Най-новият софтуер невинаги е най-добрият. Добър пример за това са Плазма 6, pipewire, wayland... Докато стар софтуер означава повече изчистени бъгове и по-малко проблеми за крайния потребител. Ако нещо работи, не го бараш, независимо на колко години е.
Новите драйвъри на енвидия за линукс (от 565 нагоре) като са нови, да не би да са читави? Форумите на енвидия са пълни с теми от рода на "драйвърът не стартира след приспиване и събуждане на системата" и др. все свързани с управлението на захранването. Ти твоя комп не го спираш или приспиваш, ама има много хора, които го правят. Аз също. Приспивам го заради един бъг в чиповете на AsRock от 10 години насам. И от драйвър 565 нагоре, като събудиш компа, получаваш един черен екран с курсор в средата, защото великият нов софтуер е фрашкан с бъгове и трябва да мислиш workarounds, за да оправиш това, което енвидия са осрали с внедряването на DRM простотията и с предварително зареждане на драйвъра още преди да е тръгнало ядрото на ОС. И затова вече почти 1 година си карам с драйвър 555.58. Игрите вървят на пушка, събуждам и приспивам без проблем, няма DRM modeset простотии... А ония с най-новите драйвъри вечно нещо ръчкат и губят цял ден да оправят бакиите на енвидия.
Така че ти си плюй по стария софтуер, колкото искаш, все ми е едно. Докато старият софтуер работи така, както очаквам и както съм свикнал, ще го ползвам, ако ще и 50 години да минат.