Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
БГ субтитри в mkv
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
БГ субтитри в mkv
Някакви идеи как да вкарам BG SRT файл в MKV и субтитрите да си излизат на български по време на филма? В SMPlayer много отдавна съм задал в настройките кодировката да е 1251, както и да се опита да ги засече за български, но те излизат като "iaoueiaiu". Ако оставя субтитрите извън MKV файла, излизат както трябва. Ако обаче ги вкарам вътре под формата на пътечка, излизат като "iaoueiaiu".
Прочетено: 312 пъти
- elementaryos
- Почетен член
- Регистриран: пон окт 03, 2016 17:36
Re: БГ субтитри в mkv
Аз си ги "лепя" с Format Factory през виното. Става бързо и резултата е чудесен.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Не сте ме разбрали. Не искам да ги вграждам (или "лепя", както Елементари се изрази). Искам просто да ги конвертирам в MKS формат и да ги мушна в MKV-то без конвертиране на самия филм под фòрмата пътечка, която може да се добавя и премахва колкото искаш.
Вграждане означава да ги плякнеш на картината и те да са винаги видими, независимо дали си изключил субтитрите или не си.
Вграждане означава да ги плякнеш на картината и те да са винаги видими, независимо дали си изключил субтитрите или не си.
- Zeroadhesion
- Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33
Код: Избери всички
mkvmerge -o movie_with_subs.mkv movie.mkv subs.srt

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Тази команда я правих, после направих същото и с mkvtoolnix-gui и пак излизат йероглифи.Zeroadhesion написа: ↑нед апр 25, 2021 19:41Ако пак ти излизат йероглифи, конвертирай субтитрите в UTF8 преди операцията.Код: Избери всички
mkvmerge -o movie_with_subs.mkv movie.mkv subs.srt
![]()
Нямам идея как да ги конвертирам в UTF-8 без да ги пренапиша наново, а Патицата май не ме разбира какво я питам по въпроса.