Не съм против тези които не искат да разберат , защо съм темаджийка...Но все някой трябва да подсети. И защото бог ме обича, знам че аз трябва да ви подсещам и за тези хубави емоции.
Като се сетя за мен, първата ми свекърва имаше кило злато от Либия, но нито дойде на сватбата ми, даже подписахме със сребърни халки. А толкова мразя среброто и бялото злато, защото телеца обича жълтото.Или да се личи , че е златно
Не като дъщерята на бала й..Мамо, аз както знаешх си харесвам сребро...Ама като й поисках колието , не си го дава
Та сега за годежа:
Купува се престилка в съвременните дизайни , поне да е по некерман

За да е добра домакиня!
Купува се нощница с халатче в секси цвят, за да е приятно на сина ви, когато трябва, да е доволен и той!
Купуват се пантофки, за да е къщовница. Но за лятото може и джапанки с пандилки, да са свободни , да е леко на снахата, което значи да има пари сина и да си живеят свободно!
Бъдещата свекърва купува всичко това, и дава на сина пари да купи златния годежен пръстен, ако той няма възможност, но иска да се ожени.
Също свекървата прави погача или пита с украса и по средата чашка с мед, но ако не може да меси, първия който замесва трябва да има живи родители! Може да се викне най- хубавото дете и да забърка и да нарече хубаво. Така се прави за сватби и за бебета.Човекът който ще прави погача трябва да не е сирак.Трябва да са му живи и двамата родители.
След погачата свекървата прави и пълнена кокошка или пиле с пълнеж, за да им е пълен с радост живота.Може и върху кисело зеле.
След това прави и нещо сладко, което обича бъдещата снаха.
Ако се прави на Велик ден, се носят и отделно козунак и боядисани яйца, заради самия празник.
Да не забравя , вино и ракия с панделка овързани и със здравец, а свекървата като влезе преди домът на сватовете да попита къде живеят, та да се разчуе и да се е закичила на ухото с червено цвете, че да се знаело че е свекървата.
Синът иска момичето с пръстена, а после свекървата казва : Както вие приехте моето дете за син и го уважихте и ние вас, то и аз приемам вашата дъщеря за моя и искам и вие и тя да ме уважава така както и ние вас и да приемете моето дете за ваше
В общи линии така трябва да е българския годеж, да има благословията и на родителя, защото аз някога нямах..А винаги ми е харесвало да има сватби и хората да вървят с мечтите си, да направят стъпка и да се борят за тях. Да има за какво да живеят.
Както споменах, и Боримечката в най- трудните времена попита дали тя ще му пристане.Смело деца, българи трябва на България!
Годежи са хубави дни Великден и Коледа, дай боже повече сватби, то е за хубаво.
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.