и слидеринци го посрещнаха с аплодисменти
- Хюго Уизли – извика Минерва
- Хюго отиде и седна на столчето и минерва му сложи шапката
- Още един уизли – извика тя – знам точно какво да те правя – Грифиндор – извика шапката.
Хюго си сне шапката и отиде при масата на грифиндор и съучениците му го посрещнаха с аплодисменти.
Още няколко ученици бяха разпределени в другите домове
Когато останаха да се разпределят още няколко ученика Албус беше извикан
- Албус Сивиръс потър – извика Минерва
Албус притеснено отиде и седна на столчето и Минерва му сложи шапката
Минаха пет минути в които шапката се чудеше къде да го прати и накрая реши:
- Слидерин – извика тя
Албус върна шапката и отиде при слидеринската маса и се обърна към грифиндорската маса и видя брат си, и седна на скамейката.
Снейп се обърна към учениците
- Добре дошли на новите ученици – каза той – За тези които не знаят Моли е учителката ви по защита срещу черните изкуства- Забранено ви е да правите магии в коридорите и да ходите в забранената гора. Дуелния клуб е отворен и който иска да се запише – а сега нека празнеството започне.
И на четирите маси се появиха много яденета и след като се нахраниха Снейп им каза:
- А сега по спалните.
Перфекта на дом Слидерин ги поведе към подземията, където се намираше общата стая на слидерин. По пътя учениците се възхищаваха на красотите наоколо в замъка. Когато минаваха покрай потретите, те им казваха: добър ден. Учениците ги наблюдаваха с интерес и с малко страх, защото за първи път виждаха потрети да се движат. По пътя се натъкнаха на Пийвс
- Нови ученици – извика той
- Махай се от пътя ни, Пийвс – извика перфекта.
Но пиивс се съпротивляваше и не искаше да се отдръпне от пътя им.
- Ако не се отдръпнеш от пътя ни ще отида да повикам кървавия барон – извика перфекта
- Недей го вика – извика Пиивс – ей сега ще се преместя от пътя ви.
И той се махна от пътя им. Те продължиха по пътя си и почти бяха стигнали до общата стая когато се натъкнаха на филч и неговата котка госпожа Норис. Той чистеше пода, но усети че има ученици и се изправи. Филч беше пазачът, които преди беше безпомощен и затова мразеше учениците. Но сега след като завърши успешно специално училище и бе станал магьосник, той започна да уважава учениците, но все още следеше за спазване на правилата в училище.
Сега когато видя пред себе си новите ученици той каза:
- Нови ученици – каза той – Добре дошли в Хогуортс
- Благодарим – отвърнаха учениците
Той ги остави да продължат пътя си и се залови да си довърши работата си. Учениците стигнаха до вратата водеща до спалнята
- Паролата? – попита тя
- Чистокръвни – извика Стън
Те влязоха вътре. Общата стая беше ниска и дълга, с голи каменни стени , а глобуси провесени от тавана с вериги, които мъждукат в зелено. Прозорците гледат към дълбините на хогуортското езеро – откъдето се вижда гигантската сепия и някои други мистериозни създания. В огнището гореше огън.
- Това е общата стая на Слидерин – каза Стън – спалнята на момичета е по стълбата наляво, а на момчетата стълбата отдясно. Нещата ви са в спалните. Като каза това той си тръгна. Албус, Скорпио и още две момчета се качиха в спалните си и си облякоха нощниците и си легнаха.
- Хубаво е че се озовахме в Слидерин – каза Скорпио – но нашите приятели са в дом Грифиндор. Но това не пречи да се виждаме по всяко време, нали така Албус?
- Точно така – отвърна Албус – ще се виждаме по всяко време и ще бъдем винаги заедно – искам да те попитам как се казва баща ти и в кой дом е бил и имаш ли брат или сестра?
- Баща ми се казва Драко малфой и е бил в дом Слидерин – отвърна Скорпио – нямам брат или сестра – а твоите родители как се казват и в кой дом са били и имаш ли сестра?
- Баща ми се казва Хари Потър, а майка ми се казва Джини те са учили в грифиндор – отвърна Албус – имам по – малка сестра и тя се казва Лили
- Твоя и моя баща били ли са приятели? – попита Скорпио
- Не са били приятели – отговори Албус – те са се мразили - но хубавото е сега че ние сме приятели и че вече няма вражда между домовете.
- Точно така – отговори Скорпио – ние сега сме приятели и винаги ще е така – аз смятам сега да заспивам – лека нощ, Албус
- Лека нощ, скорпио – отвърна му Албус.
И те заспаха и спаха непробудно до сутринта.
Прочетено: 293 пъти
Изображение
Потребителски аватар
дейви джоунс
Ветеран
Ветеран
Мнения: 1168
Регистриран: вт юни 21, 2011 11:12
Репутация: 1818
пол: Жена
Местоположение: гр. Сливен
Контакти:

Re: Обучението на албус сивиръс потър в Хогуортс и битката с избягалите смъртожадни и Долорес Ъмбридж

Мнение от дейви джоунс »

На сутринта те отидоха в голямата зала за закуска и когато минаха покрай грифиндорската маса Джеймс и Хюго казаха добро утро и Албус и Скорпио им отговориха със същото. Албус погледна към височайшата маса и видя Хагрид и попита:
- Джеймс, Хагрид защо стои на височайшата маса, нали той е пазач на дивеча?
- Той е учител по грижа за магическите създания - отговори му, Джеймс.
