Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Българска сватба

Снимахте се за Нова година, запечатахте най-хубавите си преживявания? Споделете с нас.
Нова тема Отговори
kakavida
Белият рицар
Белият рицар
Регистриран: пон май 05, 2008 16:23

Българска сватба

Мнение от kakavida »

Най - хубавите дни за годеж са Коледа и Великден :)
Но да започнем първо с пръстена :)

Изображение

Изображение

Изображение

Ето така се прави, ако някой не знае :mrgreen:
Прочетено: 667 пъти
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Българска сватба

Мнение от Mozo »

А това е?
Изображение
kakavida
Белият рицар
Белият рицар

Мнение от kakavida »

Е не виждаш ли :lol:
Годежен пръстен скрит в роза и щастливи годеници. Така трябва да е, първо годеж, да има благословия от родителите и да се знае , че това е бъдещо семейство. Българска прастара традиция. То си е хубаво като чуеш сватбари и тъпани. Така се сродяват фамилии.
Какво ме накара да повдигна тази тема.. Преди известно време си говорех с една жена , тя има двама сина. Единият вече над 40, другия ги гони. Още не били довели снаха. Казвам й , че за какво ти е... А тя тъжно отговори : Когато мен някога няма да има, искам да го видя да не е сам и да си има другар в живота, да има за кого да живее и да се радва на децата си.
След тази случка си представих самотните хора, тези за които знаех че никога не са имали свое семейство и деца. Тъжно, дали не са намерили своята половинка, дали са се правили на недостъпни ергени и моми, ей така за нищо някак им е преминал живота.
Има една поговорка : По добре да опиташ, отколкото никога да не си пробвал.
Мечтите те карат да живееш и да търсиш начини да се сбъдват.
Хубаво нещо е българската сватба. Някога и в най- тежките години на робство, българите също са се женели и създавали семейства.
:)
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

kakavida написа:Изображение

Ето така се прави, ако някой не знае :mrgreen:
Ще коленича друг път :twisted:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

Внимавай какво си пожелаваш :lol: :lol: :lol:
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Винаги съм си пожелавал и ще си пожелавам едни и същи неща. Не си променям нито убежденията, нито вкусовете :cool:
Т.е. ставам за милиционер :lol:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
kakavida
Белият рицар
Белият рицар

Мнение от kakavida »

Еми да , коленичи се пред дама и то щом заслужава...
И смятам че всеки си мечтае или е мечтал неговата приказка да има щастлив край :)
Вече ми се ходи по сватби, само на хубави пиршества.Какво е това не е модерно да се жениш, дрън мрън. Не се женят цингамангите.Българите трябва да се поощряват за семейство и ценности. Децата да имат история, и то подобаваща, с начало. За да знаят и те да го правят в бъдеще.
Сега като се сетя имаше един обичай с настъпването след подписа в гражданското :twisted: Разбира се че нали съм от бързите, настъпих и се подсмихнах. Никой не ми се разсърди, даже се предложи още един път да настъпя, щом искам :p
Не знам за вас, но за мен семейството е на първо място и съм привърженик на тази фамилна история.
Още разглеждам булченските рокли, воали, обувчици и чантички. Нали и аз някога ще ставам свекърва и ще трябва да купувам, както е редът :-k
Потребителски аватар
kim75
Академик
Академик
Регистриран: чет май 08, 2008 01:35

Мнение от kim75 »

Изпадам в умиление всеки път като видя романтично предложение за брак, но често се питам дали тези романтични мигове продължават в тази двойка и след сватбата?! :roll: Не винаги... За това предпочитам вместо да съм принцеса в бяла рокля за един ден, да бъда принцеса за някого цял живот, с или без подпис. ;)
Изображение
This is not the end,my only friend!I hope I´ll see you again!!!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

С две ръце :thumbright:
Изображение
kakavida
Белият рицар
Белият рицар

Мнение от kakavida »

