Не е баш така, защото те съвсем умишлено продължават през всичките тези години толкова лесно да се краква Windows, но това не означава, че е легално

Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Не е баш така, защото те съвсем умишлено продължават през всичките тези години толкова лесно да се краква Windows, но това не означава, че е легално
Нарушение е изобщо да се изисква или да се вгражда подобен хардуер в несменяеми компоненти. Обзалагам се, че това не е хрумка нито на AMD, нито на Intel, нито на MS.cprog написа: ↑пет яну 05, 2024 10:27Аз лично имам съмнения дали премахването на TPM като изискване е легитимна опция от правна гледна точка. Наистина не знам, питам.
Да махаш /заобикаляш TPM според мен е занимание лишено от смисъл и загуба на време и е нарушение след като MS го изискват при някакви условия.
.....
Това, че съществува такава команда , която изключва ТPM не означава, че ти имаш имаш винаги легитимното право да я приложиш. Като й гледам синтаксиса
Код: Избери всички
N:\sources\setupprep.exe /product server
TPM е творение на https://en.wikipedia.org/wiki/Trusted_Computing_Group , където са основателиFernando Sucre написа: ↑пет яну 05, 2024 12:15Нарушение е изобщо да се изисква или да се вгражда подобен хардуер в несменяеми компоненти. Обзалагам се, че това не е хрумка нито на AMD, нито на Intel, нито на MS.cprog написа: ↑пет яну 05, 2024 10:27Аз лично имам съмнения дали премахването на TPM като изискване е легитимна опция от правна гледна точка. Наистина не знам, питам.
Да махаш /заобикаляш TPM според мен е занимание лишено от смисъл и загуба на време и е нарушение след като MS го изискват при някакви условия.
.....
Не говоря за самата технология - всички правителствени компютри или такива със значителна важност е разумно да разполагат с нещо подобно, но само на отделна платка, какъвто е бил първоначалният замисъл.
Нещо се омотахте с Mozo - инсталиране и активиране са леко различни.cprog написа: ↑пет яну 05, 2024 12:47Това, че съществува такава команда , която изключва ТPM не означава, че ти имаш имаш винаги легитимното право да я приложиш. Като й гледам синтаксиса
предполагам, че е мислено да бъде обвързана я със сървърен лиценз, я с нещо подобно.Код: Избери всички
Освен това очевидно не са искали обникновения цъкач инсталиращ уиндоус да я изключи, защото никъде не са изхакали един бутон "Disable TPM", примерно
Не говоря за ключове, а за начини на защита. Майкрософт съвсем умишлено позволява кракването на Windows, а причината я знаем всички
ExaFlop написа: ↑пет яну 05, 2024 13:17Нещо се омотахте с Mozo - инсталиране и активиране са леко различни.cprog написа: ↑пет яну 05, 2024 12:47Това, че съществува такава команда , която изключва ТPM не означава, че ти имаш имаш винаги легитимното право да я приложиш. Като й гледам синтаксиса
предполагам, че е мислено да бъде обвързана я със сървърен лиценз, я с нещо подобно.Код: Избери всички
Освен това очевидно не са искали обникновения цъкач инсталиращ уиндоус да я изключи, защото никъде не са изхакали един бутон "Disable TPM", примерно
One of Windows 11's operating system requirements is TPM 2.0 implementation. Microsoft has stated that this is to help increase security against firmware attacks.[1]
https://www.microsoft.com/en-us/windows ... ifications
https://support.microsoft.com/bg-bg/win ... 6b0c90645c
"Изисква се TPM 2.0, за да се изпълнява Windows 11 като важен градивен блок за функции, свързани със защитата. TPM 2.0 се използва в Windows 11 за редица функции, включително Windows Hello за защита на самоличността и BitLocker за защита на данните."
Отдавна не го ползвам и никога няма да се върна. Това е едно от най-добрите ми решения в живота. Не мога да съм по-щастлив. А само като се сетя какви тъпотии приемах за нормални едно време
На мен за кратко ми мина мисълта да се връщам към недоразумението, колкото и да ме дразни, ама после ми хрумна, че ако го направя, няма да мога да си гледам нито един от сериалите, записвани на дискове, защото съм направил файловата система на дисковете да е "само Linux".
Не винаги е показателно, кой е открил комерсиалната организация.cprog написа: ↑пет яну 05, 2024 12:56.....
TPM е творение на https://en.wikipedia.org/wiki/Trusted_Computing_Group , където са основатели
AMD, Hewlett-Packard, IBM, Intel, Microsoft, колко изненадващо![]()
ХахаFernando Sucre написа: ↑пет яну 05, 2024 19:03Ако махнат TPM, рекламите и я направят безплатна, ще се джойнеш ли?![]()
Или, най-малкото, дискретно да завижда за неща, които трябваше да са интегрирани във Win-а преди две десетилетия. Ама пусти, кучи инат на мениджърите на корпорацията.
Не е точно така или поне не за всички.