Виж, заглавия като Uncharted сериите и Last of Us трябва да се изиграят, но само заради историята. И Co-op на Portal за PS.

Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Да, може би донякъде е тормоз.
Батерията пада бързо не от вифито, а от високата яркост. Намали му яркостта на 5-10% и ще играеш 8 чàса без прекъсване.tmp_ZMx2fK6aL4 написа: ↑пет апр 29, 2022 15:47Да, може би донякъде е тормоз.
Но пък как виждаш да си се разпльошкал във фотьойл пред телевизора и да ползваш мишка и клавиатура?
Иначе и сега PC игрите от Steam си вървят на смартфона с wireless мишка и клавиатура вързани през OTG.
Проблемът е другаде - трябва да са bluetooth, защото иначе не можеш да включиш смартфона към зарядно поради OTG-то и батерията му пада бързо заради интензивното ползване на WiFi.
Бъркаш се, WiFi-to топи батерията с по-бесни темпове от ярък екран.
В продължение на бенчмаркването на тази игра в различни ситуации и конфигурации.tmp_ZMx2fK6aL4 написа: ↑съб апр 23, 2022 10:28SS3 бенчмарк - продължение.
Взех, че направих същия тест за SS3 на абсолютно същата карта но през Void. Получиха се по-високи резултати, отколкото беше в Windows 11 в горния пост.
Затова и повторих теста пак с Windows 11, като му спрях всички добавени от мен сървиси, както и всички нерелевантни за гейминг дейности сървиси.
Окончателни реултати:
Void Linux - NVidia 510.60 driver, 7 останали сървисa
FPS (avg) = 72
FPS (min) = 54
FPS (max) = 121
Windows 11 - NVidia 496.49 driver, 25+ останали сървиса
FPS (avg) = 80
FPS (min) = 59
FPS (max) = 130
И в двата случая SS3 върви много гладко, никакви накъсвания, а ако го няма FPS индикаторът, разлика въобще не може и да се направи.
Но, Дяволът е в детайлите. Потвърждава ми се мнението, че Windows оптимизиран откъм изключени излишни сървиси се представя, макар и незначително, но по-добре от Linux за една и съща натив игра под съответната OS. Дали причината е портът на играта Windows-->Linux, или качеството на NVidia драйверите под 2те OS, или пък микс от двата фактора - може да се гадае. По-навътре не смятам да навлизам.
Заключение: За една и съща native игра, Linux се представя по-добре от Windows 11 за масовия геймър и невеж да си оптимизира Уиндоуса. При внимателна оптимизация на Уиндоус и изключване на купищата излишни сървиси (аз поне 15 изключих), Уиндоус гейминг пърфърмънса е малко по-добър от Линукс гейминг пърформанса.
Хм, Flatpak, много добре.tmp_ZMx2fK6aL4 написа: ↑пет май 20, 2022 12:38.....
Този път за абсолютно същата карта и място - бенчмарк на Devuan.
Но през Steam flatpak, защото Steam e изхвърлен от Devuan, и едва ли ще се върне повече на ниво дистро.
Затова пък Devuan работи безпроблемно с flatpak при своите systemd-free init системи.
.....
Мислех да я пробвам, ама с тази снимка ме загубиха като играч още преди да съм я пробвал.Mozo написа: ↑пет юни 10, 2022 22:37Разработчиците на играта Phasmophobia замениха изцяло системата си за разпознаване на гласове, за да си осигурят съвместимост с Linux и Steam Deck:
https://store.steampowered.com/news/app ... 6952592740