Наистина подписа няма значение искат ли двама да са заедно. Но когато искаш да е фамилия с история и за поколенията ти, искаш да запазиш обичаите и да научиш на това и децата си, май е по - добре да се обвържеш както си е бил обичаят.
Да се разбират е важно, после единия да не до вижда по малко, другия да не по дочува, да си отстъпват, да са хубава мама и татко, да не се променят защото такива са се харесали, с всичките си кусури и убавини. Какво като мъжът е чистофайник и е доста подреден. :lol: Или пък момата да иска да няма не платена сметка и дългове.. Щом има решение има и сговор.
kakavida
Белият рицар
Белият рицар

Мнение от kakavida »

Хе хе, на българската сватба още не се знае това , ама то преди сватбите нищо не се знае и това му е хубавото :lol:
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16

Мнение от шони »

:така да бъде: :така да бъде: :куку: Хубава гледка е всяка една сватба. Не разбирам жени , които отхвърлят брака. При нас е ясно - така е много удобно при евентуална раздяла. Сигурно съм консервативен , щом на 100% съм за бракосъчетанието.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
kakavida
Белият рицар
Белият рицар

Мнение от kakavida »

Изображение

Не съм против тези които не искат да разберат , защо съм темаджийка...Но все някой трябва да подсети. И защото бог ме обича, знам че аз трябва да ви подсещам и за тези хубави емоции. :)
Като се сетя за мен, първата ми свекърва имаше кило злато от Либия, но нито дойде на сватбата ми, даже подписахме със сребърни халки. А толкова мразя среброто и бялото злато, защото телеца обича жълтото.Или да се личи , че е златно :toothy10: :evil:
Не като дъщерята на бала й..Мамо, аз както знаешх си харесвам сребро...Ама като й поисках колието , не си го дава :evil4:
Та сега за годежа:
Купува се престилка в съвременните дизайни , поне да е по некерман :lol: За да е добра домакиня!
Купува се нощница с халатче в секси цвят, за да е приятно на сина ви, когато трябва, да е доволен и той!
Купуват се пантофки, за да е къщовница. Но за лятото може и джапанки с пандилки, да са свободни , да е леко на снахата, което значи да има пари сина и да си живеят свободно!
Бъдещата свекърва купува всичко това, и дава на сина пари да купи златния годежен пръстен, ако той няма възможност, но иска да се ожени.
Също свекървата прави погача или пита с украса и по средата чашка с мед, но ако не може да меси, първия който замесва трябва да има живи родители! Може да се викне най- хубавото дете и да забърка и да нарече хубаво. Така се прави за сватби и за бебета.Човекът който ще прави погача трябва да не е сирак.Трябва да са му живи и двамата родители.
След погачата свекървата прави и пълнена кокошка или пиле с пълнеж, за да им е пълен с радост живота.Може и върху кисело зеле.
След това прави и нещо сладко, което обича бъдещата снаха.
Ако се прави на Велик ден, се носят и отделно козунак и боядисани яйца, заради самия празник.
Да не забравя , вино и ракия с панделка овързани и със здравец, а свекървата като влезе преди домът на сватовете да попита къде живеят, та да се разчуе и да се е закичила на ухото с червено цвете, че да се знаело че е свекървата.
Синът иска момичето с пръстена, а после свекървата казва : Както вие приехте моето дете за син и го уважихте и ние вас, то и аз приемам вашата дъщеря за моя и искам и вие и тя да ме уважава така както и ние вас и да приемете моето дете за ваше :)
В общи линии така трябва да е българския годеж, да има благословията и на родителя, защото аз някога нямах..А винаги ми е харесвало да има сватби и хората да вървят с мечтите си, да направят стъпка и да се борят за тях. Да има за какво да живеят.
Както споменах, и Боримечката в най- трудните времена попита дали тя ще му пристане.Смело деца, българи трябва на България!
Годежи са хубави дни Великден и Коледа, дай боже повече сватби, то е за хубаво.
kakavida
Белият рицар
Белият рицар

Мнение от kakavida »

Велик ден е , празнувайте и се веселете, българските традиции са хубави :)
kakavida
Белият рицар
Белият рицар

Мнение от kakavida »

Нова тема Отговори

• Подобни теми