Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
"За" и "Против" джамия в София
Re: "За" и "Против" джамия в София
Те тука :thefinger: има две джамии - да си изберат която искат.
Прочетено: 1245 пъти
- pasinet
- Лъч усмивка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 18:47
- Контакти:
Против съм изобщо за България.
Няма нито едно напълно грешно нещо на този свят - дори един спрял часовник е верен два пъти в денонощието.
- cvete_78
- Цветна усмивка
- Регистриран: чет авг 21, 2008 18:52
Надявам се да бъда правилно разбрана.Аз попринцип,съм за това всеки да изповядва вярата на дедите си ,както в Истамбул има православни храмове.В градовете зад граница на всеки му се иска да има и българска църква.Аз съм пртив фундаменталисти и всякакви там други луди ,но нека не забравяме че ние 5 века сме се борили да не ни пречат да изповядваме вярата си .Тази вечер в новините слушах легенда за байрама и трябва ди ви кажа,че и в нашата религия има абсолютно същата притча.Така,че аз уважавам правото на всеки да посещава храм на религията която си е избрал.
Защо е толкова трудно просто да се обичаме?
Живите затварят очите на мъртвите,а мъртвите отварят очите на живите./Й.Радичков/

Живите затварят очите на мъртвите,а мъртвите отварят очите на живите./Й.Радичков/
-
- Регистриран
- Регистриран: вт май 27, 2008 07:58
Твърдо против!!!
не,че не уважам различните вероизповедания,но и аз съм против да ни се натрапват.
Само защото в един или два дни в годината съществуващите в София джамии не могат да поберат желаещите да влязат не е повод да се строи джамия,като искат да влязат -по провинцията е пълно с джамии.
Толкова сме толерантни в момента,че чак не мога да си представя какви ще са тези "времена на религиозна толерантност" за които говориш.
*Има ли столица в която джамията да е цетнъра....и да е снабдена с доста мощни високоговорители????
*Има ли страна където "екскурзиянти" да решават кой ще управлява????
*Има ли страна в която има градове където,ако не говориш турски не те наемат на работа в държавната администрация???
И ОЩЕ И ОЩЕ.....
не,че не уважам различните вероизповедания,но и аз съм против да ни се натрапват.
Само защото в един или два дни в годината съществуващите в София джамии не могат да поберат желаещите да влязат не е повод да се строи джамия,като искат да влязат -по провинцията е пълно с джамии.
Изобщо не съм съграсна с теб!!!kim75 написа:......Май никога няма да доживеем времената на религиозна толерантност.
Толкова сме толерантни в момента,че чак не мога да си представя какви ще са тези "времена на религиозна толерантност" за които говориш.
*Има ли столица в която джамията да е цетнъра....и да е снабдена с доста мощни високоговорители????
*Има ли страна в която има градове където,ако не говориш турски не те наемат на работа в държавната администрация???
И ОЩЕ И ОЩЕ.....
Ако си неспособен да се отдадеш на сто процента, приготви се за разочарования.
- Ми_ми
- Адвокат на Дявола
- Регистриран: чет авг 23, 2007 12:21
maisky sniag написа:Твърдо против!!!
Изобщо не съм съграсна с теб!!!kim75 написа:......Май никога няма да доживеем времената на религиозна толерантност.
И ОЩЕ И ОЩЕ.....

" Заговори, че да те видя." - Сократ
Аз съм против всякакви джамии на територията на Р.България.
Корана и Библията са почти идентични, по-скоро тълкуванието е различно при нас и мюсюлманите.cvete_78 написа:Тази вечер в новините слушах легенда за байрама и трябва ди ви кажа,че и в нашата религия има абсолютно същата притча.Така,че аз уважавам правото на всеки да посещава храм на религията която си е избрал.
Преди много години, още през турско робство, в турлашко село имало джамия.Един син,който не можел да мигне от виковете на мюезина,се оплаквал на баща си.
-Трай,сине,ще му дойде от Бога.-отговарял бащата.
Един ден синът не изтраял,качил се на минарето,хванал мюезина за крака и го катурнал.
Разчуло се,че турчинът е умрял и бащата казал:
-Видя ли,сине,дойде му от Бога!
А синът тихо си мърморел:
-От Бога,от Бога,ако не го бех фанал за нога!
-Трай,сине,ще му дойде от Бога.-отговарял бащата.
Един ден синът не изтраял,качил се на минарето,хванал мюезина за крака и го катурнал.
Разчуло се,че турчинът е умрял и бащата казал:
-Видя ли,сине,дойде му от Бога!
А синът тихо си мърморел:
-От Бога,от Бога,ако не го бех фанал за нога!
ПРОТИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Цвете, аз разсъждавам като теб, но в конкретния случай съм против. Броя на храмовете и техния капацитет трябва да е съобразен с броя на изповядващите съответната религия, още повече , че в случая става дума за религия, противоречаща на ценностите на основното население. Започвам да си мисля, че чрез джамиите, турците маркират територия така, както кучето, чрез препикаването й. Не ми харесва да препикават родината ми.cvete_78 написа:Надявам се да бъда правилно разбрана.Аз попринцип,съм за това всеки да изповядва вярата на дедите си ,както в Истамбул има православни храмове.В градовете зад граница на всеки му се иска да има и българска църква.Аз съм пртив фундаменталисти и всякакви там други луди ,но нека не забравяме че ние 5 века сме се борили да не ни пречат да изповядваме вярата си .Тази вечер в новините слушах легенда за байрама и трябва ди ви кажа,че и в нашата религия има абсолютно същата притча.Така,че аз уважавам правото на всеки да посещава храм на религията която си е избрал.
Християнство и ислям наистина имат общи неща, но се различават по един фундаментален въпрос. Християнството ни учи да обичаме ближния си, без да се интересува каква религия изповядва той.
Исляма учи да да се избиват неверниците( в случая такива, като нас), а жените и децата им да се привеждат в робство. И това е така наречения традиционен ислям.
Започвам да си мисля, че чрез джамиите, турците маркират територия така, както кучето, чрез препикаването й. Не ми харесва да препикават родината ми.
От мен-мам.. им....
От мен-мам.. им....
Последна промяна от moniku на пет мар 13, 2009 09:06, променено общо 1 път.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
"Спаси София" против закриването на нощния градски транспорт в София
от Mozo » ср яну 08, 2025 12:54 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 77 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo