Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Смъртта

Споделен проблем - половин проблем.
Потребителски аватар
Stoiedno
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: чет окт 02, 2008 17:44
Контакти:

Re: Смъртта

Мнение от Stoiedno »

Един от начините да обичаш живота, е да приемаш спокойно факта, че ще умреш....нали трябва да направим място на децата си :усмивка1:
Но не ми се мисли за смъртта докато съм жив. Като му дойде времето, ако е рекъл Господ, ще видим... :toothy10:
Докато съм жив мога да чета книги, да слушам музика, да обичам и да бъда обичан... Мога да се опитвам да се погрижа за скъпите си хора, да поемам отговорности и да помагам. Мога и да "осера" тотално нещата и да стана подлец .... но живея с избора и решенията си всеки ден. И докато му дойде времето няма да мисля за "великата избавителка от земните грижи" :усмивка1: (ами ако после ми се струпат на главата "постземни" грижи :-k :toothy10: )
Мисля че втори път се отваря подобна тема.... Считам се за късметлия, не защото съм бил безгрешен, а защото пак щях да повторя грешките си, ако някой "върне лентата назад" :усмивка1: Бил съм близо до смъртта и хора са загивали, буквално в ръцете ми.... Не искам да мисля за нея. Зает съм да мисля как да изживея останалото ми време.... В главата ми звучи великия стих на В. Ханчев - "Жив съм". Обичам, обичан съм и .... това е най-важното. Всичко останало - с времето си :toothy10: Не бих изпаднал в истерия от това, че ще умра. Все някой ден ще се случи. Надявам се до тогава да напиша много постове във форума, да изпия много червено вино, и да обичам до прималяване.... :усмивка1: Отказвам да мисля за смъртта, докато съм жив. Толкова съм зает да "живея", че нямам време да умирам сега :toothy10:
Прочетено: 347 пъти
42
Потребителски аватар
kim75
Академик
Академик
Регистриран: чет май 08, 2008 01:35

Мнение от kim75 »

Няма ред, никой не пита искаш ли сега да се случи или не. Освен, когато сам я избереш. Всички натам сме се запътили. Дали утре или след 50 години, случва се. Толкова е кратко всичко и толкова бързо идва смъртта. Мисля си често за нея. Не ме плаши. Понякога дори я искам. Плаши ме начина, по който ще ми се случи, но това, че така или иначе това ни е края, не ме плаши. Опитвам се философски да приемам смъртта на любимите ми хора, но не винаги се получава. Липсват! Искам само да изживея живота си така, че да съм полезна на околните. Искам да нямам недовършена работа, когато ми дойде часът.
Изображение
This is not the end,my only friend!I hope I´ll see you again!!!
Потребителски аватар
Дидо
Регистриран
Регистриран: чет май 13, 2010 18:50

Мнение от Дидо »

Винаги съм казвал, че любовта не съществува и,че това по-скоро това кеото хората си мислят е по-скоро много силна привързаност и симпатия към някой.Иначе самото понятие "любов" е измислено от хората с власт за да манипулират бедните и наивните. :!:
Потребителски аватар
kim75
Академик
Академик
Регистриран: чет май 08, 2008 01:35

Мнение от kim75 »

Любовта има много измерения, Дидо. Не ми казвай, че не обичаш никого. ;)
Изображение
This is not the end,my only friend!I hope I´ll see you again!!!
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”