Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Нова мода- малоумници на две колела превземат града
- drumata
- Черногледец Храбър
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Контакти:
Re: Нова мода- малоумници на две колела превземат града
Там, където е опашката пред баничарницата и отворената врата тротоар няма. Не го виждаш, защото не искаш.
Прочетено: 975 пъти
Какви са тия луди хора, които ядат баница в тая криза!
-
- Спамер
- Регистриран: нед юли 27, 2008 22:35
Това наистина не е проблем, защото тротоара е повече от метър от тази страна, а от другата както виждам е към 2 метра. На който му е тясно, може да премине от другата страна на велоалеята или просто от баничарницата да си оправят вратата, за да се отваря навътре.drumata написа:Там, където е опашката пред баничарницата и отворената врата тротоар няма. Не го виждаш, защото не искаш.

"Другаде нямаше разумна раса, която да е изобретила скуката. И може би тъкмо скуката, а не интелектът, бе тласнала хората нагоре по стълбата на еволюцията. " - Тери Пратчет
- drumata
- Черногледец Храбър
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Контакти:
От другата страна е навеса на спирката. Няма откъде да мина, освен по велоалеята. Дори да нямаше врата там има 4 плочки, на което разстояние може да мине 1 човек. Разминаващия се с него трябва да ходи по велоалеята.
- Ми_ми
- Адвокат на Дявола
- Регистриран: чет авг 23, 2007 12:21
Друмка, снимките са прекрасни, благодаря ти. Не се сърди, но аз също не виждам проблем в широчината на пешеходната алея и алеята за велосипедисти - и двете са с достатъчни размери, още повече, че на нито една снимка не видях велосипедист
ако на ден минават двама, то с кеф да им направиш място на хората да си преминат, а съм убедена, че и велосипедистите ще направят реверанс, ако видят, че не биха се разминали с някого безпрепятствено. Ако питаш мен, повече ме дразнят отворените врати на баничарниците и магазините, които са по-опасни за пешеходците, защото са стъклени и ако някой не ги види на време, за да ги заобиколи - би могъл да пострада много повече, отколкото, ако се случи да се срещне с велосипедист 

" Заговори, че да те видя." - Сократ
-
- Глобална котка-идиотка
- Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06
Това което, Друмата казва и показва е, че точно тази спирка е със свръх натоварено пешеходно присъствие и трафик. Когато минавам пеша от там, предпочитам да сляза на платното, вместо да се блъскам с хората или велосипедистите. Когато съм с колата в пикови часове, ми трябват от пет до десет минути за да мина покрай двете спирки на Красно село, именно заради постоянния пешеходен поток. Сутрин вече не минавам от там, точно защото само пресичането на Красно село, включително и кръстовището, ми отнема от 20 сет до 30-сет минути. 
п.п. А вратата няма как да се направи да се отваря навътре, защото противоречи на изсискванията на пожарната инспекция за бърза евакуация при нужда.

п.п. А вратата няма как да се направи да се отваря навътре, защото противоречи на изсискванията на пожарната инспекция за бърза евакуация при нужда.

