Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор
Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Re: Вашият десктоп

Мнение от beggginer »

Както си отварям Гугъл плей оня ден, виждам невинна нотификация "Google is listening your microphone to improve services". Викам си, аз знам, ама за чем ми казват. Сигурно съм много мълчалив.
Прочетено: 319694 пъти
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

Днес не можем да се чуем в гугъл мийт-а, най-вероятно само те са слушали и са забравили да свържат и нас :lol:
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

beggginer написа:
вт юни 01, 2021 16:44
Както си отварям Гугъл плей оня ден, виждам невинна нотификация "Google is listening your microphone to improve services". Викам си, аз знам, ама за чем ми казват. Сигурно съм много мълчалив.
Такова съобщение съм виждал само от приложението на Фашистбук, никога от гугълските. То аз на всички приложения не съм дал разрешение за достъп до аудио и видео и сигурно затова не ми показват такива съобщения. Макар че като се замисля, с техния затворен код пак няма гаранция, че не слушат микрофона, въпреки забраната от потребителя.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

beggginer написа:
bvbfan написа:
вт юни 01, 2021 18:00
Днес не можем да се чуем в гугъл мийт-а, най-вероятно само те са слушали и са забравили да свържат и нас :lol:
:toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Офтопик:
bvbfan написа:
вт юни 01, 2021 16:08
бат-начо написа:
пон май 31, 2021 23:03
Ми то, казват, квантовите компове че счупят сите крипто валути (и не само тях), пък те, видиш ли, набират популярност... на кой да вереш.
"Казва ли ти някой.... пък и смее ли да попита човек" звучи много "вярно" в случая.
В България има комунисти, конспиратори и комунисти-конспиратори, кой от тях ти го каза :lol:
Квантовите компютри са изцяло нова архитектура, изцяло нова наука. Трябва специален език за програмиране, след това трябва поддръжка на файлова система и прочие. Т.е. тези които си мислят, че ще счупят блокчейна с brute force с технология, която още я няма, т.е. очакваш някой да пише скришно от всички - ок едва ли ще му стигне един живот. :lol: Това няма как да стане, когато се появи технологията ще имат всички, и тези които "хакват" и тези които ще бъдат хаквани. Така, че кодът ще бъде обновен и никой няма да счупи нищо. O:)
Гледах по Дискавъри какво ще се случи със Земата когато Луната се откъсне от нейната гравитация. Бях леко пийнал, беше късно, а трябваше да ставам рано, т.е. имаше всички предпоставки да го изгледам без да превключвам, даже и да им изледам рекламите, за да се образовам общокултурно.... Без да навлизам в подробности, изгледах го целия,... последното изречение, с което завършваше филма беше (перифразирано) "но доста години преди Луната да се откъсне от Земята Слънцето ще избухне и ще погълне и двете"....... Дори и далечно, далечно, далечно свързаните с направата на тоя филм точно в този момент са ги засърбели особенно настоятелно задните части....
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

beggginer написа:
Е ти не си ли забелязал? Говори си с някой за плочки за баня и след малко влез по сайтовете без adblock. Рекламите, които ще се заредят няма да те изненадат - плочки за баня. Преди това естествено не си търсил ръчно за подобни. :lol: True story.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Zeroadhesion написа:
ср юни 02, 2021 19:45
Е ти не си ли забелязал? Говори си с някой за плочки за баня и след малко влез по сайтовете без adblock. Рекламите, които ще се заредят няма да те изненадат - плочки за баня. Преди това естествено не си търсил ръчно за подобни. :lol: True story.
Става и с наличието на адблок + гугъл мапс. Днеска по-рано си говоря с приятели в дискорда и те казват да ходим да видим някакво ново заведение, като ми дават страницата му във фашистбук. Аз им казвам, че от 6 месеца не ползвам фашистбук и да ми дадат линк към уебсайта на заведението. Те ми го пращат в дискорд, аз влизам там, разглеждам, отивам на "контакти", за да видя къде се намира и направо затварям таба. Отварям гугъл мапс и тръгвам да пиша адреса, при което първото нещо в предложените резултати беше "Ул. Братя Миладинови 12" - адресът на заведението. И забележи - това е в браузъра с ОТВОРЕН КОД Хромиум, където нямало следене... :toothy10: :toothy10:
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

Пиши в google.com Бирстоп (без значение от браузъра) сега на телефона ти в chrome натисни върху търсачката - изненада показва ти какво си търсил :lol:
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

bvbfan написа:
ср юни 02, 2021 20:30
Пиши в google.com Бирстоп (без значение от браузъра) сега на телефона ти в chrome натисни върху търсачката - изненада показва ти какво си търсил :lol:
Това е, защото гугъл синхронизира търсенията в профила ти между компа и телефона. Ако си се логнал в гугъл от какъвто и да е браузър на компа и също така си със същия профил на телефона, ще ги синхронизира. Ако обаче изчистиш историята и кеша на телефона и се разлогнеш от профила ти, ще спре да синхронизира търсенията и на телефона и на компа ще имаш различни резултати и предложения за търсене. Това важи и за търсенията в Тубата.
kracode
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: ср май 22, 2019 08:53

Мнение от kracode »

За хората ,които си заравят главата в пясъка и си мислят ,че са се скрили нека да изгледат този филм The Social Dilemma 2020.
mint debian
Потребителски аватар
stany
Дарител
Дарител
Регистриран: пон окт 28, 2019 22:59

Мнение от stany »

Linux Mint Cinnamon 20.1 на лаптопа с лека заигравка с Conky.
Изображение
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Екстра е станало :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар