Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

"За" и "Против" джамия в София

Барометър на общественото мнение :) .

"За" и "Против" джамия в София

1. За
9
14%
2. Против
52
79%
3. Нямам мнение
3
5%
4. Не мога да преценя
2
3%

Общо гласове: 66

Потребителски аватар
kibo
Почетен член
Почетен член
Регистриран: ср дек 03, 2008 19:34

Re: "За" и "Против" джамия в София

Мнение от kibo »

Те тука :thefinger: има две джамии - да си изберат която искат.
Прочетено: 1246 пъти
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

:toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
satanasko
Начинаещ
Регистриран: пет сеп 12, 2008 18:23

Мнение от satanasko »

Против, където и да е в България.
ATAKA!!
Потребителски аватар
pasinet
Лъч усмивка
Лъч усмивка
Регистриран: пон апр 14, 2008 18:47
Контакти:

Мнение от pasinet »

Против съм изобщо за България.
Няма нито едно напълно грешно нещо на този свят - дори един спрял часовник е верен два пъти в денонощието.
Потребителски аватар
cvete_78
Цветна усмивка
Цветна усмивка
Регистриран: чет авг 21, 2008 18:52

Мнение от cvete_78 »

Надявам се да бъда правилно разбрана.Аз попринцип,съм за това всеки да изповядва вярата на дедите си ,както в Истамбул има православни храмове.В градовете зад граница на всеки му се иска да има и българска църква.Аз съм пртив фундаменталисти и всякакви там други луди ,но нека не забравяме че ние 5 века сме се борили да не ни пречат да изповядваме вярата си .Тази вечер в новините слушах легенда за байрама и трябва ди ви кажа,че и в нашата религия има абсолютно същата притча.Така,че аз уважавам правото на всеки да посещава храм на религията която си е избрал.
Защо е толкова трудно просто да се обичаме?Изображение
Живите затварят очите на мъртвите,а мъртвите отварят очите на живите./Й.Радичков/
Изображение
maisky sniag
Регистриран
Регистриран: вт май 27, 2008 07:58

Мнение от maisky sniag »

Твърдо против!!!
не,че не уважам различните вероизповедания,но и аз съм против да ни се натрапват.
Само защото в един или два дни в годината съществуващите в София джамии не могат да поберат желаещите да влязат не е повод да се строи джамия,като искат да влязат -по провинцията е пълно с джамии.
kim75 написа:......Май никога няма да доживеем времената на религиозна толерантност. :-k
Изобщо не съм съграсна с теб!!!
Толкова сме толерантни в момента,че чак не мога да си представя какви ще са тези "времена на религиозна толерантност" за които говориш.
*Има ли столица в която джамията да е цетнъра....и да е снабдена с доста мощни високоговорители????
*Има ли страна където "екскурзиянти" да решават кой ще управлява????
*Има ли страна в която има градове където,ако не говориш турски не те наемат на работа в държавната администрация???
И ОЩЕ И ОЩЕ.....
Ако си неспособен да се отдадеш на сто процента, приготви се за разочарования.
Потребителски аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола
Регистриран: чет авг 23, 2007 12:21

Мнение от Ми_ми »

maisky sniag написа:Твърдо против!!!
не,че не уважам различните вероизповедания,но и аз съм против да ни се натрапват.
Само защото в един или два дни в годината съществуващите в София джамии не могат да поберат желаещите да влязат не е повод да се строи джамия,като искат да влязат -по провинцията е пълно с джамии.
kim75 написа:......Май никога няма да доживеем времената на религиозна толерантност. :-k
Изобщо не съм съграсна с теб!!!
Толкова сме толерантни в момента,че чак не мога да си представя какви ще са тези "времена на религиозна толерантност" за които говориш.
*Има ли столица в която джамията да е цетнъра....и да е снабдена с доста мощни високоговорители????
*Има ли страна където "екскурзиянти" да решават кой ще управлява????
*Има ли страна в която има градове където,ако не говориш турски не те наемат на работа в държавната администрация???
И ОЩЕ И ОЩЕ.....
:clap: :clap: :clap: Категорично подкрепям това!

