Отделно за поверителност. Като се логваш във Facebook, Google и Microsoft - край с анонимността. Даже и тук в Камината е наблъскано с тракери, които те следят.
Ето и пример от Камината:

Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Става въпрос за вгражданията на постове от Фашистбук и от Твитър. Когато постнеш линк от някой от двата сайта и си включил блокирането на проследяване, не ти се показва преглед на линка, а пише нещо от рода на (преведено от мен по памет) "функцията не работи, моля изключете защитите от проследяване". Та това се има предвид под "наблъскана с тракъри". Не бих се изразил с точно думата "наблъскана", но си има проследяващи неща, не може да се отрече.
Мен лично не ме грее, че не се виждат вгражданията. Винаги мога да цъкна "цитат" и да отворя линка в нов таб, така че за мен това не е проблем. Аз просто изясних какво се има предвид под "бъкана с тракъри".
Mozo написа: ↑вт мар 12, 2024 15:33Mozilla, Google, Microsoft и Apple разработиха тест за измерване на производителността на браузърите, наречен Speedometer 3.0:
https://browserbench.org/announcements/speedometer3/