- Аха, сега ми стана ясно – отговори му Албус
Албус и Скорпио отидоха и седнаха на слидеринската маса. Веднага се появи закуска и те почнаха да ядат. След това Стъгхлорн – ръководител на дом Слидерин и преподавател по отвари им раздаде списък с часовете, които щяха да имат.
- Имаме двоен час по отвари с грифиндорци, после имаме трансфигурация, а след това имаме урок по летене, а следобяд имаме урок по грижа за магическите създания заедно с рейвънклоу – каза Албус, когато видя какво имат
- Супер ще се научим как да летим и догодина може и да се пробваме да се включим в отбора на слидерин по куидич - отговори Скорпио
- Това е чудесно, жалко че на първокурсниците не им е разрешено да участват в куидича – отговори Албус – а сега да тръгваме да не закъснеем за урока по отвари.
- Добре да тръгваме - отговори Скорпио
Те излязоха от голямата зала . В Хогуортс имаше много стълбища и коридори и двамата се загубиха и не знаеха къде е кабинета по отвари, стигаха до врати които не се отваряха, или врати които въобще не бяха врати. Те някак си стигнаха до подземията, но там имаше още коридори и те не знаеха откъде да минат. Добре че филч минаваше през това време и те го спряха
- Господин Филч бихте ли ни показали верния път към кабинета по отвари, защото се загубихме – попита Албус
Филч на драго сърце се съгласи да ги заведе до кабинета
Той ги поведе по левия коридор и докато вървяха им каза
- Това е правилния коридор, който води до кабинета, той се намира на дъното на този коридор, друг път да знаете
Когато стигнаха до кабинета те благодариха на Филч и той си тръгна. Те влязоха в кабинета тъкмо навреме, защото Стъгхлорн тъкмо беше влязъл. Стъгхлорн взе дневника и почна да проверява учениците и спря на имената на Албус и Джеймс и ахна от изненада защото те носеха фамилията на Хари, но не им обърна внимание и започна часа като каза:
- Вие сте тук, за да изучавате науката за отварите и се надявам да я разберете напълно. Аз ще ви науча как да приготвяте различни отвари, да добавяте правилните съставки и се надявам всички да се представите чудесно. – отвърна той.
- Кой от вас ще ми каже какво е веритасерум? – попита той
Джеймс беше дигнал ръка и Стъгхлорн му каза да отговори
- Това е серум на истината – отговори джеймс
- Правилно,Джеймс – каза той – 10 точки за Грифиндор
- А сега кой ще ми каже какво е многоликова отвара ? – попита Стъгхлорн
Този път Албус дигна ръка и отговори
- Това е отвара която може да преобразява един човек в друг – отговори той
- Правилно, Албус - каза Стъгхлорн – а знаеш ли какви съставки са нужни за нея
- Да, знам – отговори Алблус – това са златоочица, пиявици, речни водорасли, пача трева, стрит рог от двурог, ситно рязана кожа от дървесна змия и част от онзи или онова, в което искаме да се преобразим. Тя се вари 1 месец
- Отлично – отговори Стъгхлорн – 10 точки за Слидерин.
Докато часовете по отвари продължаваше Албус и Джеймс се радваха, че бяха спечелили точки за своите домове.
- През оставащия час ще приготвите просто лекарство против циреи – отвърна Стъгхлорн
Той разпредели учениците по трима на маса. Албус, Джеймс и Скорпио работиха на една маса. Те започнаха да добавят съставките. Учениците започнаха да теглят изсушена коприва и стриват змийски зъби , да задушават рогати плужеци и учениците се справиха добре с приготвянето на отварата, но Албус, Джеймс и Скорпио се представиха много добре. На края на часа Стъгхлорн им даде още по 10 точки на всеки. След като излязоха от кабинета и тримата бяха много доволни, че са спечелили точки за своите домове и се отправиха към следващия си час – трансфигурация. Те намериха кабинета много по – бързо и влязоха вътре. След малко дойде и Минерва Магконакъл. Тя им каза:
- Трансфигурацията е една от – най сложните и опасни магии и трябва да се внимава много. – отвърна тя – не правете глупости и внимаваите много когато я използвате. Предупредени сте.
След това тя взе совата на Албус и я превърна в бокал и после обратно в сова и му я върна. Това много се хареса на учениците и те нямаха търпение да започнат. След като написаха много страници със записки тя им раздаде по едно животно за да могат да го превърнат в бокал. Всички ученици се опитваха да превърнат в бокал своите животни, но трудно им беше и към края на часа само Албус, Джеймс и Скорпио бяха успяли
Доволна от това минерва им даде по 10 точки на всеки.
След като излязоха от кабинета те излязоха на двора
- Много добре се справихме нали? – попита Скорпио – спечелихме първите си точки
- Точно така – отговориха другите
- Сега имаме урок по летене – каза Албус – а ти Джеймс какъв предмет имаш?
- Имам урок по защита срещу черните изкуства – отвърна Джеймс
- Много – добре – отвърнаха другите – на обяд ще се видим
- Добре – отвърна Джеймс – сега трябва да отиваме на урок
Те тръгнаха в различни посоки. Те стигнаха до мястото на урока и видяха много наредени метли. Времето беше много хубаво и тихо. След малко пристигна и учителката мадам Хууч.
- Какво чакате всички - извика тя – застанете до една от метлите – хайде по бързо.
Албус и Скорпио погледнаха към своите метли и не знаеха какво да правят.
-протегнете дясната си ръка и кажете горе
- горе – извикаха всички
Метлите на Албус и Скорпио веднага скочиха в ръцете им, но останалите ученици нямаха такъв успех.