" Заговори, че да те видя." - Сократ

Ivan0v
Машина
Машина
Регистриран: съб дек 15, 2007 17:48

Мнение от Ivan0v »

Аз съм против всякакви джамии на територията на Р.България.
Потребителски аватар
Kpuc
Тигърчо
Тигърчо
Регистриран: съб ное 24, 2007 10:20

Мнение от Kpuc »

Днес чета във вестника, че в Париж протестират против засиления строеж на джамии и мюсюлмански културни центрове. Линк
:обичам камината:
Ivan0v
Машина
Машина
Регистриран: съб дек 15, 2007 17:48

Мнение от Ivan0v »

cvete_78 написа:Тази вечер в новините слушах легенда за байрама и трябва ди ви кажа,че и в нашата религия има абсолютно същата притча.Така,че аз уважавам правото на всеки да посещава храм на религията която си е избрал.
Корана и Библията са почти идентични, по-скоро тълкуванието е различно при нас и мюсюлманите.
beatriz
Регистриран
Регистриран: чет фев 05, 2009 22:08

Мнение от beatriz »

Против
Потребителски аватар
abadonka
Ветеран
Ветеран
Регистриран: ср окт 22, 2008 01:06
Контакти:

Мнение от abadonka »

Преди много години, още през турско робство, в турлашко село имало джамия.Един син,който не можел да мигне от виковете на мюезина,се оплаквал на баща си.
-Трай,сине,ще му дойде от Бога.-отговарял бащата.
Един ден синът не изтраял,качил се на минарето,хванал мюезина за крака и го катурнал.
Разчуло се,че турчинът е умрял и бащата казал:
-Видя ли,сине,дойде му от Бога!
А синът тихо си мърморел:
-От Бога,от Бога,ако не го бех фанал за нога!
Потребителски аватар
РИЖКА
Регистриран
Регистриран: съб фев 21, 2009 15:39

Мнение от РИЖКА »

ПРОТИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :snorting:
Артур
Начинаещ
Регистриран: нед фев 15, 2009 22:53

Мнение от Артур »

cvete_78 написа:Надявам се да бъда правилно разбрана.Аз попринцип,съм за това всеки да изповядва вярата на дедите си ,както в Истамбул има православни храмове.В градовете зад граница на всеки му се иска да има и българска църква.Аз съм пртив фундаменталисти и всякакви там други луди ,но нека не забравяме че ние 5 века сме се борили да не ни пречат да изповядваме вярата си .Тази вечер в новините слушах легенда за байрама и трябва ди ви кажа,че и в нашата религия има абсолютно същата притча.Така,че аз уважавам правото на всеки да посещава храм на религията която си е избрал.
Цвете, аз разсъждавам като теб, но в конкретния случай съм против. Броя на храмовете и техния капацитет трябва да е съобразен с броя на изповядващите съответната религия, още повече , че в случая става дума за религия, противоречаща на ценностите на основното население. Започвам да си мисля, че чрез джамиите, турците маркират територия така, както кучето, чрез препикаването й. Не ми харесва да препикават родината ми.
Християнство и ислям наистина имат общи неща, но се различават по един фундаментален въпрос. Християнството ни учи да обичаме ближния си, без да се интересува каква религия изповядва той.
Исляма учи да да се избиват неверниците( в случая такива, като нас), а жените и децата им да се привеждат в робство. И това е така наречения традиционен ислям.
moniku
Доктор
Доктор
Регистриран: пет авг 01, 2008 11:54

Мнение от moniku »

Започвам да си мисля, че чрез джамиите, турците маркират територия така, както кучето, чрез препикаването й. Не ми харесва да препикават родината ми.

От мен-мам.. им....
Последна промяна от moniku на пет мар 13, 2009 09:06, променено общо 1 път.
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Анкети”