Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

как да се предпазим от вируса Wanna Cry

feed Всякакви програми и проблемите свързани с тях.
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран
Регистриран: ср фев 25, 2015 12:53

как да се предпазим от вируса Wanna Cry

Мнение от Васил Антонов »

Искам да попитам какво трябва да се направи, за да може да се защитят компютрите ми от хакерската атака , за това че не трябва да се отварят съмнителни имейли и линкове е ясно но въпроса ми е може ли дори и нищо да не отварям и да не тегля вирусът пак да попадне при мен ако вече друг потребител които е към същия Интернет доставчик го е придобил или моята частна мрежа е отделна . Или примерно от Ютюб примерно може ли да се прихване този вирус. И освен това в новините казах че трябвало да се инсталират някакви security updade на windows , аз пробвах но като изтеглих за win 7 32 bit ми даде the update is not applicable to your computer. И накрая да попитам този гаден вирус може ли да криптира и смартфони :?:
Прочетено: 1673 пъти
Човек е мярката за всички неща.
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Re: как да се предпазим от вируса Wanna Cry

Мнение от Tsurugi »

Кратък вариант - ползваме Линукс :evil3: :линукс: :headbang: Разширеният вариант отнасящ се до въпросите ти за Wanna cryptor ползван от Shadow brokers - намираме и четем първо това което ни пуска Гошо :evil3: :съгласен: Ще се изненадаш колко много неща могат да се научат и разберат така :evil3: Изображение

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Ти още ли се мъчиш с Windows :p Най-сигурно е да инсталираш Linux, при това без да мрънкаш. Чудно как ние живеем без Windows :-k Не, телефонът ти не може да се зарази, защото не е с x86_64 версия на Windows. Изтегли подходящия пач от тази тема:

https://www.kaminata.net/index.php/itno ... windows-xp
Изображение
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

Аз съм с Win 7 32 бита не с ХР но така или иначе съм решил да направя пълен бекъп на важните файлове на компютъра ми , защото преди два месеца ме споходи нещо подобно на тоя вирус само че хардуерно на единия ми компютър умря хардът без каквито и да било признаци за това ей така както си работеше и показваше че има повече от 1000 дни оставащ живот и просто умря милия и на него всичи файлове :sad:
Сега съм решил да правя нов актуализиран бекъп на другия ми компютър на диска купих дрег диск 2 тб Уестър дигитал излиза ми на Hdd Sentinel обаче в My computer не го разпознава и какво да направя се чудя нещо може би трябва да му се инсталират драйвери и да се форматира
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Windows 7 също е засегнат от WannaCry. Усещаш ли какви гимнастики правиш и се инатиш, вместо да инсталираш Linux и да забравиш за всички подобни проблеми? Хард дискът ти не е изгорял от вирус, просто му е дошло времето. Новият ти диск трябва да се форматира.
Изображение
Потребителски аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член
Регистриран: съб фев 28, 2015 10:45

Мнение от Diananet »

Нали имаме тема за антивирусна защита. Или Василчо е специален и трябва всяка негова малоумщина надлежно да се записва в отделна тема.
Почнеш ли да лепиш пари по монитора, докато слушаш музика в youtube - лягай си! Много си пиян!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е, той пита и за разни други неща, не може всичко да се бута в една тема :p
Изображение
Потребителски аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член
Регистриран: съб фев 28, 2015 10:45

Мнение от Diananet »

Е, добре де. Ама се замислих, вие хубаво му предлагате Линукс, но WCry 2.0 заразява и него. Е, с емулатор ама все пак това е Василчо :toothy10:
->
Почнеш ли да лепиш пари по монитора, докато слушаш музика в youtube - лягай си! Много си пиян!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Мда, ще си кача емулатор и ще го подкарам с руут права, само и само, за да се заразя :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Васко е способен да си зарази дори дивидита, записвани преди година :mrgreen:
При това без въобще да ги вади от шпинделите :lol:

Относно андроидите, хич няма да се учудя, ако скоро и те бъдат налазени. Там няма никакво разделение на ресурсите по права. Теглиш фенерче (примерно), то ти казва, че ще има достъп до контактите ти в пощите и месинджърите, и т.н. :evil4:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Nibelung написа:Васко е способен да си зарази дори дивидита, записвани преди година :mrgreen:

Относно андроидите, хич няма да се учудя, ако скоро и те бъдат налазени. Там няма никакво разделение на ресурсите по права. Теглиш фенерче (примерно), то ти казва, че ще има достъп до контактите ти в пощите и месинджърите, и т.н. :evil4:
Е нали някой път трябва да ти светне да видиш на кой се обаждаш :toothy10: :toothy10: :toothy10:
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

Diananet написа:Е, добре де. Ама се замислих, вие хубаво му предлагате Линукс, но WCry 2.0 заразява и него. Е, с емулатор ама все пак това е Василчо :toothy10:
->

Айде пак за Василчо моите технически умения ги маните аз съм обикновен човек няма да се хваля или оплаквам , но се чудя какво ли е на жената на този

човек като в домът им изгори бушон или крушка :evil4:
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

Офтопик:
Montoya написа:
Nibelung написа:Васко е способен да си зарази дори дивидита, записвани преди година :mrgreen:

Е нали някой път трябва да ти светне да видиш на кой се обаждаш :toothy10: :toothy10: :toothy10:
:booty: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :headbang: Как беше рефрена дето едни определени хора го повтарят :-k , а да :idea: - Андроид бил Линукс :evil3: Мхм :booty: , баш тъй е :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Васил Антонов написа:
Diananet написа:Е, добре де. Ама се замислих, вие хубаво му предлагате Линукс, но WCry 2.0 заразява и него. Е, с емулатор ама все пак това е Василчо :toothy10:
->
Айде пак за Василчо моите технически умения ги маните аз съм обикновен човек няма да се хваля или оплаквам , но се чудя какво ли е на жената на този човек като в домът им изгори бушон или крушка :evil4:
Какво общо има липсата на определени умения при въпросния Шопов с тази при теб :?: :!: Като например устойчивата във времето тенденция да НЕ търсиш в Гошо за елементарни неща :evil3: , а когато някой се нагърби да го направи вместо теб, то да продължаваш също така със завидно постоянство да НЕ благодариш на човекът свършил това което е трябвало да свършиш ти, защото теб те мързи да гледаш :?: :!: А и си типичния мрънкач :evil3: , който се изнизва от положение, като сочи други хора/както ти правиш с ония със слушалките носени като тиара :booty: / :evil3: , вместо да носи отговорност за това което е направил или не самият той :evil3: Изображение

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Васил Антонов
Ветеран
Ветеран

Според теб може да съм мрънкач Tsurugi ма не съм заместник министър на транспорта и ИТ комуникацийте и не получавам държавна заплата , за да ръся глупости по телевизиите . А що се отнася до това че не благодаря на хората дето са ми били полезни , напротив на всеки които ме е помогнал с нещо съм признателен :clap: стига да не е злонамерен човека само :evil4:
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Всички сме злонамерени. Ко щеш :evil4:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Нова тема Отговори