Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Програми за качване на книги на Киндъл

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Re: Програми за качване на книги на Киндъл

Мнение от Mouse »

Забравих да ви споделя май, дано не се повтарям ..... ама нали преди да занеса лаптопа за смяна на клавиатурата минах през сервиза на Амазон Киндъл. Той е на киломенър от Админ.бг. Оставих двата стари с идеята да направят от тях един. И какво се оказа. Обаждат ми се след около седмица, за да ми кажат че и двата си работят нормално. Като обясних че замлъкнаха, ме попитаха защо първо не съм ги рестартирала :shock: Щок, дори не знаех, че имат опция за рестартиране. Та сега имам три :banghead: :banghead:
Ама свикнах с новия и подсветката, удобство си е. А и си качвам книгите по същия начин, както при старите. С Калибрето \:D/
Прочетено: 7900 пъти
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Да, подсветката си е хубаво нещо, малко хаби ток, но се преживява. :headbang:
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56

Мнение от Fernando Sucre »

Mouse написа:
пет ное 01, 2024 08:10
Забравих да ви споделя май, дано не се повтарям ..... ама нали преди да занеса лаптопа за смяна на клавиатурата минах през сервиза на Амазон Киндъл. Той е на киломенър от Админ.бг. Оставих двата стари с идеята да направят от тях един. И какво се оказа. Обаждат ми се след около седмица, за да ми кажат че и двата си работят нормално. Като обясних че замлъкнаха, ме попитаха защо първо не съм ги рестартирала :shock: Щок, дори не знаех, че имат опция за рестартиране. Та сега имам три :banghead: :banghead:
Ама свикнах с новия и подсветката, удобство си е. А и си качвам книгите по същия начин, както при старите. С Калибрето \:D/
Да, това е малко кофти, дето не си знаела.
Само да кажа - и при телевизорите е същото. Защото се забравя и понякога блокират дотолкова, та човек си мили че са сдали багажа. Разбира се, обикновено „Енергото“ се грижи да няма такива проблеми, но съм длъжен да спомена. :lol:

бат-начо написа:
пет ное 01, 2024 09:45
Да, подсветката си е хубаво нещо, малко хаби ток, но се преживява. :headbang:
Като цяло е много готино, защото можеш да четеш на тъмно с едно устройство.

Но ако случайно нямате подсветка, да отбележа че не всичко с подсветката е толкова „супер“. Принципно, ако има подсветка и тъч, това води до надебеляване на екрана, заради мембраната отпред. И съответно стават малко по-мътни. Това им е едно от предимствата на дъртите киндъли - по ясно се чете на тях и са по-секси, като цяло, дори и само заради екрана. Вторият голям минус е че ако работи подсветката, изморяват почти толкова, колкото и сполучлив iPad. А таблетите рисуват 10 пъти по-добре цветното съдържание и PDF-ите не са проблем. Така че няма причина да съжалявате в нито единия случай. Ако нямате устройство с подсветка, определено не си заслужава да сменяте само заради това. По мое мнение.
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Fernando Sucre написа:
съб ное 02, 2024 12:21

Но ако случайно нямате подсветка, да отбележа че не всичко с подсветката е толкова „супер“. Принципно, ако има подсветка и тъч, това води до надебеляване на екрана, заради мембраната отпред. И съответно стават малко по-мътни. Това им е едно от предимствата на дъртите киндъли - по ясно се чете на тях и са по-секси, като цяло, дори и само заради екрана. Вторият голям минус е че ако работи подсветката, изморяват почти толкова, колкото и сполучлив iPad. А таблетите рисуват 10 пъти по-добре цветното съдържание и PDF-ите не са проблем. Така че няма причина да съжалявате в нито единия случай. Ако нямате устройство с подсветка, определено не си заслужава да сменяте само заради това. По мое мнение.
Това не го разбрах :???: Ясно се чете на новия с подсветката. Според мен, дори си направих труда да пробвам, май е все едно със стария. Колкото до удобство, старите са по-удобни за хващане защото имат доста рамка около екрана. Ама и това се оказа въпрос на навик. Старите ми стоят, а си чета от новия (дето уж не го харесвах и мрънках, по подразбиране естествено :toothy10: )
Сега видях, че на новия има опция "рестарт", но търсих на стария - никъде няма такова нещо. Когато ги попитах тези от сервиза се оказа, че се рестартирал като задържи копчето за пускане и спиране отдолу няколко минути :shock: Е, за това и боб да хвърлях нямаше да се сетя :mrgreen:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Сега се сетих да попитам. Къде се рестартира телевизор Fernando Sucre ?
Питам защото моят преди няколко месеца угасна и до тук. Тъй като имам застраховка ме накараха да го пакетирам и да го дам на куриерска фирма, която да го занесе на "доверен" техен сервиз. Пакетирах го яко, ама наистина яко. Увит с картони, балоното фолио, облепен с една гадна тъмнокафява лепенка. Обадиха ми се ог сервиза да ме титат защо и какво не му работи тъй като го изпробвали и си работел (пак същия номер). Върнаха ми го запечатан и увит по същия начин. Само отдолу леко са разпечатали и отново завили. После ми дойде sms, че застрахователят трябвало да плати 182 лв. за ремонта, а самите техници ми казаха, че нищо му нямало. А уж "доверен" сервиз, но са си взели лептата от застрахователя за .... нищо демек.
Та за това питам. При мен често спира тока и може да се повтори въртележката.
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Оставяш го без ток за известно време, да речем 24 часа и го пускаш пак. Очевидно така е станало с този телевизор.
Изображение
Потребителски аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56

Мнение от Fernando Sucre »

Mouse написа:
съб ное 02, 2024 19:33
Сега се сетих да попитам. Къде се рестартира телевизор Fernando Sucre ?
.....
Mozo написа:
съб ное 02, 2024 20:26
Оставяш го без ток за известно време, да речем 24 часа и го пускаш пак. Очевидно така е станало с този телевизор.
Точно както ти е казал Mozo.
Mouse написа:
съб ное 02, 2024 19:20
.....
Това не го разбрах :???: Ясно се чете на новия с подсветката. Според мен, дори си направих труда да пробвам, май е все едно със стария.....
Той ясно се чете, но има разлика, ако се загледаш внимателно. ;)
Просто няма как да го направят да се осветява отстрани, съвсем без никакви жертви.
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Mozo написа:
съб ное 02, 2024 20:26
Благодаря Мозо :гуш: :гуш: :гуш:
Fernando Sucre написа:
нед ное 03, 2024 10:47
Той ясно се чете, но има разлика, ако се загледаш внимателно. ;)
Просто няма как да го направят да се осветява отстрани, съвсем без никакви жертви.
Благодаря Fernando Sucre :гуш: :гуш: :гуш:
Плъхолюбител
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”