- Сега ще дам сигнал със свирката и искам да полетите малко и после плавно да кацнете – отвърна мадам Хууч – 1, 2 3 излитаите
Албус и Скорпио веднага излетяха и се понесоха по небето и изведнъж спряха, те установиха че могат да летят без проблем и зарадваха на това и после се приземиха много добре и получиха поредните 10 точки.
След като се прибраха за обяд те веднага отидоха да видят Джеймс
- Справихме се много добре по час на летене – казаха му те - и спечелих ме 10 точки – ти как се справи по защита срещу черните изкуства?
- Много добре се представих и спечелих 20 точки – отговори им Джеймс.
- Браво , много добре си се представил – отговориха му те.
Те се отправиха към слидеринската маса да обядват. След като се наобядваха отидоха към хижата на хагрид за часа си.
След малко се появи и хагрид и ги поведе към едно пасище и там стоеше хипогрифът Бъгкбиик.
- Има ли желаещи да се запознаят с него? – попита хагрид
Албус и Скорпио изявиха желание и се доближиха да него.
- Много добре – отговори Хагрид – сега се поклонете и изчакайте той да ви отвърне
Те се поклониха и в същото време и хипогрифът се поклони.
-сега може да го погалите – отвърна Хагрид
И те се доближиха до него и го помилваха.
Хагрид им предложи да го яхнат и те се покатериха на него и Хагрид го удари и той полетя. Двете момчета не бяха се качвали на хипогриф и много им хареса. Хипогрифа направи един кръг около езерото и меко кацна на земята. И те слязоха от него. След края на урока се прибраха в замъка изморени но щастливи.
На другата сутрин докато закусваха, совата на Албус влетя в голямата зала и пусна пред него някакво писмо. Албус го взема и го прочете. В него пишеше:
Скъпи, Албус днес следобяд в 15:30 часа ще те чакам да дойдеш да пием чай. Прати ми отговор по совата.
Алрбус му, написа:
Добре ще дойда. Нави парчето лист и го сложи на крака на совата и тя отлитна. През това време Снейп се изправи и каза:
- Дуелния клуб е отворен можете сега да се запишете – отговори той, но беше някакси притеснен от нещо. Също и останалите учители не бяха в добро настроение сякаш че нещо лошо ще се случи.
- Дуелния клуб ще се провежда всяка сряда в 18:00 часа в голямата зала- каза Снейп. – а сега който иска нека да дойде и да се запише при мен.
Албус, Джеймс, Хюго, Скорпио и някои от другите ученици отидоха да се запишат при Снейп. Но когато отидоха до височайшата маса Снейп бързо скри някакъв вестник под масата, но четиримата приятели го видяха и се учудиха какво беше това което скри Снейп. И те се записаха заедно с другите ученици.
- Какъв беше този вестник, които Снейп скри и защо всички учители са така притеснени? – попита Скорпио докато отиваха за първия си урок
- Това е вестник „пророчески вести” – отговори Джеймс - но не знам за какво са притеснени така учителите. И те отидоха на първия си урок. Когато свършиха уроците сутринта, четиримата приятели отидоха да обядват, а Албус нямаше търпение да стане следобяд и да отиде да види Хагрид. Когато стана време да отиде при Хагрид, Албус каза на другите:
- Сега отивам при хагрид да пием чай и ще го попитам какво става и защо учителите са така притеснени и да ми разкаже за Снейп – каза Албус -. По – нататък ще ви запозная с него
- Добре ще те чакаме да разкажеш – отговориха му те.
Албус тръгна към хижата на Хагрид и когато отиде там и почука отвътре се разнесе бесен кучешки лай
- Назад фанг, казах назад – отвърна някой отвътре – ей сега ще отворя. Когато врата се отвори отвътре се показа Хагрид
- Здравей, албус – отвърна той с голяма усмивка – заповядай влизай.
Докато Албус влезе Хагрид прибра същия онзи вестник под масата, но Албус го видя.
Хагрид го покани да седне и той седна после Хагрид наля чай и той също седна.
- Как прекара първата си седмица в Хогуортс – попита го Хагрид
- Много добре спечелих много точки за моя дом и никога не нарушавам правилата и не съм имал проблеми с директора – отговори му Албус – станах приятел с Скорпио и сега четиримата сме добри приятели.
- Много добре – отговори Хагрид – разбрах че сте се записали по клуба за дуелиране, много добре.
- Ще се научим как да се дуелираме и ще се защитаваме ако се наложи. – каза Албус
Изведнъж лицето на хагрид стана мрачно и Албус забеляза.
- Какво ти е? – го попита
- А нищо ми няма – отговори хагрид, но по лицето му личеше че нещо лошо е станало.
- Искам да те попитам нещо? - отговори Албус
- Питай, за какво става въпрос – каза му Хагрид
- Какво толкова пише в този вестник, че професор Снейп и ти така усърдно го криете? – попита Албус – и защо всички учители сте толкова притеснени. Кажи ми недей кри нищо.
- Добре тогава, щом настояваш да научиш истината ще ти я кажа – отговори Хагрид.
