Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Настройки и проблеми с браузъра [РЕШЕНА]
- yanku
- Почетен член
- Регистриран: пет апр 17, 2015 03:14
- Контакти:
Настройки и проблеми с браузъра [РЕШЕНА]
Защо всички браузъри освен Palemoon, линк с препратка от друго приложение не отварят браузъра, а само зареждат страницата в него?
Пример: браузъра ми е минимизиран, получавам мейл с линк в него, когато натисна на линка, страницата се зарежда в браузъра, но той (браузъра) си остава минимизиран, а с Palemoon се отваря.
Прочетено: 528 пъти
Пример: браузъра ми е минимизиран, получавам мейл с линк в него, когато натисна на линка, страницата се зарежда в браузъра, но той (браузъра) си остава минимизиран, а с Palemoon се отваря.
- yanku
- Почетен член
- Контакти:
Re: Настройки и проблеми с браузъра
Същия проблем го имам освен на Arco и на Mint 
уточнявам, когато браузъра не е минимизиран, а върху него е отворено приложението за електронна поща, тогава си отваря браузъра, иначе НЕ

уточнявам, когато браузъра не е минимизиран, а върху него е отворено приложението за електронна поща, тогава си отваря браузъра, иначе НЕ

- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
Това е глобална настройка за фокуса на активност на програмите. В хфце знам къде се настройва. В синамон не, защото не го харесвам и не го ползвам.
Ний тука сички парле ву франсе

- yanku
- Почетен член
- Контакти:
Би ли споделил къде е в хфце, да се ориентирам къде да търся в канелата
- Nibelung
- Философ с чук в ръка
Настройките на двете среди нямат нищо общо. Търси думата focus

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Не би трябвало, защото PM се отваря.
Янко, все пак отвори системните настройки и отиди на Windows. Там са настройките за фокуса, дано помогнат

- Nibelung
- Философ с чук в ръка
То трябва да се посочи и кой е дифолтният браузър, и как са настроени миме-типовете. Отделно и браузърът как е настроен да отваря подадени адреси от други програми. Дълга и широка е. Но забелязах, че на една и съща инсталация, на лхде и на хфце това става различно. Общо взето ми е все тая 

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Какво общо имат миме типовете с линковете
Янко, пробвай тук втората опция:

Янко, пробвай тук втората опция:

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Тц, не става, сега пробвах. С Pale Moon става, с Opera не става. с Firefox също става. Изводът какъв е? Не използвай Chromium-базирани браузъри 
Едит:
Сега пробвах и на KDE - абсолютно същото поведение. На 99.9% съм сигурен, че навсякъде е така - PM, FF и базираните на него браузъри се вдигат, но не и Chromium-базираните. Не знам как може да се влияе на това нещо, защото дори не знам как да го формулирам, за да търся в нета. Ниб, може би нещо си се заблудил. Пробвай да зададеш Opera за дефолтен браузър, свали го долу, кажи на някой да ти прати линк в Skype примерно и цъкни на линка. Opera не се вдига.

Едит:
Сега пробвах и на KDE - абсолютно същото поведение. На 99.9% съм сигурен, че навсякъде е така - PM, FF и базираните на него браузъри се вдигат, но не и Chromium-базираните. Не знам как може да се влияе на това нещо, защото дори не знам как да го формулирам, за да търся в нета. Ниб, може би нещо си се заблудил. Пробвай да зададеш Opera за дефолтен браузър, свали го долу, кажи на някой да ти прати линк в Skype примерно и цъкни на линка. Opera не се вдига.

- Nibelung
- Философ с чук в ръка
Няма смисъл. Толкова съм ровил в настройки на среда, на браузъри и на аддони, че за да дам дифолтно инфо, трябва да правя нова инсталацияMozo написа:Ниб, може би нещо си се заблудил. Пробвай ...

Задал съм си ПМ26 дифолтен, обаче той ми е разархивиран от тар, а не инсталиран. Някои програми ми отварят таб в ПМ26, други във ФФ, въпреки, че ФФ не ми е дифолт. Подозирам, че това зависи и от иницииращата програма дали е гтк2, гтк3 или qt. Lxde си е гтк2, ФФ вече е гтк3 и не слуша настройките от средата. Операта пък прави каквото си иска, Монти знае.
Като добавим и гадния факт, че хромите браузъри имат бутон да станат дифолтни, ама за обратното нямат, става хептен мазало. Не ща да мажа повече

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Firefox и Pale Moon се вдигат - едното е GTK2, а другото GTK3. Opera обаче не ще, а от Янко разбираме, че и Куция не ще. Очевидно има такъв проблем с хромиите:
https://forums.opera.com/topic/28844/op ... -screen/12#
Янко, нищо не може да се направи по въпроса, сори
https://forums.opera.com/topic/28844/op ... -screen/12#
but some of these bugs (not playing videos after an update is another) are about to push me back to Firefox.

Янко, нищо не може да се направи по въпроса, сори

- yanku
- Почетен член
- Контакти:
Маркирай я като РЕШЕНА

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Firefox - някои настройки
от бат-начо » нед мар 16, 2025 08:49 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 44 Отговори
- 3497 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед май 04, 2025 19:54
-
-
-
LMDE-6 някои настройки след инсталирането
от бат-начо » нед дек 22, 2024 23:09 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 1740 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пет апр 04, 2025 19:54
-
-
-
Firefox - някои настройки спам тема за обсъждане на глобалната политика
от Валсо » вт мар 25, 2025 13:26 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 29 Отговори
- 1404 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон апр 21, 2025 13:01
-
-
- 0 Отговори
- 184 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет авг 15, 2024 11:38