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!
Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!
Чудесно, затова го обичам този форум!
Наскоро и аз се възмущавах на тази тема, след като един заблеян колоездач ме бутна на широкия тротоар на бул. "Драган Цанков". Закачи ме леко в гръб, запазих равновесие някак, но ако на мое място беше стар човек, дете или някое крехко момиче... Да участваш в движението не е съвсем просто нещо. Изисква по-големи усилия и внимание от това да пазиш равновесие и да въртиш педали.
Доколкото си спомням в ЗДП имаше нещо споменато, че велосипедисти над 12-годишна възраст не трябва да карат по тротоарите... Знам, ще кажат в своя защита, че няма велоалеи, а на платното за движение ще ги убият... Съжалявам, но това е положението в нашата страна - нито пешеходците сме в безопасност, нито шофьорите... Нямаме избор, трябва да се предвижваме в тази среда и това да става с необходимата доза съобразителност и внимание.
Като споделих с колега случката и мислите си по въпроса, той съвсем не се смути и каза:"Ами, то и аз така си карах колелото, ту по платното, ту по тротоара, качвах се, слизах...Гледах да се предвижа бързо, веднъж пресичах кръстовищата на зелен светофар за автомобилите, веднъж с този на пешеходците..."
Наскоро и аз се възмущавах на тази тема, след като един заблеян колоездач ме бутна на широкия тротоар на бул. "Драган Цанков". Закачи ме леко в гръб, запазих равновесие някак, но ако на мое място беше стар човек, дете или някое крехко момиче... Да участваш в движението не е съвсем просто нещо. Изисква по-големи усилия и внимание от това да пазиш равновесие и да въртиш педали.
Доколкото си спомням в ЗДП имаше нещо споменато, че велосипедисти над 12-годишна възраст не трябва да карат по тротоарите... Знам, ще кажат в своя защита, че няма велоалеи, а на платното за движение ще ги убият... Съжалявам, но това е положението в нашата страна - нито пешеходците сме в безопасност, нито шофьорите... Нямаме избор, трябва да се предвижваме в тази среда и това да става с необходимата доза съобразителност и внимание.
Като споделих с колега случката и мислите си по въпроса, той съвсем не се смути и каза:"Ами, то и аз така си карах колелото, ту по платното, ту по тротоара, качвах се, слизах...Гледах да се предвижа бързо, веднъж пресичах кръстовищата на зелен светофар за автомобилите, веднъж с този на пешеходците..."
За да бъдете бутнати от колоездач, вината в 90% от случаите, е ваша. Ако го виждате срещу вас, паниката взима превес и често се случва вместо да се дръпнете, да скочите право на пътя му. Ако е зад вас и ръкомахате или се движите като пияни, отново сте виновни. Или най-лошото - чувате гумите на колелото зад вас и се обръщате, правейки крачка в грешната посока. Велосипедистът е винаги нащрек (самото пазене на баланс го изисква) и внимава много повече, когато се движи между други хора, било то и бързо. За разлика от пешеходците, голямата част от които, ходят като мухи без глави, както по тротоарите, така и навсякъде другаде. Често ми се случва, да се блъскат в мен в ежедневието и това, при положение че съм доста едър и забележим. Както на мен, така и на много други. Е, досега не съм виждал двама велосипедисти да се блъскат един в друг. Освен на Тур Дьо Франс, но там е някак неизбежно. 
За протокола, нямам двуколка. Случвало ми се е малки деца с колелета да се блъскат в мен. Не съм роптал.

За протокола, нямам двуколка. Случвало ми се е малки деца с колелета да се блъскат в мен. Не съм роптал.
Не роптая! Давам пример, че картинката по тротоарите не е цветуща.
В гръб трудно мога да чуя колело, не е V8 мотор все пак, нито ходя на зиг-заг на триметров тротоар сутрин, но както и да е...това беше случаен пример от ежедневието.
Въпросът е, че ни липсва култура на движение - сам казваш за мухите...
В гръб трудно мога да чуя колело, не е V8 мотор все пак, нито ходя на зиг-заг на триметров тротоар сутрин, но както и да е...това беше случаен пример от ежедневието.
Въпросът е, че ни липсва култура на движение - сам казваш за мухите...
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
То всякаква култура ни липсва, не само тази за движение...

- Ми_ми
- Адвокат на Дявола
- Регистриран: чет авг 23, 2007 12:21
beggginer написа:За да бъдете бутнати от колоездач, вината в 90% от случаите, е ваша. Ако го виждате срещу вас, паниката взима превес и често се случва вместо да се дръпнете, да скочите право на пътя му. Ако е зад вас и ръкомахате или се движите като пияни, отново сте виновни. Или най-лошото - чувате гумите на колелото зад вас и се обръщате, правейки крачка в грешната посока. Велосипедистът е винаги нащрек (самото пазене на баланс го изисква) и внимава много повече, когато се движи между други хора, било то и бързо. За разлика от пешеходците, голямата част от които, ходят като мухи без глави, както по тротоарите, така и навсякъде другаде. Често ми се случва, да се блъскат в мен в ежедневието и това, при положение че съм доста едър и забележим. Както на мен, така и на много други. Е, досега не съм виждал двама велосипедисти да се блъскат един в друг. Освен на Тур Дьо Франс, но там е някак неизбежно.

" Заговори, че да те видя." - Сократ
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Кметът на Кърджали забрани карането на тротинетки и колела в пешеходните зони в града
от Mozo » вт май 06, 2025 13:05 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 56 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт май 06, 2025 13:05
-
-
-
Гладът за кадри променя всичко. Роботите са готови да превземат фабриките
от Mozo » пон яну 20, 2025 12:48 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 81 Преглеждания
-