И той почна да разказва:
- Има една много зла жена, тя се казва Долорес ъмбридж. Тя преподаваше защита срещу черните изкуства, когато баща ти беше в пети курс и стана велик инквизитор на училището, отнасяше се много зле с учениците, особено към баща ти. Тя го наказа защото той казваше истината, че лорд Волдемор се е завърнал а тя отричаше това. При последната битка за Хогуортс тя се присъедини към врага и ни нападнаха тя се опита да убие Снейп, но баща ти му спаси живота и я изпратиха в Азкабан заедно с още 20 смъртожадни. И сега тя и смъртожадните са избягали от затвора за да могат да се присъединят към Волдемор и да отмъстят. Но те не знаят, че той е умрял. Казват че се криели в Хогсмийд и са се подготвяли да ни нападнат след празника на вси светии. Това е всичко което мога да каза – отговори той
- Благодаря ти че ми каза това – отговори Албус – сега знам истината и ще се подготвим за битката
- Недейте , вие сте още деца – каза ужасен Хагрид – ще ви убият
- Няма да ни убият, защото ще участваме няколко ученици и също учителите ще се включат – отговори Албус – ние ще се приготвим за битката и ще я спечелим
- Добре тогава – съгласи се Хагрид.
- Искам да ми разкажеш за Снейп – знам от баща си че той е смел и добър човек – отговори Албус – моля те разкажи ми
- Добре ще ти разкажа – отговори Хагрид
И той почна своя разказ:
- Снейп беше смъртожаден и верен на Волдемор, когато подслушал пророчеството което е казала Сибила Трелони и го предава на Волдемор. И Волдемор почнал да преследва родителите на Хари и Снейп отишъ при Дъмбълдор и го помолил да ги защити и скрие. Дъмбълдор ги скрил, но Волдемор ги открил и ги убил, само баща ти оцелял и Волдемор си загубил силата си. Оттогава Снейп преминал на наша страна и е верен на Дъмбълдор и до днес въпреки че той е мъртъв. Снейп е помагал на баща ти през всичките му години, но го е мразил заради баща му – Джеймс. Снейп убива дъмбълдор по заповед на бившия директор. Отначало Снейп се съгласил, но после искал да се откаже, но Дъмбълдор го накарал да го убие. Той го убива и се присъединява към Волдемор и в последната битка Снейп се опълчил срещу него и се присъедини към нас и ни разказа всичко.
- Защо е трябвало да убива бившия директор? – попита Албус
- Защото Дъмбълдор беше унищожил пръстена – хокрукс и проклятието почнало да действа, беше му останала 1 година живот.
Сега на Албус му стана ясно и доброто му впечатление за Снейп нарастна още повече. Беше станало късно и Албус трябваше да се прибира за вечеря. Когато се прибра и четиримата приятели се запътиха към голямата зала за вечеря и Албус им разказа какво му беше разказал Хагрид за Ъмбридж и Снейп. Другите много се учудиха и решиха много усилено да тренират за да могат да се бият щом им предстоеше битка. Седмиците се нижеха и нищо лошо не се случи и дойде най – сетне дългоочакваният ден и вечерта всички записани ученици отиваха към голямата зала за да могат да се включат в дуелния клуб. Когато влязоха в залата четирите маси ги нямаше а по средата се издигаше подиум. И учениците го наобиколиха и зачакаха с нетърпение.
Изображение
Потребителски аватар
дейви джоунс
Ветеран
Ветеран
Мнения: 1168
Регистриран: вт юни 21, 2011 11:12
Репутация: 1818
пол: Жена
Местоположение: гр. Сливен
Контакти:

Re: Обучението на албус сивиръс потър в Хогуортс и битката с избягалите смъртожадни и Долорес Ъмбридж

Мнение от дейви джоунс »

- Чудя се кой ще ни преподава? - каза Албус, докато четиримата се проправиха път към подиума.
- Не знам сега ще видим – отговори му Хюго
На подиума се качваха двама души, единият беше Снейп а другият беше Филч.
Снейп помоли за тишина и каза:
- Дуелният клуб е открит отново, сега ще ви показвам как да се защитавате ако някой ви нападне. А сега ви представям моя асистент Филч, той се съгласи да участва като доброволец. Сега ще ви науча как да обезовъоръжавате с магията експелиармус!
Двамата се обърнаха един срещу друг и се поклониха. После двамата вдигнаха магическите си пръчки.
- Както виждате държим пръчките си в начална бойна позиция – обясни Снейп – като преброя до три и ние изричаме заклинанието
- Едно, две три….
- И двамата метнаха пръчките си през рамо. Филч извика” експелиармус!” - блесна ослепителна червена светлина и Снейп беше отхвърлен от мястото си. Той полетя назад над подиума.
- Дали е добре – стресна се Албус
- Добре е, нищо му няма – отговори Скорпио.
Снейп се изправи на крака и отиде до Филч.
- Много добре, Филч – каза Снейп – отлично се справи. Сега ще дойдем двамата и ще ви разделим по двойки.
Те тръгнаха между учениците и ги разделиха по двойки. Албус беше със Скорпио, а Джеймс беше с Хюго.
- Сега застанете с лице срещу партньорите си - провикна се Снейп – и се поклонете
Албус и Скорпио се поклониха, същото направиха и Джеймс и хюго.
- Пръчки в готовност! – викна пак Снейп – като преброя до три и казвате заклинанието – едно две три…
- Албус пръв извика експелиармус! и обезовъоръжи Скорпио, същото направи и Джеймс.
- Отлично се справихте – отговори Снейп.
- Сега ще ви покажа заклинанието вцепени се – каза Снейп. Албус би ли ми партнирал
- С удоволствие, директоре – отговори той
- Сега ти ще се опиташ да ме обезоръжиш а аз ще се защитя с това заклинание. Сега когато преброя до три – едно две три
- Албус извика: експелиар…., но не можа да се доискаже защото Снейп беше извикал вцепени се и Алрбус беше отблъснат и запратен на края на подиума. Снейп се доближи до него и му подаде ръка и Албус я хвана и Снейп му помогна да се изправи.
