Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Геймърски случайни неща

Светът на хардкор геймърите!
Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор
Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Re: Геймърски случайни неща

Мнение от beggginer »

FPS с gamepad си е тормоз..

Виж, заглавия като Uncharted сериите и Last of Us трябва да се изиграят, но само заради историята. И Co-op на Portal за PS. :salute:
Прочетено: 8444 пъти
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

beggginer написа:
пет апр 29, 2022 09:31
Last of Us трябва да се изиграят, но само заради историята. И Co-op на Portal за PS. :salute:
От догодина ще има и сериал по играта.
https://www.imdb.com/title/tt3581920/
Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор
Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от beggginer »

То и по Uncharted направиха филм. Изглежда много тъп. :lol:
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
Потребителски аватар
tmp_ZMx2fK6aL4
Ветеран
Ветеран
Регистриран: пон фев 21, 2022 15:29

Мнение от tmp_ZMx2fK6aL4 »

beggginer написа:
Да, може би донякъде е тормоз.
Но пък как виждаш да си се разпльошкал във фотьойл пред телевизора и да ползваш мишка и клавиатура?

Иначе и сега PC игрите от Steam си вървят на смартфона с wireless мишка и клавиатура вързани през OTG.
Проблемът е другаде - трябва да са bluetooth, защото иначе не можеш да включиш смартфона към зарядно поради OTG-то и батерията му пада бързо заради интензивното ползване на WiFi.
Hardware: Windows 11 Incompatible Certified!
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

tmp_ZMx2fK6aL4 написа:
пет апр 29, 2022 15:47
beggginer написа:
Да, може би донякъде е тормоз.
Но пък как виждаш да си се разпльошкал във фотьойл пред телевизора и да ползваш мишка и клавиатура?

Иначе и сега PC игрите от Steam си вървят на смартфона с wireless мишка и клавиатура вързани през OTG.
Проблемът е другаде - трябва да са bluetooth, защото иначе не можеш да включиш смартфона към зарядно поради OTG-то и батерията му пада бързо заради интензивното ползване на WiFi.
Батерията пада бързо не от вифито, а от високата яркост. Намали му яркостта на 5-10% и ще играеш 8 чàса без прекъсване. :evil4: Аз на моя телефон му държа яркостта на такива нива (5-15%), когато съм на закрито, защото повече ми е прекалено ярко и дразнещо очите. Миналата година, като пътувах до морето с приятели, цяла нощ играх на телефона във влака, защото не ми се спеше. Като се качих във влака, батерията беше на 86%. Като пристигнахме в Бургас сутринта, беше паднала на 52%. 34% за 7 чàса нон-стоп цъкане на игри при 10% яркост. А телефонът не е нещо кой знае какво - бюджетен модел на Шиоми - Редми 9.
Потребителски аватар
tmp_ZMx2fK6aL4
Ветеран
Ветеран

Валсо написа:
пет апр 29, 2022 16:02

Батерията пада бързо не от вифито, а от високата яркост. Намали му яркостта на 5-10% и ще играеш 8 чàса без прекъсване. :evil4:
Бъркаш се, WiFi-to топи батерията с по-бесни темпове от ярък екран.
Изображение

Как си представяш батерията при 12 GB/час доунлоуд към смарфона + 12 GB/час ъплоуд от смарфона към телевизора?

Между-другото, ако някой се интересува, Destiny 2 върви перфектно на Stadia на PC под Linux и MSEdge/Chrome. При Stadia даже и стартът на играта е почти мигновен и няма чакане по GeForce опашки O:)
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

При Санцуг може и да пада така, но при Шиоми кара дълго при ниска яркост, а още повече при изключен екран. Понякога гледам телевизия на телефона през домашното вифи, веднъж гледах 4 чàса и половина и батерията загуби едва 18%. Защото не вифито ти хаби батерията, а броят на светещите пиксели. И колкото е по-ниска яркостта, толкова по-малко пиксели блестят ярко, съответно и по-малко ток се ползва. Има клипове в тубата да се образоваш малко по въпроса Че то ако вифито хабеше батерията, нямаше да мога да слушам радио на телефона нон-стоп в продължение на седмица. Лягам, ставам, радиото свири. :lol: Друг е въпросът, ако вифи приемникът на твоя телефон е някакъв архаичен.
Потребителски аватар
tmp_ZMx2fK6aL4
Ветеран
Ветеран

tmp_ZMx2fK6aL4 написа:
съб апр 23, 2022 10:28
SS3 бенчмарк - продължение.

