Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
Re: Линукс лафче
Много интересно видео за Librem 5
Прочетено: 536004 пъти

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Чудесно
Човекът си го каза направо - огромни компании като Apple и Google са налели милиони долари, за да успеят да направят мобилни системи, а тези няколко човека, с помощта на общността на отворения код успяха сами и с много по-малко пари. Вика - същата операционна система като на Librem Laptop - it's crazy
Linux единствен постигна конвергенция, въпреки налетите милиони в недоносчето Windows. Android и iOS въобще не ги коментираме.

А като видях терминала и се нааках от кеф

Човекът си го каза направо - огромни компании като Apple и Google са налели милиони долари, за да успеят да направят мобилни системи, а тези няколко човека, с помощта на общността на отворения код успяха сами и с много по-малко пари. Вика - същата операционна система като на Librem Laptop - it's crazy

Considering the speed of this ancient hardware, the performance is already impressive. I wonder what it would be like on a modern CPU.

I don't care at all if it takes a little time for the fit and finish, the Librem 5 is already far better than the little black box of bloatware I currently carry in my pocket...

А като видях терминала и се нааках от кеф

терминала е брутален

-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Защо да ги съжаляваме.И сега какво,взимат на хората парите и .Mozo написа: ↑пет окт 04, 2019 11:09https://www.phoronix.com/scan.php?page= ... tors&num=2
Горкичките![]()
![]()
![]()
-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Доста свежа вариация на Tux от openSUSE:

Какво ли ще измъдрят този месец за ново име и ново лого на openSUSE?

Какво ли ще измъдрят този месец за ново име и ново лого на openSUSE?
Kak да задам коя програма да отваря торента:

Просто нищо не се отваря

Просто нищо не се отваря
По принцип в KDE е като се маркира торент файла и се даде десен бутон на мишката, от там се избира "свойства" след това ...

Файла който съм маркирала е примерен, в твоя случай маркирай торент файла и след това избери с коя торент програма искаш да се отваря файла.
Днес разглеждах "любимия" сайт на Mozo, и отново само професори пишат в коментарите под темите.

На такива хора даже няма смисъл да отговарям да му обяснявам, че от това което е написал абсолютно нищо не е вярно.

На такива хора даже няма смисъл да отговарям да му обяснявам, че от това което е написал абсолютно нищо не е вярно.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Мда, доста куха лейка...
Йогле, аз файловата асоциация си я задавам в браузъра за торент файловете. Хич не ми дреме каква е асоциацията в ОС
Йогле, аз файловата асоциация си я задавам в браузъра за торент файловете. Хич не ми дреме каква е асоциацията в ОС

Не знам защо въобще си хабиш нервите с тези глупости!
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Аз например не мога да не си ги хабя и винаги се дразня. Изключително много съжалявам, че всички киснат там, но ако бяха тук, нямаше да имам мира и покой да им обяснявам колко грешат. Защото от всичко най-много мразя да се говорят глупости. Още повече по адрес на Linux. И днес в работата инсталирах Linux на един колега, който беше толкова индокриниран, че направо не е истина. Дори е работил в Майкрософт. Дай, бе, ще ти инсталирам дуъл буут един Linux - не, аз четох, на моя лаптоп няма да тръгне. Да, не тръгна - направо летеше
Lenovo Yoga, Linux Mint се инсталира за ДВЕ МИНУТИ! Колегата стои и гледа като гръмнат - рестартираме, всичко работи, само нямаше Wi-Fi, обнових ядрото - вече има и Wi-Fi. Промени си мнението за общо време десет минути. На тръгване доволен ми съобщи - ще има с какво да си играе през почивните дни. Ето това е - хората са слушали един милион тона глупости, че на всичкото отгоре и им вярват. Докато не видят на живо, просто не се случва. Този беше безнадежден случай, а си промени мнението на 180 градуса за нула време. Как обаче на всички кухи лейки да им инсталираш и да им покажеш. То и те самите трябва малко инициатива да проявят 
А оня лигльо отгоре ни обяснява, че нито една среда, видиш ли, не ставала. Да, не става за пилешкия ти мозък. Дори и най-сакатата Linux среда е в пъти по-способна от шела на Windows. Ама Мунчо това няма откъде да го знае

А оня лигльо отгоре ни обяснява, че нито една среда, видиш ли, не ставала. Да, не става за пилешкия ти мозък. Дори и най-сакатата Linux среда е в пъти по-способна от шела на Windows. Ама Мунчо това няма откъде да го знае

На мен лично ми е забавно да чета такива бисери, да бих обяснила на някой приятел/ка, че linux в свяко едно отношение е по добър от windows, дори инсталирах на един приятел linux и се още е с него и е адски доволен.
Но да тръгна да обяснявам на напълно непознат човек, който има тотално грешна информация за linux не мерси, дори и да се наема да му обяснявам той пак ще си знае неговото.
Както е казал народа трябва "око да види ръка да пипне' за да си променят мнението.
Трябва някой да му покажа на какво е способен linux.
Както каза @Mozo, те сами трябва да проявят малко инициатива.
Но да тръгна да обяснявам на напълно непознат човек, който има тотално грешна информация за linux не мерси, дори и да се наема да му обяснявам той пак ще си знае неговото.
Както е казал народа трябва "око да види ръка да пипне' за да си променят мнението.
Трябва някой да му покажа на какво е способен linux.
Както каза @Mozo, те сами трябва да проявят малко инициатива.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1350 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4278 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 326 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5229 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4615 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-