- Много добре се справи, албус – отвърна му Снейп. Сега си отивайте по спалните и тренирайте сами за да усвоите тези заклинания.
И учениците си отидоха по спалните и си легнаха.
Дойде деня на вси светии и от сутринта започнаха да украсяват голямата зала и отрано почна да мирише на печена тиква. Живи прилепи хвърчаха из стените и таваните. По време на уроците всички учители не им даваха трудни задачи и те нямаха почти никаква работа. Четиримата приятели се упражняваха на двора с различни заклинания за да могат да бъдат подготвени ако някой случайно ги нападне. Вечерта се събраха в голямата зала и почнаха да пируват, беше много весело и те сякаш забравиха за опасността която ги дебне, даже и учителите сякаш бяха се отпуснали и бяха по – щастливи. След края на вечерята всички ученици се запътиха към спалните, а четиримата приятели поизостанаха малко назад, от учителите бяха останали само Минерва, Флитвик и Снейп. И изведнъж нещо се чу откъм входната врата и 20 смъртожадни и Ъмбридж влязоха в голямата зала и всички се стреснаха като ги видяха.
- Скорпио отиди и извикай няколко ученици от всички домове – извика Албус – и побързай.
- Добре, отивам – извика Скорпио – ей сега се връщам.
През това време Ъмбридж беше видяла Снейп, и нейната стара омраза пак закипя в нея
- Сега няма да се измъкнеш, предателю – извика тя – сега си сам няма го Хари да ти помогне и аз ще те убия.
- Авада….. но пак не можа да се доискаже защото Албус беше извикал експелиармус и пръчката й падна на пода. Снейп нападна друг смъртожаден, а през това време влязоха Скорпио с още няколко ученици и те нападнаха смъртожадните. Снейап уби един смъртожаден и минерва също беше нападнала един смъртожаден и почна да се бие с него. Смъртожадния умело отбягваше заклинанията й и той също нападаше, но и тя отбягваше заклинанията му и накрая го уби. Учениците бяха обезоръжили петима смъртожадни и Снейп ги върза и ги блъсна и те се удариха в масата на Слидерин. През това време Ъмбридж нападна Снейп и двамата почнаха да се бият и двамата бяха опитни магьосници и не беше лесно и на двамата да победят, Ъмбридж нападаше Снейп с цялата си омраза, но той умело се защитаваше и накрая обезоръжи Ъмбридж и я блъсна право в масата на Грифиндор. Тя се удари в нея и припадна. Минерва беше нападнала един смъртожаден, но той я изхвърли и тя се удари във височайшата маса и загуби съзнание.през това врпеме останалите 13 смъртожадни нападнаха учениците и Снейп и почна битка в която умряха още 4 смъртожадни, учениците обезъоръжиха останалите смъртожадни и СНейп ги върза и блъсна при другите. Снейп се обърна към учениците
- Благодаря ви че помогнахте да победим смъртожадните – каза той – а сега се приберете по спалните. А ти албус остани тук за да помогнеш на Минерва, докато се върна с министъра на магията
- Добре дирек…. – но не можа да се доискаже и извика
- Един смъртожаден и Ъмбридж бягат – извика Албус.
Снейп рязко се обърна при този вик и видя че те наистина бягат. Снейп хукна след тях, след него Хукна и Албус и извика на Флитфик
- Професоре останете тук и помогнете на Минерва .
- Добре ще й помогна – отговори му той
Снейп и Албус ги гониха по коридорите и не можаха да ги хванат и те продължиха да бягат и излязоха навън. Хагрид се появи отнякъде и Ъмбридж извика вцепени се и Хагрид беше отхвърлен назад. Снейп и Албус ги проследиха чак до лодките. Ъмбридж и смъртожадния първи стигнаха до лодката и се качиха в нея, но лодката не се и помръдна защото тайнствените създания знаеха че това не са ученици
- Тръгвай – извика Ъмбридж, но лодката стоеше и не се помръдваше
- Тръгвай, ти казвам – пак извика тя, но лодката стоеше неподвижно. През това време Снейп и Албус отидоха до лодката и Снейп извика
Експелиармус и пръчките им отхвърчаха от ръцете им.
- Слизаите веднага от лодката – извика им Снейп. И те слязоха от лодката. Снейп ги вържа и ги накара да вървят напред, а той и Албус вървяха след тях с вдигнати пръчки. Когато се прибраха в замъка отидоха при другите.
- Сега отивам да извикам министъра и след пет минути съм тук – каза Снейп – а ти, Албус ги пази и се погрижи за Минерва
- Добре директоре – отговори Албус
- И Снейп се магипортира. През това време Албус беше отишъл до Минерва
- Добре ли сте професоре – попита я Албус
- Добре съм Албус – но вие не трябваше да се включвате в битката – отговори тя – можеше да ви убият
- Ако не бяхме се включили щяхме да загубим битката и вие щяхте да сте мъртви – отговори Албус. В същото време се разнесе вика на Ъмбридж
- Къде е Волдемор защо не се включи в битката?
- Защото е мъртъв Хари го уби и така се отървахме от него – извика Минерва
- Не може да е мъртъв – извика Ъмбридж.
През това време Снейп се бе върнал и беше довел министъра.
-отведете ги и ги затворете в строго охранявана част на затвора – извика Снейп
- добре – каза министъра и се магипортира.