Взех, че направих същия тест за SS3 на абсолютно същата карта но през Void. Получиха се по-високи резултати, отколкото беше в Windows 11 в горния пост.
Затова и повторих теста пак с Windows 11, като му спрях всички добавени от мен сървиси, както и всички нерелевантни за гейминг дейности сървиси.

Окончателни реултати:

Void Linux - NVidia 510.60 driver, 7 останали сървисa
FPS (avg) = 72
FPS (min) = 54
FPS (max) = 121

Windows 11 - NVidia 496.49 driver, 25+ останали сървиса
FPS (avg) = 80
FPS (min) = 59
FPS (max) = 130

И в двата случая SS3 върви много гладко, никакви накъсвания, а ако го няма FPS индикаторът, разлика въобще не може и да се направи.
Но, Дяволът е в детайлите. Потвърждава ми се мнението, че Windows оптимизиран откъм изключени излишни сървиси се представя, макар и незначително, но по-добре от Linux за една и съща натив игра под съответната OS. Дали причината е портът на играта Windows-->Linux, или качеството на NVidia драйверите под 2те OS, или пък микс от двата фактора - може да се гадае. По-навътре не смятам да навлизам.

Заключение: За една и съща native игра, Linux се представя по-добре от Windows 11 за масовия геймър и невеж да си оптимизира Уиндоуса. При внимателна оптимизация на Уиндоус и изключване на купищата излишни сървиси (аз поне 15 изключих), Уиндоус гейминг пърфърмънса е малко по-добър от Линукс гейминг пърформанса.
В продължение на бенчмаркването на тази игра в различни ситуации и конфигурации.

Този път за абсолютно същата карта и място - бенчмарк на Devuan.
Но през Steam flatpak, защото Steam e изхвърлен от Devuan, и едва ли ще се върне повече на ниво дистро.
Затова пък Devuan работи безпроблемно с flatpak при своите systemd-free init системи.

Инсталацията на Steam flatpak - 1200 MB доунлоуд на необходимото обкръжение, плюс 360 МБ от Steam за ъпдейт в последствие.

И резултатите,
Devuan - Flatpak 1.12, Nvidia 460.91, Steam 1.074:
FPS(avg) = 65
FPS(min) = 48
FPS(max) = 115

Играта върви гладко, няма лагове и накъсвания.
И все пак показателите са малко по-ниски за същия хардуер в сравние с Void Linux и Windows 11.
Навярно влошаването се дължи на доста ниската към днешна дата версия на NVidia - 460.91.
Но пък това е и версията в Devuan по-принцип и отговаря на състоянието на самата ОС.

Определено положителната страна на Steam flatpak е, че не си затлачих ОС-а с каквито и да е 32-битови библиотеки, необходими за работа на Steam
Последна промяна от tmp_ZMx2fK6aL4 на пет май 20, 2022 15:48, променено общо 3 пъти.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Какъв е този драйвър 4.60 на енвидия? Да не говориш за 460?
Потребителски аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56

Мнение от Fernando Sucre »

tmp_ZMx2fK6aL4 написа:
пет май 20, 2022 12:38
.....
Този път за абсолютно същата карта и място - бенчмарк на Devuan.
Но през Steam flatpak, защото Steam e изхвърлен от Devuan, и едва ли ще се върне повече на ниво дистро.
Затова пък Devuan работи безпроблемно с flatpak при своите systemd-free init системи.
.....
Хм, Flatpak, много добре. :) Ако направят и AppImage още повече ще ми се вдигнат във вътрешния рейтинг.

Като знам как го разпространяват - още по-добре. :lol:
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

:toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
пет юни 10, 2022 22:37
Разработчиците на играта Phasmophobia замениха изцяло системата си за разпознаване на гласове, за да си осигурят съвместимост с Linux и Steam Deck:

https://store.steampowered.com/news/app ... 6952592740
Мислех да я пробвам, ама с тази снимка ме загубиха като играч още преди да съм я пробвал. :sick:

Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Престараваш се :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Нарича се "алергия към всичко религиозно", но както и да е. :roll:

Поствам един скрийншот на дискусия преди гъзолизците в Стийм да са ми изтрили коментара. :lol:

Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Всякакви игри”