Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: Линукс лафче
Не знам, като те чете човек и ще си каже, че използваме ебаси трошливата операционна система. Аз проблеми с ъпдейти не съм имал от години. Ни с флатпаци, ни със снапове, ни със системни пакети 
Прочетено: 534889 пъти

Говорим за баби, истински баби, много много истински баби...
Офтопик:
Селски, Начо Селски.
Не знаех, че mousepad "помни дълго" с каква кодировка е отворил даден файл. Е, до "замитане" по системата. Или докато не отвори 21 файла и "забрави" за първия (ако със стандартната настройка - 20).
Ще рестартирам за да съм сигурен как е "след рестарт".
Очакваното - щом няма "почистване на непотребни файлове".
Гадюха - и след повече от 21 файла си помни. За мен е това е новост. Или пък ще рече, че чистя по-често от необходимото.
Ще рестартирам за да съм сигурен как е "след рестарт".

Гадюха - и след повече от 21 файла си помни. За мен е това е новост. Или пък ще рече, че чистя по-често от необходимото.
Селски, Начо Селски.
- Fernando Sucre
- Почетен член
- Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56
Не знам, обаче помни и на каква част от файла последно е бил маркера. Много добре изпипана програма!бат-начо написа: ↑пон фев 10, 2025 16:00Не знаех, че mousepad "помни дълго" с каква кодировка е отворил даден файл. Е, до "замитане" по системата. Или докато не отвори 21 файла и "забрави" за първия (ако със стандартната настройка - 20).
Ще рестартирам за да съм сигурен как е "след рестарт".![]()
Не трябва никога да има проблем с ъпдейтите или да губи графика. Това е много, много, ама наистина много различно от това ОС да е стабилна, да не се чупи и пакетната система да работи безупречно. Последните три ги имаме от 15-20 години и работят. Свястно и идиото-устойчиво обновяване през графиката не сме имали никога.
Което си е парадокс, защото комерсиалките не са сборили и първите три точки, а проблеми с всякакво обновяване все още не са рядкост. Но не бива да се лежи на стари лаври, вечно.

Точно!
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Ха, оказа се, че графичният интерфейс не брои правилно:

А според скрипта:
Откъде ги изкопа тия 196 файла - никой не знае. 

А според скрипта:
Код: Избери всички
[rado@arch]: ~>$ clicount
Общият брой на alias-ите е: 282 броя.
Общият брой на скриптовете в '/B/CLI/SCRIPTS' е: 160 файла.

- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
И немо не е. То е бъгаво до небесата, затова отдавна започнах да използвам PCManFM. Дори и да е бъг някакъв това, ще продължавам да го ползвам.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Все повече хора се удивляват:
А един е напълно прав и казва това, което казвам от години на Windows потребителите:

А един е напълно прав и казва това, което казвам от години на Windows потребителите:
Наистина не мога да разбера как нещо толкова добро е на върха на пръстите ти абсолютно безплатно и ти продължаваш да използваш Windows. Mind blowing.It's funny what you think is normal when you don't know any better.
I switched from Windows 11 to Fedora one month ago and the difference between the shut down times is remarkable. On Windows 11, it would take what felt like 40 seconds to shut down; on Fedora, when I click power off, the computer turns off instantly.
When you're in the Microsoft prison, you think it's normal for a computer to take that long to shut down.

- Fernando Sucre
- Почетен член
Първото ми подозрение - имаш директории в директорията „SCRIPTS“. Не му виждам броя на директориите на това, което ползваш, така предполагам че става дума за „objects“, а не за файлове и съответно е преведено не съвсем правилно. При конкурентите има изрично казано, колко файла, колко директории. Не се знае и тоя скрипт/програма, която ползваш, колко правилно брои. Може и някакво разминаване да е, ако някои от скриптовете са разделени в повече от един файла. Та ти е малко мъглява ситуацията.Валсо написа: ↑вт фев 11, 2025 02:29Ха, оказа се, че графичният интерфейс не брои правилно:
А според скрипта:
Откъде ги изкопа тия 196 файла - никой не знае.Код: Избери всички
[rado@arch]: ~>$ clicount Общият брой на alias-ите е: 282 броя. Общият брой на скриптовете в '/B/CLI/SCRIPTS' е: 160 файла.
![]()

- Fernando Sucre
- Почетен член
Инерцията е царица.

Плюс това, не бих се захванал колко бързо гаси. В зависимост от фазата на луната и колко зле са направени рецептите, „systemD“ така може да забие, че не 40, а 1900 секунди не ти мърдат. Просто в 99,999% това не се случва.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Е, не говорим само за гасене и пускане - общите впечатления са добри, като например колко много персонализация позволява, как нищо не се настройва и всичко си върви, колко е бърз и като цяло всички са учудени, че всъщност не е никак зле и е доста по-добре от Windows. Само трябва да опиташ, иначе няма как да разбереш.

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1334 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4177 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 316 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5135 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4520 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-