- с ваше позволение искам да си ходя да си лягам защото съм уморен - каза Албус
- добре отивай да си лягаш - отговори Снейп и ние също ще си лягаме и като си казаха лека нощ те си отидоха. Изморен Албус едва се добра до стаята си и легна и заспа непробудно до сутринта.
На следващата сутрин, в училището беше пристигнал Хари. Той изглеждаше разтревожен и нервен. Беше разбрал за нападението и за инцидента през предната нощ и нервно очакваше в предверието за да се види със Албус и Джеймс. когато иззлязоха от голямата зала те го видяха и се зарадваха че го виждат и отидоха при него.
- Разбрах че е имало нападение предната нощ – отговари Хари – как сте и двамата? - ъмбридж стори ли ви нещо?
- Добре сме и двамата – отговориха те – нищо не можа да ни направи и я изпратиха заедно с оцелелите смъртожадни обратно в Азкабан в строго охранявано място.
Хари много се ядоса, че министъра е допуснал да избягат такива опасни престъпници и беше решил да говори със Снейп и заедно да отидат до Азкабан и да поискат сметка от министъра и да го накарат да постави допълнителна охрана за да не могат да избягат отново.
- Вие отиваите за първите си часове – отговори Хари – а аз Ще говоря със снейп да отидем до Азкабан и да накараме министъра да сложи допълнителна орана на затворниците
- Добре отиваме – отговориха Албус и Джеймс – до скоро татко
- До скоро – каза им Хари
И те тръгнаха в различни посоки. Хари се запъти към директорския кабинет за да говори със Снейп и когато стигна там и и се изправи пред грозилището то попита за паролата
- Дъмбълдор – отговори Хари
И чудовището се помръдна и зад него се показа витата стълба и Хари се качи на нея и когато отиде до вратата почука
- Влез – чу се глас отвътре.
Хари влезе и отиде до писалището където стоеше Снейп. Снейп се зарадва че вижда Хари, но се стрестна от изражението му
- Хари какво има? – попита го той
- Разбрах че предната вечер е имало нападение – отговори Хари – и че ъмбридж и смъртожадните са избягали от затвора и са ви нападнали. Искам да те попитам дали би искал да дойдеш с мен до Азкабан и да поговорим с министъра
- Разбира се, че ще дойда с теб – отговори Снейп – да тръгваме веднага.
Снейп отиде при хари и го хвана за ръката и се магипортираха. И след пет минути отидоха до Азкабан и когато отидоха там веднага ги обля студенина поради присъствието на дементорите и Хари и Снейп си извадиха за всеки случай пръчките си, но дементорите не им обърнаха внимание. Те влязоха в затвора и веднага отидоха в кабинета на министъра и почукаха на вратата
- Влез – отвърна глас отвътре
Когато Снейп и Хари влязоха в кабинета министъра се стресна от гневните им лица и се изненада какво правят при него.
- Какво търсите вие тук? – отговори министъра – вие нямате право да сте тук.
- Дойдохме тук, защото предната вечер е имало нападение в училището – отговори Хари- как можахте да оставите такива опасни престъпници да избягат нямаха ли охрана.
- Имаха охрана, но някой ги е пуснал и се изплъзнал от дименторите и ги е освободил – отвърна министъра – след много разследване се разбра че това е Питър петигрю. След като ги заловихме и изпратихме в строго охранявана част на затвора ние отидохме в дома му в който се криеше и го заловихме.
- Вие не разбрахте ли, че той ги освободил- извика Снейп – слепи ли сте били да не видите какво става, какъв министър сте вие щом оставяте такива престъпници да избягат особено тази жена тя е много опасна.
- Защо е опасна? – попита министъра
- Как да не е опасна – развика се хари – вижте какво ми направи тя когато бях в пети курс, когато казвах истината че Волдемор се е завърнал и тя ме накажа много жестоко.
И той си показа ръката където избледнял но още се виждаше белегът с надпис – не бива да лъжа. Министъра го видя и много се изненада и уплаши.
- А мен на два пъти се опита да ме убие – отговори Снейп – и двата пъти се оказа че имам подкрепа и тези хора ми спасиха живота. Първият път ме спаси Хари, а вторият път ме спаси синът му – Албус. И на двамата съм много благодарен, ако не бяха те сега щях да съм мъртъв.
Хари много се зарадва, че синът му е спасил живота на Снейп.
- Добре тогава ще сложа допълнителна охрана и ще се постарая това да не се повтаря повече - отговори министъра.
- Да се надяваме да е така – отговори Снейп – а сега ние си тръгваме, сбогом минисере.
И те излязоха от кабинета му и се спряха на известно разстояние от кабинета му
- Дали казва истината че питър им е помогнал да избягат – отговори Хари
- Казваше истината, аз му прочетох мислите му – отговори Снейп – но сега не знам какво да направим
- Ще започнем наше разследване и ще достигнем до истината- отговори му Хари – но ще ни трябва помощта на Менирва
- За какво ни е нужна нейната помощ? – отговори Снейп
- За да ни даде времевръта и да се върнем в миналото и да разберем точно какво се е случило – отговори Хари
- Много добре – каза Снейп - така ще разберем истината
След като Снейп се доближи до Хари той му подаде ръка и Хари я хвана и те се магипортираха. След пет минути се озоваха отново в директорския кабинет. И те излязоха от кабинета и отидоха да потърсят Минерва. По пътя Хари попита Снейп:
- Къде ли ще е сега?
- Тя е в кабинета по трансфигурация и след пет минути ще свърши часа. – отговори Снейп.
