Не съм ползвал инсталатор (Windows) от 15-ина + години. Ползвам WinNTsetup+unattend.xml и след 2 рестарта съм на десктоп с конфигуриран локален профил и още настроенеи фигни...
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Проблем със създаване на дялове при инсталация на Уиндоус 10
Re: Проблем със създаване на дялове при инсталация на Уиндоус 10
Това не е вярно - М$ не првят Windows PE по смисъла на "живия" диск. Те са създали инструменти за създаване на Windows PE по вкус и нужди.Fernando Sucre написа: ↑пон юли 22, 2024 10:47Тъй като засега Windows платформата не могат да направят хубав „жив“ диск.
Подобен инструмент са направили и китайчетата от AOMEI - Windows PE Build Environment
- Fernando Sucre
- Почетен член
- Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56
Обаче, има ограничения, които само Корпорацията може да премахне или разреши.ExaFlop написа: ↑пон юли 22, 2024 12:03.....
Това не е вярно - М$ не првят Windows PE по смисъла на "живия" диск. Те са създали инструменти за създаване на Windows PE по вкус и нужди.
Подобен инструмент са направили и китайчетата от AOMEI - Windows PE Build Environment
Мисля си, всячески се стремят да отрежат пътя за подобрения от странични лица. Вероятно много ги тревожи възможността за възникването на нещо аналогично на дистрибуциите, което би им отнело пълния контрол върху развитието на платформата. То не че би им го отнело, защото тяхната платформа винаги ще си остане тяхна, но може да се повят други притегателни центрове, където нямат пълен контрол. Освен ако лицензът не е супер рестриктивен и моделът на разпространяване, максимално изключва възможността за (легални) модификации.
Трябва да го видя този инструмент. Но въпреки всичко, нищо не отменя нуждата от добър инсталатор и добра среда за инсталиране и поправка.
https://msfn.org/board/topic/149612-winntsetup-v5352/
Има и разработка-надграждане на един нашенец(dimo70):
NTHeelper
Бъди по-конкретен!Fernando Sucre написа: ↑пон юли 22, 2024 15:59Обаче, има ограничения, които само Корпорацията може да премахне или разреши.
Няма нужда от него, когато не се ползва!!! Когато се ползва setupprep и инсталиране без намеса
Не мен Стрелец ми дава много повече от Windows RE
- Fernando Sucre
- Почетен член
Безкрайно време на работа, свободно разпространяване на готовия образ, работа по файловото дърво, все едно че можеш да го модифицираш, запазване или отрязване на промените настъпили по време на сесията, възможност за инсталиране на програми по време на работа, по-прецизен контрол на инициализиране на хардуера, избягване на рестартирането и такива неща.ExaFlop написа: ↑пон юли 22, 2024 16:09Бъди по-конкретен!Fernando Sucre написа: ↑пон юли 22, 2024 15:59Обаче, има ограничения, които само Корпорацията може да премахне или разреши.
В Linux има супер малко разлики между Live и стандартна инсталация. Основната разлика е че отива повече RAM и всичко което правиш се отразява на свободната RAM памет. Иначе се държи едно към едно с инсталация на твърд диск.
- Fernando Sucre
- Почетен член
Не можеш да ме убедиш. Може би само искам да го разгледам или да го инсталирам един единствен път.
Тогава е неудобно без инсталатор, защото няма как да проверя конфигурацията, а и не би ми се занимавало да създавам такава.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Хората не знаят и не са пробвали. Когато опитат истински жив диск, тогава разбират колко назад всъщност е конкуренцията. И не го казвам с цел заяждане, това просто наистина е така. Както и ти каза, ние можем дори да инсталираме програми. Фактически докато не рестартирам, имам на 90% пълноценна "инсталация", докато WinPE е МНОГО далеч от истината.Fernando Sucre написа: ↑пон юли 22, 2024 16:19Безкрайно време на работа, свободно разпространяване на готовия образ, работа по файловото дърво, все едно че можеш да го модифицираш, запазване или отрязване на промените настъпили по време на сесията, възможност за инсталиране на програми по време на работа, по-прецизен контрол на инициализиране на хардуера, избягване на рестартирането и такива неща.ExaFlop написа: ↑пон юли 22, 2024 16:09Бъди по-конкретен!Fernando Sucre написа: ↑пон юли 22, 2024 15:59Обаче, има ограничения, които само Корпорацията може да премахне или разреши.
В Linux има супер малко разлики между Live и стандартна инсталация. Основната разлика е че отива повече RAM и всичко което правиш се отразява на свободната RAM памет. Иначе се държи едно към едно с инсталация на твърд диск.

В Windows PE (в частност Стрелец) също може да се инсталират програми. Има една уговорка - не всички инсталирани програми могат да тръгнат заради евентуалното отсъствие на съответната зависимост - VC, .Net...
Ако е необходима.
Затова и в пакета на Стрелеца, програмите, изискващи такива зависимости се разопаковат ведно с нужните им файлове на зависимостта.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Ок, никой не казва, че е лошо, просто е по-ограничено
Аз преди много години си омазах инсталацията и филми съм гледал така, щото ме мързеше да преинсталирам и карах по този начин 4-5 дни

- Fernando Sucre
- Почетен член
Благодаря, придобих представа.ExaFlop написа: ↑пон юли 22, 2024 16:06https://msfn.org/board/topic/149612-winntsetup-v5352/
Има и разработка-надграждане на един нашенец(dimo70):
.....
Повече ми прилича да е руснак, но не е важно.
- Fernando Sucre
- Почетен член
Mozo написа: ↑пон юли 22, 2024 19:19.....
Хората не знаят и не са пробвали. Когато опитат истински жив диск, тогава разбират колко назад всъщност е конкуренцията. И не го казвам с цел заяждане, това просто наистина е така. Както и ти каза, ние можем дори да инсталираме програми. Фактически докато не рестартирам, имам на 90% пълноценна "инсталация", докато WinPE е МНОГО далеч от истината.
Да, добре казано. Не всички живи дискове на Linux ми харесват и не всички работят/имат точно каквото ми се иска. Но има сполучливи разработки и те не са никак малко на брой. Най-много линуксите се доближават до идеално възможното.
С уговорката, че може и FreeBSD да са много добре, просто не съм пробвал.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Принудителна инсталация на Стийм извън руут дяла - ето как
от Валсо » чет май 08, 2025 05:03 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 8 Отговори
- 757 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
пет май 09, 2025 16:31
-
-
-
Добавяне на хранилищата на CachyOS към съществуваща Arch Linux инсталация
от Mozo » нед юни 22, 2025 18:34 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 7 Отговори
- 75 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон юни 23, 2025 09:31
-
-
-
Фиксирани 30% за сградна инсталация може да вдигнат сметките за парно, по-добре старата формула да остане
от Mozo » пон мар 24, 2025 13:20 » в Любопитни новини - 2 Отговори
- 132 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон мар 24, 2025 14:20
-
-
-
Саудитска Арабия формира глобален алианс за създаване на палестинска държава
от Mozo » пет сеп 27, 2024 16:18 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 144 Преглеждания
-