Те тръгнаха към кабинета и пристигнаха там и изчакаха да свърши часа. Когато той свърши и Минерва излезе ги видя и се зарадва че вижда Хари, но се учуди защо е толкова претиснен
- Здравей Хари – поздрави го тя – какво търсиш тук?
- Дойдох, тази сутрин, защото разбрах че е имало нападение – отговори Хари – преди малко говорихме с министъра и той обеща да постави допълнителна охрана. – но имаме нужда от твоята помощ
- За какво? - попита Минерва
- Ще ти кажа , но не тук – отговори Хари –, нека намерим някое по спокойно място. И те се огледаха наоколо и видяха празен кабинет и влязоха вътре, когато влязоха Хари затвори вратата и ги покани да седнат, те седнаха и хари каза:
- Все още ли носиш времевръта, Минерва? – попита я Хари
- Да, нося го винаги на врата си – отговори минерва - но за какво ви е той?
- За да можем да се върнем в миналото и да разберем истината – отговори Хари – ще ни го дадеш ли?
- Разбира се ето вземете го – каза Минерва и го сне от врата си и го подаде на Хари. После им каза късмет и излезе. Хари каза на Снейп да се доближи и когато той се доближи до него Хари му сложи едната верижка на врата му а втората Хари си я сложи на врата, но преди да направят каквото и да било Хари предопреди Снейп:
- Никой не трябва да ни вижда и когато свършим с разследването трябва да се върнем в точно тази стая
- Добре – отговори СНейп
Хари взе времевръта и го завъртя три пъти и изведнъж пред тях се разкриваха различни сцени и пред тях се виждаше битката със смъртожадните, но те не спряха и продължиха нататък и когато се озоваха най – сетне пред къщата на Питър петигрю и Хари сне верижката от врата на Снейп и и закачи времевръта отново на врата си. После отидоха до прозорците и погледнаха вътре и видяха че Петигрю е заспал. Това улесни много нещата и те решиха тихо да влязат вътре и разбраха че точнно той е предаделя и решиха да го закарат до Азкабан. Те тихо влязоха вътре и отидоха до Петигрю. И го вързаха с въжета и чрез времевръта се върнаха назад и отидоха направо в Азкабан. Влязоха вътре и като внимаваха никой да не ги види те го затвориха в една от килийте за строго охраняване и си тръгнаха. Когато излязох навън те си сложиха времевръта и след три завъртания те се отправиха в бъдещето. Те се върнаха в същата класна стая и излязоха в коридора и отидоха към голямата зала, защото беше сктанало време за обяд . и когато стигнаха там Хари каза
- Сивиръс отиди и кажи на Минерва да дойде, а аз ще ви чакам тук.
- Добре, отивам – каза Снейп
И той влезе в голямата зала и отиде до височайшата маса и тихо каза на Минерва да излезе и тя стана и двамата излязоха в коридора и отидоха при Хари. Когато отидоха при Хари той каза
- Ето връщам ти времевръта, отведохме Петигрю в затвора и сега няма как да ги освободи и сега няма никаква опасност.
- Добре че всичко мина много добре – каза Минерва и си прибра времевръта – заради тази битка изложихме на опасност учениците и добре че няма наранени или най – лошото убити ученици.
- Скорпио, Албус, Джеймс и Хюго се справиха много добре – отговори с гордост Снейп – те и някои от другите ученици ни помогнаха в битката.
- Аз се гордея с тях – отговори Хари – особено с Албус, защото той те спаси. А сега трябва да тръгвам, но първо искам да се видя с Албус и Джеймс. Но първо искам да ви кажа, ти, Минерва, Невил, Моли и семейството й сте поканени да прекарате с нас коледа и нова година.
- Ще дойдем – отговориха едновременно Снейп и минерва.
И те трлъгнаха към голямата зала и когато стигнаха там, те влязоха вътре снейп и Минерва отидоха на височайшата маса, а Хари извика Албус и Джеймс
Те отидоха при него
-знаете ли че се гордея с вас – каза Хари – но не биваше да се включвате в битката, защото сте все още деца.
- нищо ни няма, татко – отговориха и двамата - ние усилено тренирахме и се включихме в битката и спечелихме.
Хари ги прегърна и им каза че ги очаква с нетърпение за коледа. После те се разделиха и хари се магипортира и си отиде у дома. В началото на декември Минерва Макгонакъл направи списък на оставащите ученици в училище, но четиримата приятели не се записаха защото щяха да прекарат ваканцията си по домовете си. Наближаваше коледа и една сутрин в средата на декември Хогуортс усъмна потънал в повече от един метър сняг. Езерото замръзна и то много на дълбоко. Всичики очакваха с нетърпение началото на ваканцията. Докато камините в общата стая на Слидерин и голямата зала бумтяха, в коридорите стана толкова студдено, че учениците трябваше да ходят с по – дебели дрехи. На – неприятни бяха часовете по отвари при професор Стъгхлорн и дъхъот на учениците ги обливаше кмъгла. След като напуснаха часа по отвари те видяха в коридора Хагрид да влачи една голяма елха.
- Здравей Хагрид - каза Албус – имаш ли нужда от помощ?
- Не благодаря – отговори Хагрид – ще се оправя сам – елате да видите голямата зала, тя изглежда чудесно и е много хубаво украсена
И четиримата приятели се запътиха след Хагрид и неговото дърво към голямата зала. Когато пристигнаха там те видяха Минерва и флитуик да слагат коледната украса.
- А Хагрид ти си донесъл коледното дърво… би ли го сложил в далечния ъгъл - каза Снейп
И Хагрид го сложи там без никакъв проблем. Голямата зала беше много хубава и хубаво украсена. Гирлянди от имел и зеленика висяха от всички стени даже и височайшата маса беше украсена много хубаво.
- Колоко дни ви остават до ваканцията? – попита Хагрид
- Само един – отговори Албус.
- Ще ми помогнете ли да украсим елхата? - попита ги Снейп
- Ще ти помогнем с украсата – отговориха му и четиримата.
И те почнаха да украсяват елхата и когато приключиха тя изглеждаше много хубаво. На следващия ден сутринта учениците, които нямаше да остават в училище почнаха да се приготвят за тръгване и четиримата приятели също бяха готови с нещата си и излязоха от стаите си и тръгнаха към голямата зала за да могат да тръгнат заедно с Снейап, Минерва, Невил и Моли. Когато пристигнаха там те вече ги очакваха.
- няма да пътуваме с лодките, а с каляските – каза Снейп - готови ли сте да тръгваме
- готови сме да тръгваме – отговориха му и четиримата
- добре тогава да тръгваме – каза снейп
И те тръгнаха заедно с другите ученици, но когато излязоха от замъка те се отделиха от другите ученици и тръгнаха към каляските. Когато стигнаха там ги очакваше една каляска и те се качиха в нея. Щом се качиха и седнаха тя тръгна сама, тази каляска беше необикновена, нея я теглиха едни много странни създания – Тестрали, на пръв поглед те бяха страшни но не бяха лоши, а добронамерени. Те бяха невидими за учениците. Те пътуваха 10 минути до гарата. По време на пътуването Снейп ги попита:
- Откъде разбрахте за нападението и за избягалите затворници и кой ви каза. Ние с Хагрид бяхме скрили вестника
- Когато отидох при Хагрид аз го помолих да ми каже истината и да не крие нищо – отговори Албус – и той ми каза за тази жена и за бягството и за нападението
- Не трябваше да се включвате в тази битка – каза Минерва – та вие сте все още деца, можеше да ви наранят или по – лошо убият
- Ако бяхме останали настрани и не бяхме направили нищо те щяха да ви убият – отговори Албус – ние тренирахме усилено и ви помогнахме в битката.
- Благодарен съм че участвахте в битката – отговори Снейп – благодаря ти, Албус че ме спаси
- Няма нищо, Сивиръс – отвърна Албус.
Те пристигнаха на гарата и слязоха от каляската, а през това време пристигнаха и другите ученици придружавани от Хагрид и те се присъединиха към тях. Хагрид ги видя и отиде при тях
- Весело прикарване на празниците – каза Хагрид
- И на теб приятно прекарване на празниците – отговориха му те – ще се видим след ваканцията – до скоро
- До скоро – отговори им Хагрид
Той ги придружи до влака и те се качиха в него и си намериха празно купе и седнаха в него, хагрид им махна с ръка и те отговориха със същото. Влакът тръгна и хагрид не спря да маха докато влака не се скри. Когато пристигнаха на перон 9 и три четвърти влака спря и те слязоха от него и отидоха до бариерата. Първо минаха Снейп и Албус, след тях минаха Минерва и Невил, след тях Джеймс и Хюго и най – накрая Скорпио и Невил. Когато минаха бариерата те видяха че Хари и Джини ги чакаха. Скорпио видя родителите си и отиде при тях, а Снейп, Минерва, Невил, Моли, Албус,Хюго и Джеймс отидоха при Хари и Джини. Те ги посрещнаха и всички отидоха при колата на министерството, те се качиха в нея и си отидоха в къщи на гримо Плейтс. Когато пристигнаха там и влязоха вътре, къщата беше много хубаво украсена и имаше и елха също украсена много хубаво.вечерта седнаха на масата и се размениха подаръци и празнуваха до късно вечерта и изморени отидоха да си легнат. Ваканцията беше много весела и много бързо свърши и те трябваше да се върнат на училище. На другия ден те се отправиха към гарата и когато пристигнаха там те се качиха във влака и седнаха в едно купе. Когато влака тръгна Хари и Джини им махаха за довиждане и те отговориха със същото. Когато пристигнаха в училище те пак се качиха на каляската и след 10 минути бяха в училище и влязоха вътре. Срока започна и те почнаха с уроците и имаха много домашни в края на годината беше време за изпитите и четиримата се справиха много добре. Дойде време за купата на домовете
Снейп се изправи и каза:
- Сега ще разпределя точките както следва и домът с най – много точки ще спечели купата на домовете. И така на четвърто място с 200 точки е Рейвънклоу, на трето място с 390 точки е Хафълпаф, на второ място с 490 точки е дом Гриф индор и на първо място с570 точки е Слидерин и той печели купата на домовете.
Слидеринци бяха много щастливи и също и другите се присъединиха към победата им и се радваха заедно с тях. През следващите години Слидерин не само взимаше купата на домовете, но и купата по куидич, защото Албус беше станал много добър търсач, а Скорпио беше станал много добър пазач. След като завърши седми курс Албус беше станал отличен млад магьосник. А Снейп предаде поста си на директор на Невил, а Минерва предаде поста си на Моли и те се оттеглиха в заслужена почивка. Те редовно ходили при Хари и неговото семейство и Хари им беше предложил да се преместят при тях. Те се съгласили на драго сърце и на следващата сутрин се преместиха при Хари. И те заживяха щастливо до края на живота си.

КРАЙ
Изображение
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Поезия, лично и чуждо творчество!!!”